A Manderley-ház asszonya (2020) 218

Rebecca
121' · amerikai, angol · dráma, rejtély 12

Snitt-díj-jelölt 2021

Egy viharos románc után Monte Carlo-ban, a jóképű özvegy Maxim de Winter új fiatal feleséget visz haza, a szélfútta angol tengerparton álló impozáns családi birtokára.
A fiatalasszony naiv és tapasztalatlan, kezd beletörődni új életének csapdájába, de azon kapja magát, hogy Maxim első… [tovább]

angol · magyar

Képek 3

Szereposztás

Lily JamesMrs. de Winter
Armie HammerMaximilian de Winter
Ann DowdMrs. Van Hopper
Keeley HawesBeatrice Lacy
Kristin Scott ThomasMrs. Danvers
Sam RileyJack Favell
John HollingworthGiles
Tom Goodman-HillFrank Crawley
Pippa WinslowMrs. Jean Cabot
Lucy RussellMrs. Clementine Whitney

További szereplők

A Manderley-ház asszonya (2020)
Rendező
Forgatókönyvíró
Operatőr
Zeneszerző

Gyártó
Netflix
Working Title Films

Streaming
Netflix

Kedvencelte 9

Várólistára tette 166


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nem ez Lily James legjobb filmje, ráadásul a botrányai után nagyon furcsa érzés volt Armie Hammert bámulni… A könyvnek anno többször is nekifutottam, de nagyon nem fogott meg a stílusa, szóval örülök, hogy végre megismerhettem a komplett történetet. Sajnos a filmet nagyon elnyújtották; az első harminc perc pokolian unalmas, ráadásul a karakterek sem túl kedvelhetőek. A cselekménynek vannak jobb elemei, de talán a látvány viszi a prímet. Nem bántam meg, hogy megnéztem, de nem lettem a rajongója.

Törpillaa 

Öööö ez sz.r, még nem olvastam a könyvet, és az eredetit se láttam, de ez sz.r volt. A szereplőket utálom, a sztori felépítése is pocsék volt. Végig unalmas volt, semmi izgalom, pedig a látvány nem volt rossz, de még így sem jó.

Ascyra 

Hát ez igazán dühítő. Az első másfél órát olyan ámulva néztem, el sem hittem, hogy ez mennyire kifinomult és milyen kitűnően ábrázolt, szinte festői kompozíció. Aztán eszembe jutott, elég gyorsan, hogy általában a hirtelen jött csodák mily illékonyak is tudnak lenni. itt ez történt. Sikerült az utolsó negyven perccel a kerek, csodás egészet szépen lesilányítani, nullává avanzsálni, és már-már komikus és gyatra utánzatává tenni valamilyen rosszul sikerült, B-kategóriás ’80-as évekbeli thrillernek. James és Hammer között nem virágzik semmiféle szerelem, a képernyőn legalábbis ezt nem látni, nem tudom, hogy mennyire voltak jóban a színfalak mögött. A szerepüket ennek ellenére 200%-al tolják, igazi profizmus, amit az imádott Kristin Scott Thomas csak megkoronáz. Fantasztikusak. Mondjuk, akkor lettem volna igazán zabos, ha nem ez történik, mert csak Mr. Hammer (milyen …. groteszk ez a név, ezek után a szörnyű hírek után) miatt néztem meg a filmet. Miatta érdemes volt, de sajnos az egész csodálatos Gatsby-re hajazó sztorit durva sarlóval lepusztították a végére. Rettenetesen csalódott vagyok, járt volna egy normális indoklás, normális feldolgozás e történet végére, és jóval több realitás, illetve indíték. Azt még külön megjegyezném, hogy néhány alkalommal nem átallottam, még a szinte hajnali órák ellenére sem, hangosan káromkodni a főszereplő hölgy buta-ostoba-suta-kellemetlen-sánta karaktere kapcsán. Hát ez van; újabb pofon. Többet már ebben az évben elég nehezen viselnék. Kénytelen leszek minden nap valami kedvencet nézni, hogy csökkentsem az esélyét…

4 hozzászólás
Haspók 

Ahhoz képest, hogy nem vártam valami nagyon ütősre, egész jól odaszögezett a képernyő elé, főleg a színészi játéknak köszönhetően. Lily James is teljesen rendben volt. A cselekmény számomra követhető volt. A történet maga hátborzongató, feszültséggel teli, ahol a szereplők is egész izgalmasak voltak. A megnézése nem volt elvesztegetett idő.

MrsCumberbatch 

Meglepően sz*r…

A történet adott. A főszereplő, naiv ártatlan kis csajszi 2 nap után lefekszik egy gazdag pasival pár nap után meg hozzá megy. Naivan bízik mindenkiben hisz mindenkinek.. unalmas és szánnivaló fruska. Egy percig nem tudtam sajnálni csak grimaszoltam mennyire buta is… Hogy szépen fogalmazzak…

Aztán egy teljesen NEM karakterhű személyiség változáson megy keresztül. Átmegy valami tökéletes ügyvédbe és nyomozóba… Komolyan ez mennyire hiteltelen volt már. Egyik nap még hagyja magát eltiporni másik nap meg már okoskodik, dirigál… Szánalmas.

Az eleje aranyos, majd émelyítően szánalmas és naiv lesz, aztán egy kis egyoldalú cicaharc, a csaj hisztije és stílusa kiakaszt… A vége már elég izgi lett, mondhatni jó is… De mivel az a fordulat nem méltó a karakterhez ezért nem tudok több csillagot adni…

7 hozzászólás
agnieszka 

Szerintem túlságosan kiszámítható volt a történet, így nem igazán kötötte le a figyelmem a film. Így összességében nem okozott túl nagy áttörést.

K_A_Hikari

Biztos vannak hibái a filmnek, mint az összesnek, hiszen tökéletes film nincs, még akkor se, ha némelyiket annak hívjuk.
De az-az igazság, hogyha még így is van, nem igazán érdekel. Két órára teljesen a képernyő elé szegezett, még annak ellenére is, hogy én nem vagyok egy nagy filmnézős.
Senkiben nem lehet megbízni, mindenkiben van valami furcsa, egy titok, ami körüllengi a Manderley-házat. Hátborzongató és zseniális egyszerre. Nagyon-nagyon tetszett, ajánlom.

Gigi26 

Valószínűleg túl szigorú vagyok a filmmel, mert az egyik kedvenc könyvem a sztori. De nekem nagyon nagyon félrement. Ahogy a karaktereket ábrázolja a film számomra az is teljesen idegen volt, az új Mrs. de Winter túl szerencsétlen volt, Max is kicsit túl semmilyen nekem. És az egész film hangulata is annyira erőltetetten nyomasztani akart (próbált)… Főleg az az R betűt ábrázolni próbáló madár raj… A lány jellemfejlődése is annyira a semmiből jövőnek tűnik mivel az amúgy 2 órás filmbe természetesen nem fért bele, hogy rendesen kibontsák (ahogy a könyvben).
Szóval sajnos én még kicsit dolgozgattam volna azon a forgatókönyvön. :(

Pandalány

Feszült, izgalmas, lebilincselő film. Sejtettem, hogy a lezárása valami reális magyarázat lesz.
Nagyon tetszett a színészi játék, ahogyan feszültséggel teli volt szinte minden perc.

walksdowonders 

Ugye ez most vicc? Két óra semmi? Mennyi sok más értelmesebb dologra tudtam volna fordítani ezt az időt… :(


Népszerű idézetek

system456 

Mrs. Van Hopper: Ha a lábad közé szorítasz egy férfit, az nem marad veled sokáig.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján