Ahol a folyami rákok énekelnek (2022) 122

Where the Crawdads Sing
125' · amerikai, angol · dráma, rejtély !

Egy kislány él egyedül a mocsárban. A családja elhagyta, ő kitanulja, hogyan maradhat életben, és nagy nehezen egyedül is boldogul. És boldog. Kivéve akkor, amikor be kell mennie a közeli kisvárosba: mert ott gúnyolják, kinevetik és félnek tőle. És ő is szívesebben választja a magányt.
De… [tovább]

angol
magyar
angol

Képek 13

Szereposztás

Daisy Edgar-JonesKya
Taylor John SmithTate Walker
Harris DickinsonChase Andrews
Garret DillahuntPa
David StrathairnTom Milton
Michael HyattMabel
Ahna O'ReillyMa
Sterling Macer Jr.Jumpin
Jojo Reginafiatal Kya
Jayson Warner SmithDeputy Joe Purdue

További szereplők

Kedvencelte 15

Várólistára tette 294


Kiemelt értékelések

dorib99 

Engem ez a film teljesen lenyűgözött, és erős érzelmeket váltott ki belőlem. A láp varázslatos volt, és abszolút magával ragadott. Félelmetes Kya mennyi mindenen ment végig, izgultam, és aggódtam érte. Óriási csavar volt a végén, amin teljesen megdöbbentem. A könyv elolvasására is sort fogok keríteni.
Imádtam az egészet, csak ajánlani tudom.

4 hozzászólás
Yuuko 

Csak mi ketten lehetünk profik, hogy egy angol szinkronos felirat nélküli verzióra ülünk be. xd Mindenesetre nekünk nagyon tetszett: amennyire emlékeztünk a könyvre, egész pontos adaptációnak tűnt, a láp gyönyörű volt, a casting is remek. Leszámítva, hogy szinte végigfordítottam a filmet, mindketten élveztük.

Virág

Kár egy ilyen jó könyvért. A mélység, a dráma, az érzelem, az intellektus… mind odaveszett mire ez a film elkészült; megmaradtak kizárólag a könyv erényeinek, cserébe viszont kaptunk egy mainstream filmfogyasztó mélyrepülésben lévő elvárásaihoz igazított sekélyes és szájbarágós alkotást, ami szerintem nettó hülyének tekinti a nezőt, mert a legminimálisabb értelmi képességeket sem követeli meg magának.

A 4 pont egyedül Daisy Edgar-Jones szerethető alakításáért, a magával ragadó látványvilágért és a stáblista alatt futó Taylor Swift számért álljon itt, ez kb. minden pozitívum amit felhozhatok – amellett hogy megjött a kedvem újraolvasni a regényt, a film általi csalódást felülírandó.

1 hozzászólás
zsazsoki 

Napokban elém került egy kritika a filmről. Amikor elkezdte David Attenborough-ot emlegetni, abba hagytam a további olvasást. Nagyon jól tettem.
Tetszett a film. Nagyon tetszett. Ez egy nagyon jó adaptáció.
Ott volt a természet. Minden ott volt, ami a könyvben fontos volt. Persze nem szó szerint, de nem lehet úgy filmet csinálni, hogy a történet minden kis mozzanata le legyen forgatva. Megtudták úgy csinálni, hogy még véletlenül se lehessen a titkot megsejteni. Akárcsak a könyvben.
Kya három korszaka. A magára hagyott kicsilány, tündéri volt Jojo Regina. Majd a felnőtt nő, Daisy Edgar-Jones. Elfogult vagyok a színésznővel, imádom őt! És a társra talált megöregedett Kya.
A többi karakter is megfelelő színészt kapott.
Imádtam a könyvet, és a film is nagyon jól sikerült

3 hozzászólás
Kontra_Judit 

Filmkritikusoktól olvastam a cikkeket, mind lehúzta. Nekem, egyszerű embernek – és azok az ismerőseim, akik látták – nagyon tetszett. Szerintem könyvhű volt. Nagyon jól kiválasztották a karaktereket is. A táj pedig…gyönyörű, ha másért nem, azért mindenképpen érdemes megnézni. Meg az állatvilágért is :)

amnézia 

A könyv a kedvencem, de a filmhez nem fűztem sok jó reményt, mert nehéz visszaadni ezt a naturalista és lélektani történetet. Nem is sikerült, de ettől függetlenül jó egyszer nézős alkotást csináltak belőle. A krimi szálat a könyvben sem tartottam egy nagy durranásnak; úgy éreztem, mellékesként tették bele, hogy legyen valami bonyodalom is. Ez a filmben sem volt másként, de nem is vártam.
Nem vagyok biztos benne, hogy ha nem ismerem – és szeretem – a könyvet, akkor 7 csillag erejéig is tetszett-e volna.

Pistacchio

Ez 10 csillagos, kedvenc lett! Korábban olvastam a könyvet is. Szerintem nagyszerűen sikerült, a képi világ csodálatos, a szereplőket is jól eltalálták. Bár még előtte láttam egy cikkben, hogy a főszereplő játszotta a Normális emberekben a lányt, azt is olvastam, és a két szereplő annyira más nekem, hogy rögtön el is vette a kedvemet a filmtől. De gyorsan meg lehetett szokni, és már a film elejétől jól beleillett a történetbe. A végefőcím alatt Taylor Swift dala szól, akit nem igazán szeretek, de ez a dal tökéletes a filmhez. Összességében mindenképp meg kell nézni, nekem többször nézős lesz, úgy érzem.

BlackSwan

Amennyire nem akartam elmenni, annyira volt jo a film a moziban. A konyvet meg nem olvastam, de a Konyvtarunkba ha visszaerkezik, megszerzem.
A filmben tetszett a csavar, a zeneje, a hangulata. Tetszett az elso csok jelenete. A gonosz pasit en jobban megrugdostam volna…fereg volt, nem kár erte. Es aki azon lamental, h legalis forma a gyilkossag a film szerint, azt tudom mondani, megerdemelte, hiszen minden ugy tortent akarcsak az allatvilagban…

Lau82 

A könyv volt először, és eleinte furcsa volt, hogy annyira de annyira sztárolták a könyvet. Persze engem sem kerülhetett el, kíváncsi lettem, és elolvastam. Eszméletlenül tetszett. A láp leírása, a történet, teljesen megfogott. Amikor láttam, hogy film lesz belőle, már alig vártam. És szerintem nagyon jól sikerült, hiteles volt, jó színészi alakításokkal, csodás képi felvételekkel. Általában a könyvből készült film az esetek többségében nem sikerül túl jól, itt szerencsére nem így volt. :)


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Kya: Sometimes I feel so invisible I wonder if I'm here at all.

Nocharity 

I hope when it's time for me to go, I'll go quick and easy, without making too much noise.

Bogesxd 

Kya: I don't know if there is a dark side to nature, just inventive ways to endure against all odds.

Bogesxd 

I am the marsh now. I am the feather of an egret. I am every shell washed upon the shore. I am a firefly. You'll se hundreds beckoning far into the dark reaches of the marsh. And that's where you will always find me. Wya out yonder, where the crawdads sing.

Pandalin

A láp nem mocsár, a láp a fénybirodalma, hol növények nőnek a vízből és a végtelenben a víztükör az égbolttal ér össze. De a lápon belül itt meg ott megtalálható az igaz mocsár is. A mocsártól nem idegen a halál, számára nem feltétlenül tragédia és bizonyosan nem bűn.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján