Amnézia (2014) 311

Christine minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj… [tovább]

magyar

Képek 165

Szereposztás

Nicole KidmanChristine
Colin FirthMike
Mark StrongDr. Nasch
Anne-Marie DuffClaire
Adam Levyférj
Dean-Charles ChapmanAdam
Ben Cromptongondnok
Juliet Stevensonneuropszichológus
Rick Englishkaszkadőr / dublőr

Kedvencelte 25

Várólistára tette 178


Kiemelt értékelések

Chriss 

Érdekes film volt, bár én már az elején sejtettem, mi is lesz a csattanó, aztán elbizonytalanodtam, de végül igazam lett. Ettől függetlenül nagyon jó színészi alakításokat kaptunk, az egyedüli, aki nem tetszett, az Colin Firth. Sem a játéka, sem a szerepe nem nyűgözött le. Esetlen volt, és unalmas. A könyvet még nem olvastam, gondolkodom rajta. :)

liliannahorvath

Hááááááááááááááááát öhmmmmmmmmmmmmm…
Nem is tudom az eleje jó volt aztán a közepe szerintem elég lassú és kissé unalmas volt a végére viszont elég izgalmas lett a dolog.
Elég ijesztő belegondolni, hogy egyik nap még van valami emléke az embernek a másik nap meg kezdhet mindent újra.
A színészek szuperek voltak.
Mint minden thrillerben ebben is van egy csavar, amin azért igen csak meglepődtem, az tetszett benne.
Én amúgy spoiler
Nem mondom a legjobb thrillernek, egynek elment. Végülis nagyjából lekötött, csak a közepe volt lassú meg unalmas.
Nicole Kidman hihetetlen.

Kino

Nem lenne rossz, ha holnap úgy ébredhetnék, hogy nem emlékszem erre a filmre. Bár pár nap múlva ez is meglesz, mert abszolút minden tekintetben felejthető. Egy gyengén kivitelezett átlag krimi-thriller, mind sztoriban, mind megvalósításban sokkal érdekesebbeket is láttunk már ilyen témában. Lassan azt kell gondolnom, hogy Nicole Kidman is csak azért vállal el ilyen szarokat, mert alkalma nyílik mutogatni bennük a fenekét. De azt már láthattuk a Tágra Zárt Szemekben és talán a Nyílt sebben is, mindkettő (ennél) mérföldekkel jobb.

2 hozzászólás
Emerson 

Az elején kicsit Groundhog Day érzésem volt, de persze nem szabadott nevetni. Meg aztán Kidman elég ijesztő is volt.* Főleg miután pucéran kimászott az ágyból, miközben Colin nyakig felöltözve ott aludt mellette. Sosem értettem az ilyen jeleneteket. Na mindegy…
A film közepéig kitartott a gondolkodós-agyalós játék, hogy akkor most ki-kicsoda, de a bevillanás-szerű jelenetekkel már egyértelművé tették, ki a hunyó. Majd jöttek a logikai bukták és életszerűtlenségek és egyre inkább csökkent a lelkesedésem.
spoiler
*Rohadt vicces volt, hogy Kidmant 40 évesnek próbálták eladni… hát, aranyom, ez nem jött össze. Hátulról sem.

Londonna 

Egy újabb Nicole-Colin, illetve újabb Colin-Mark mozi. Mindkét párosítás már önmagában garancia (nekem), hát még így, hogy mindhárman… Ráadásul egy egészen jó alapsztori keretei között… Ígéretes. A könyvet nem ismertem és sajnos a filmet sem láttam moziban, ennek ellenére szerintem egészen jól sikerült thriller.
Én mindenesetre élveztem a filmet, még a kisebb logikai bukfencek ellenére is. Úgy gondolom, hogy a megválaszolatlan kérdések – ha az ember nem olvasta a könyvet – is nyerhetnek magyarázatot, ha a néző egy kicsit elgondolkozik. A film agytornát igényel, de nem megoldhatatlan kihívás elé állít. Személy szerint legalábbis ezen a véleményen vagyok. Ha meg valaki olvasta a könyvet, akkor meg azért tud neki összeállni kerek egésszé a történet.
A színészi játékokkal én maximálisan elégedett voltam. Mind Nicole, mind Colin, mind pedig Mark tökéletes alakítást nyújtott. Nekem teljesen meggyőző volt az egész, a főhősnő hozta azt, amit várna tőle az ember egyébként is: kétségbeesést, kételyt, félelmet, belső vívódást. Colin pedig… spoiler

