A Manderley-ház asszonya (2020) 153

Rebecca
121' · amerikai, angol · dráma, rejtély 12

Egy viharos románc után Monte Carlo-ban, a jóképű özvegy Maxim de Winter új fiatal feleséget visz haza, a szélfútta angol tengerparton álló impozáns családi birtokára.
A fiatalasszony naiv és tapasztalatlan, kezd beletörődni új életének csapdájába, de azon kapja magát, hogy Maxim első… [tovább]

angol · magyar

Képek 3

Szereposztás

Lily JamesMrs. de Winter
Armie HammerMaximilian de Winter
Ann DowdMrs. Van Hopper
Keeley HawesBeatrice Lacy
Kristin Scott ThomasMrs. Danvers
Sam RileyJack Favell
John HollingworthGiles
Tom Goodman-HillFrank Crawley
Pippa WinslowMrs. Jean Cabot
Lucy RussellMrs. Clementine Whitney

További szereplők

Kedvencelte 8

Várólistára tette 152


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Öööö ez sz.r, még nem olvastam a könyvet, és az eredetit se láttam, de ez sz.r volt. A szereplőket utálom, a sztori felépítése is pocsék volt. Végig unalmas volt, semmi izgalom, pedig a látvány nem volt rossz, de még így sem jó.

Haspók 

Ahhoz képest, hogy nem vártam valami nagyon ütősre, egész jól odaszögezett a képernyő elé, főleg a színészi játéknak köszönhetően. Lily James is teljesen rendben volt. A cselekmény számomra követhető volt. A történet maga hátborzongató, feszültséggel teli, ahol a szereplők is egész izgalmasak voltak. A megnézése nem volt elvesztegetett idő.

MrsCumberbatch 

Meglepően sz*r…

A történet adott. A főszereplő, naiv ártatlan kis csajszi 2 nap után lefekszik egy gazdag pasival pár nap után meg hozzá megy. Naivan bízik mindenkiben hisz mindenkinek.. unalmas és szánnivaló fruska. Egy percig nem tudtam sajnálni csak grimaszoltam mennyire buta is… Hogy szépen fogalmazzak…

Aztán egy teljesen NEM karakterhű személyiség változáson megy keresztül. Átmegy valami tökéletes ügyvédbe és nyomozóba… Komolyan ez mennyire hiteltelen volt már. Egyik nap még hagyja magát eltiporni másik nap meg már okoskodik, dirigál… Szánalmas.

Az eleje aranyos, majd émelyítően szánalmas és naiv lesz, aztán egy kis egyoldalú cicaharc, a csaj hisztije és stílusa kiakaszt… A vége már elég izgi lett, mondhatni jó is… De mivel az a fordulat nem méltó a karakterhez ezért nem tudok több csillagot adni…

7 hozzászólás
Gigi26 

Valószínűleg túl szigorú vagyok a filmmel, mert az egyik kedvenc könyvem a sztori. De nekem nagyon nagyon félrement. Ahogy a karaktereket ábrázolja a film számomra az is teljesen idegen volt, az új Mrs. de Winter túl szerencsétlen volt, Max is kicsit túl semmilyen nekem. És az egész film hangulata is annyira erőltetetten nyomasztani akart (próbált)… Főleg az az R betűt ábrázolni próbáló madár raj… A lány jellemfejlődése is annyira a semmiből jövőnek tűnik mivel az amúgy 2 órás filmbe természetesen nem fért bele, hogy rendesen kibontsák (ahogy a könyvben).
Szóval sajnos én még kicsit dolgozgattam volna azon a forgatókönyvön. :(

Pandalány

Feszült, izgalmas, lebilincselő film. Sejtettem, hogy a lezárása valami reális magyarázat lesz.
Nagyon tetszett a színészi játék, ahogyan feszültséggel teli volt szinte minden perc.

walksdowonders 

Ugye ez most vicc? Két óra semmi? Mennyi sok más értelmesebb dologra tudtam volna fordítani ezt az időt… :(

K_A_Hikari

Biztos vannak hibái a filmnek, mint az összesnek, hiszen tökéletes film nincs, még akkor se, ha némelyiket annak hívjuk.
De az-az igazság, hogyha még így is van, nem igazán érdekel. Két órára teljesen a képernyő elé szegezett, még annak ellenére is, hogy én nem vagyok egy nagy filmnézős.
Senkiben nem lehet megbízni, mindenkiben van valami furcsa, egy titok, ami körüllengi a Manderley-házat. Hátborzongató és zseniális egyszerre. Nagyon-nagyon tetszett, ajánlom.

Nympha17 

Hát ez érdekes volt. Az alap sztori és a színészi játék tetszett, de a cselekményvezetés valami bitang összecsapott volt. Olyan hirtelen változtak a szereplők személyiségei egyik pillanatról a másikra, hogy nem tudtam értelmezni. A vége pedig arcul csapás volt.
Korábbi véleményezők írták, hogy a könyv és egy korábbi filmváltozat sokkal jobb, úgy hogy azoknak ezért adok majd egy esélyt, de ezt a filmet nem hiszem, hogy újra nézem.

Morgan

Most már biztos vagyok abban, hogy nem fogom elolvasni a könyvet. A gótikus művek nem nekem valóak, engem idegesít ez a ködösítés. A színészek jók voltak, a táj pedig szép, de nagyjából ennyi pozitívumot tudok mondani.

Katelyn

Az eleje és a vége tetszett, elég izgalmas volt. A közepén pedig… hát elég sokat unatkoztam.
Igazából bánom, hogy nem a könyvet olvastam el inkább.


Népszerű idézetek

system456 

Mrs. Van Hopper: Ha a lábad közé szorítasz egy férfit, az nem marad veled sokáig.


Hasonló filmek címkék alapján