Az utolsó mohikán (1992) 113

The Last of the Mohicans
112' · amerikai · akció, kaland, dráma 16

A James F. Cooper regényéből készült kalandos és egyben romantikus film még abban az időben játszódik, amikor Anglia és Franciaország egymás ellen háborúzott Amerikában. Az örökös háború megosztotta az indián törzseket, és arra kényszerítette őket, hogy állást foglaljanak valamelyik fél mellett.… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Daniel Day-LewisSólyomszem (Nathaniel Poe)
Madeleine StoweCora Munro
Russell MeansCsingacsguk
Eric SchweigUnkasz
Jodhi MayAlice
Wes StudiMagua
Steven WaddingtonDuncan Heyward őrnagy
Terry KinneyJohn Cameron
Edward BlatchfordJack Winthrop
Pete PostlethwaiteBeams százados

További szereplők

Kedvencelte 39

Várólistára tette 53


Kiemelt értékelések

Sydney 

A mai napig imádom ezt a filmet, pedig 8-9 évesen még hisztiztem Anyáéknak, hogy kapcsolják ki, és ne akkor nézzék, amikor mi is ottvagyunk :D
Epikus utazás, szerelmek, brutalitás és spoiler, a zene pedig… áá fantasztikus.

Ágnes_Apró

Századszorra is egy jót sírni minden katartikus jelenetnél… Nekem ezt jelenti a film. Amint engedi az időm, újra elolvasom a könyvet is. ♥

Kelly_Olvas

Meghatározó filmem volt. Titkos kaland. Szerelmes lettem Daniel Day-Lewis-ba.
A film zenéje 10* Főleg Enya : I Will Find You
Unkasz is nagyon tetszett, pár éve rákerestem mi van vele. Ne tegyétek!

Imoran 

A legrégebbi kedvenc filmem, még szüleimnek volt meg VHS-en, ronggyá néztem. A zenéje pedig csodálatos!

Odin94

Talán az egyik legjobb indiánregényes filmadaptáció, mely James Fenimore Cooper azonos című története alapján készült. A Bőrharisnya vagy Nagy Indiánkönyvként is emlegetett regényfolyam Karl May Winnetou-kötetei mellett az egyik legkiemelkedőbb indiánregényeket tartalmazza. Cooper egyébként kalózregényt is írt A vörös kalóz címmel.

A film minden tekintetben felülmúlhatatlan alkotás, hű a regényhez, jól hozza a karaktereket, Daniel Day-Loius tökéletes casting volt a protagonista szerepre. A Maguát játszó Wes Studi pedig brillírozott a sztori antagonistájaként! A látványvilág és az azóta ikonikussá vált zenei aláfestés mindet visznek! 10 csillag (minimum!).

ZolKOV

Én ezt nagyon untam. Vontatott, túlzott romantika, giccses beállítások. A regényből szinte semmi sem maradt. Aki teheti inkább a regényt olvassa el a film helyett.

Man_with_Tattoo

Régóta tervezgettem, hogy megnézem ezt a filmet, de valahogy sosem jutottam odáig, hogy ténylegesen ez az alkotás kerüljön a képernyőre. Egészen máig. Nem tagadom, előzetesen sokat vártam tőle, mert korábban sok pozitívumot hallottam róla, ráadásul a főcímzenéjét jól ismerem, mert a diplomaosztómon is ez szólt. Elég jellegzetes, sőt pazar a zene, így azt gondoltam, hogy az a film csak jó lehet, amelyiknek ilyen bitang erős a muzikális aláfestése!

Nem akarom sokáig húzni az értékelést, és spoilerezni sem szeretnék. Bevallom mindent összevetve, hogy csalódottan keltem fel a kétórás játékidőt követően. Nem volt ugyan nézhetetlen kategória, de akarva-akaratlanul az egész film alatt összehasonlítottam a korszak másik nagy indiánfilm-alkotásával, a klasszikus Farkasokkal Táncolóval! Ez a mű sajnos a nyomába sem tud érni az említett filmnek, maximum zeneileg. A színészi a játék, a történet vászonra vitele mind-mind átlagos, felejthető kategória számomra.

Mindenesetre örülök, hogy megnéztem, mert mégiscsak híres alkotásról van szó, ami szerintem picit anno túl lett hype-olva.

shadowhunter1975

Ez az a film, amit bármikor…. Az egyik örök kedvencem.


Hasonló filmek címkék alapján