4 hozzászólás
Zoja009

Hátborzongató egy film.
A könyvet is olvastam, kicsit eltértek a dolgok, de nem sokban. Sose szeretnék amnéziás lenni, hogy lehet így élni, fogalmad sincs, hogy ki mond igazat, kiben bízhatsz…

Törpillaa 

Hát elég zavaros történet. Tetszett az alaptörténete és a női főszereplő is jó volt. Csak a végéig nagyon semmi sem történt azon kívül, hogy kereste az emlékeit. Jó volt Colin Firth is jó szerepe volt. Mire végre jött a vége és a csavar meglepett nagyon. Nem számítottam rá, hogy ez lesz nem gondoltam volna.

Negative_Singularity

Nem bántam meg, hogy elcsíptem a TV-ben, pedig kicsit szkeptikusan álltam hozzá, amikor a leírását olvastam Colin Firth és Nicole Kidman neve ellenére is. A színészi játékokról nem kell hosszasan értekezni, kitűnően vitték a rájuk szabott szerepet, a baljós, lassan, de biztosan kibontakozó cselekmény is végig fenntartotta az érdeklődésemet. Sokszor nyafogok, ha egy film el van húzva, de ennél épp az ellenkezőjét éreztem, hogy túl gyorsan hullámoztak a percek, szívesen néztem volna még egy kis lélek-nyúzást, hogy a vége nyomasztóbb legyen, de így is betalált (némi túlzással).

1 hozzászólás
Vicky3

Teljesen korrekt thriller, minden a helyén volt és a színészek is jól játszottak, bár nem hiszem, hogy nagy kihívást jelentett számukra a dolog. Aki, már látott egy-két amnéziával operáló pszichothrillert, annak nagy meglepetéseket nem fog tartogatni a csattanó.

adrykacska

Amikor neki álltam a filmnem nem is tudtam a cím alapján hogy a „Mielőtt elalszom” c. könyvből készült. A könyvet nagyon szerettem, és örültem hogy a filmvásznon is meg tudtam nézni :) Csaj ajánlani tudom a filmet mindenkinek!


Népszerű idézetek

Londonna 

– When you wake up in the morning, Pooh, what's the first thing you say to yourself?
– I say, „What's for breakfast?” What do you say, Piglet?
– I say… I say… „I wonder what's going to happen exciting today.”

Londonna 

You're my lover. You're my protector. And my life is nothing, nothing without you.

Londonna 

– What do I do?
– You stay at home.
– What, I don't do anything? I don't… I don't study? I don't work from home? I just sit around all day?
– You store up information for a day. And when you wake up in the morning, it's all gone. You're back to your early 20s, Chris.

Londonna 

– I live here. Why would I be staying in a hotel?
– All sorts of reasons. The medical examination indicated recent sexual intercourse. There was no trace of semen or anything to help the police identify the man you slept with.
– Was I raped?
– The police report suggested not.
– I'm married. I don't think I would be the kind of person who would cheat on my husband.
– How do you know?

Londonna 

Ben used to rush home from work just to see his little boy. Adam was so like him at that age. Even then he was just as handsome as his daddy!

3 hozzászólás
Londonna 

– Hogy bízzak benned, ha folyton titkolózol?
Veled élek. Ezzel. Van, hogy az igazság túl fájdalmas, vagy bonyolult, és nincs hozzá erőm. Nem jellemző, de előfordul, hogy rossz napom van.
– Szóval megszerkeszted az életemet?
– Nézd, itt nem csak rólad van szó! Van, hogy úgy érzem, nem bírom tovább, nem tudok így élni, elfogy a türelmem, és… kiborulok. Nekem is jár egy-egy szabadnap.

Londonna 

You don't know how lucky you are. You have never known how lucky you are to have Ben.

Londonna 

Te vagy a szeretőm, te vagy a védelmezőm, és az életem semmit, de semmit nem ér nélküled.

Pandalin 

Christine: Házas vagyok, nem hinném, hogy az a típus lennék aki megcsalja a férjét…
dr.Nasch: Honnan tudja?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján