Robin Hood, a tolvajok fejedelme (1991) 351

Robin Hood: Prince of Thieves
143' · amerikai · akció, kaland, dráma, romantikus 12 !

1 díj · 3 jelölés

Robin of Locksley Richárd királlyal keresztes hadjáratra indul a Szentföldre. Egy mór harcos, Azeem társaságában menekül meg a halálból, és együtt térnek vissza szülőhazájába, Angliába. Hazaérkezve rossz hírek fogadják: az uralkodó távollétét kihasználva anarchiába süllyedt az ország, a… [tovább]

angol
magyar
magyar

Képek 27

Szereposztás

Kevin CostnerRobin Hood
Morgan FreemanAzeem
Mary Elizabeth MastrantonioMarian Dubois
Alan RickmanNottingham hercege
Christian SlaterSkarlát Will
Geraldine McEwanMortianna
Michael McShaneTuck barát
Brian BlessedLord Locksley
Michael WincottGuy of Gisborne
Nick BrimbleKicsi John

További szereplők

Kedvencelte 107

Várólistára tette 65


Kiemelt értékelések

Sicc

Még mindig imádom….Alan Rickman pedig zseniális:)

Panna

Ha 100x nem láttam akkor egyszer sem.
Gyerekkorom illetve felnőttkorom nagy-nagy kedvence.
A történet, a szereplők és a filmzene mind-mind zseniális!!!
Jókedv/rosszkedv én ezt nézem! :)

danlin 

Gyerekkorom egyik kedvenc filme, amit már jó ideje nem láttam. Most egy kis nosztalgiaként néztem újra, és nekem még most is nagyon tetszik. Az én fejemben Robin Hood Kevin Costner és ez a film az ő igaz története. Bár ismertem a filmet, minden percét élveztem, bizonyos párbeszédekre még most is emlékeztem.

Doda

Az egyik legjobb Robin Hood film. Utána évekig szerelmes voltam Christian Slater-be még írtam is neki. :-)

1 hozzászólás
Nyx

Még nem láttam túl sok Robin Hood feldolgozást (a nem sok egy darabot jelent), a történet nem is áll annyira közel hozzám, de meglepően jó szórakozás volt ez a film. A színészgárda remek, a dialógusok is ott vannak, a történet pedig akciódús jelenetekkel átszőtt. El tudom képzelni, hogy még párszor előveszem, mikor egy kicsit jobb kedvre szeretnék derülni.

Szencsike 

Szomorú apropó miatt lett a film újranézve, Alan Rickman halála miatt. :( Ez volt az első filmem tőle, amiben őt megismertem. Hiányozni fog…
Maga a film egy igazi 90-es évekbeli alkotás. Van eleje, közepe vége, egy igazi romantikus kalandos film, persze vannak hibái, de az egészet látva szerintem egy nagyon jól sikerült Robin Hood-ot kapunk. Amit gyakorlatilag bármikor újra lehet nézni, a poénok ügyesen vannak elhelyezve, sokszor felnevettem. Egy igazán szerethető társaságot látunk, jó színész – karakter párosításokat látunk.

Shinzo 

Remek kis kalandfilm, sokszor láttam, szerintem az egyik legeredetibb Robin Hood-feldolgozás…. ja és Rickman a legjobb benne, zseniálisan alakít mint mindig.
„És idén nincs karácsony!” :))

Dinah 

Nagyon régen láttam utoljára, így jó volt újra megnzni. A poénok jók, a látvány meg abszolút tíz pontos. Alan Rickman zseniális Nottingham. A banya meg, mint pár éve megtudtam, a későbbi Miss Marple lett.

ChEebor 

Jó kis Robin Hood-film, nagy sztárokkal, szép helyszínekkel. Jól össze van rakva, elég komor és sötét hangulatú, de nem áll messze tőle a humor sem, egészen ügyesen elhelyezett poénokkal és szövegekkel. Érdekes módon a klasszikus mondakörnek csak a legtisztább ellentéteire épül, pl. sem az íjászverseny, sem János herceg alakja nem bukkan fel benne, de amit kiválasztott történetnek, azt zseniálisan hozza. Bár a főhősöket is kiváló színészek viszik, nekem Alan Rickman alakítása tetszett a legjobban, van benne valami nagyon fenyegető és egyszersmind vicces.

2 hozzászólás
Izolda 

Milliószor láttam, de már jópár éve nem. Pöpec, kalandos, Kevin Costner szívolvasztó benne.
(Úúúú, Alan Rickman? Azta, ezt eddig nem is tudtam! :D)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Panna

– Kiskanállal vájom ki a szívét.
– Miért pont kiskanállal?
– Mert az tompa és jobban fáj!

6 hozzászólás
Coralie 

Robin: Láttam fejvesztetten menekülő lovagokat, és láttam fegyvertelen közrendbeli embert, aki az életét adta azért, hogy megvédjen egy lovat. A nemesség nem születés joga, a tettekben ismerni fel.

GentleRain 

– Minden a mórok hibája. Ha nem lettek volna istentelenek, Robin úrfi sohasem ment volna el. Milyen név az, hogy Azeem? Cornwalli? Vagy ír?
– Mór.

Sydney 

Azt mondta egyszer egy bölcs: Nincs tökéletes ember ezen a világon, csak tökéletes szándék.

bonnie9 

Kicsi John: Csatlakozol hozzánk, pajtás?
Robin: Vezetlek titeket!

bonnie9 

Robin: Egy ilyen szépségnek nincs szüksége ezekre az ékességekre.

Szencsike 

Azeem: Hogy tudták ilyen tanulatlan fickók bevenni Jeruzsálemet?!

1 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján