Az unoka (2022) 16

The Grandson
magyar · akció, dráma, thriller 16

Az unoka egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet, a fekete komédia elemeivel árnyalva. A napjainkban játszódó különös bosszútörténet főhőse egy szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi. Miután imádott nagyapja egy lelketlen csalás áldozata lesz, Rudi elhatározza, hogy saját maga szolgáltat… [tovább]

magyar

Képek 7

Szereposztás

Blahó GergelyRudi
Jordán Tamásnagyapa
Jászberényi GáborDoma
Pogány JuditAnci mama
Bárdos JuditVera
Döbrösi LauraZsuzsi
Papp JánosGyuri bácsi
Hámori Ildikó
Tordai Teri
Szalay Kriszta

További szereplők

Az unoka (2022)
Forgatókönyvíró
Operatőr
Zeneszerző

További stábtagok

Kedvencelte 2

Várólistára tette 89


Kiemelt értékelések

alexakarola 

Fogalmam sem volt, hogy mit nézünk, csak a film előtt pár perccel néztem rá az adatlapjára, hogy magyar és akció + thriller címke is rajta van, mit mondjak, ezek közül egyik sem hozott igazán lázba. :D De szerencsére nagy pozitív csalódás volt!
Lehet, hogy az is dobott rajta, hogy moziban néztem, de szerintem ez egy tök film volt, és nem csak magyar viszonylatban, hanem úgy általában véve. Egy-két kisebb hiba, vagy inkább olyan rész, ami szerintem annyira nem volt jó, volt benne, de összességében szerintem tényleg nagyon jó kis film lett!
A témaválasztása szerintem nagyon jó, mert ez egy nagyon aktuális és fontos probléma napjainkban, és hiába akciófilm, ez annál jóval több volt (jó, mondjuk nem véletlenül van rajta a dráma címke is); a színészi alakítások tetszettek (pedig azzal sokszor bajban vagyok); izgalmas is volt, bár sokszor nem értettem egyet a főszereplő döntéseivel, de mégis tetszett, hogy nem egy mindennapi akciófilmes karakter, igazán emberi volt; meg tényleg úgy az egész történet megvalósítása, nagyon igényes volt, és a forgatókönyv (talán egy-két dolgot leszámítva) nagyon jó lett. Jaj, és annak is nagyon-nagyon örülök, hogy nem volt benne szerelmi szál, az annyira nem illett volna ide.
Nehéz ezt megmagyaráznom, de valahogy azt érzem, hogy ez egyszerűen volt annyira magyar, de közben pedig mégsem, és ezt teljesen pozitív értelemben mondom!
Szóval én tudom ajánlani ezt a filmet annak is, aki nem annyira akciófilm rajongó, hiszen a dráma szerintem fontosabb része a filmnek, de közben izgalmas, így szerintem az akciófilmeket kedvelőknek is izgalmas lehet, továbbá olyan embereknek is tudom ajánlani, akik annyira nem magyarfilm-rajongók, és csak viszonylag ritkán néznek meg egy-egy magyart, szerintem ez azok közé tartozik, amivel érdemes lehet megpróbálkozni.

Pistacchio

Nekem nagyon tetszett! Fantasztikus szereposztás, pörgős sztori, nem színházas alakítás, hanem élvezhető. Jó volt látni filmben is a sok szinkronszínészt. Igaz, hogy még 2022 eleje van, de nem tudom, melyik magyar film fogja ezt überelni. Mindenképp meg kell nézni!

Junes 

„Nincs nagy baj, csak sok kicsi.” – mondja többször is a film egyik főszereplője.
Deák Ferenc rendezésében érkezett film az unokázós csalás nemcsak minden szereplőjének cselekvését, hanem azok érzelmi állapotát is tökéletesen bemutatja.
Édesanyám, aki határozottan érintett lehetne egy ilyen átverésben, a film alatt, és utána is többször elmondta, hogy bizony ezt mindenkinek látnia kéne. Különösen az ő korosztályának, hogy felkészülhessen egy hasonló eseményre.

A film sodró lendületű, egy pillanatra sem ül le. A színészi játék tökéletes: teljes beleéléssel dolgoznak a szereplők. Elhiszem nekik, hogy trauma érte őket, hogy egy pillanatra teljesen kikapcsol az agyuk, és nem tudnak másképp cselekedni, csak ahogy a csaló utasítja őket.

Szívesen megnézem még többször is, mert hiszek benne, hogy minden egyes alkalommal adni tud valamit ez a könnyednek nem, ám aktuális témát annál inkább feldolgozó film.


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján