Merülések (2009) 59

Miss G. egy angol bentlakásos lányiskolában tanít a múlt század harmincas éveiben. Sajátos nézeteivel teljesen elbűvöli az úszócsapat tagjait. A szabad szellemű tanárnő önálló gondolkodásra próbálja nevelni a lányokat, a testiséget és az erotikus vágyat ébresztgeti bennük. Egy napon új diák… [tovább]

angol

Szereposztás

Eva GreenMiss G.
Juno TempleDi
María ValverdeFiamma
Ellie NunnLily
Imogen PootsPoppy
Zoe CarrollRosie
Clemmie DugdaleFuzzy
Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 70


Kiemelt értékelések

Jadeline

Egyszerre érdekes és jó értelembe véve borzalmas történet. Milyen kegyetlenné tud tenni néhányakat a féltékenység!
Nagyon tetszett még a fiatalabb színészek alakítása is, de Eva Green volt a legjobb, leghatásosabb.
Az picit zavart, hogy kiszámítható, én legalábbis tudtam mi lesz a vége.

Syan 

Tetszett a film a maga módján, de a végkifejlet számomra nem okozott meglepetést. Érdekes volt látni azt, hogy miként működik egy csoport, a csoporton belüli szerepek megjelenését és azt, hogy mennyire szét tudja zúzni az adott közösséget a féltékenység. Eva Green alakítása pedig szintén mesteri volt.

Eszter01

Hu, ez egy nagyon jo film volt. Nem is gondoltam volna. Kicsit Mona Lisa mosolya, kicsit Holt koltok tarsasaga. Eva Greent most lattam eloszor filmen, meg is nyerte a tetszesemet.

mvancsika 

Bentlakásos leányiskola a ’30-as években – már a helyszín és a kor is nagyon ígéretes. Nagyon megfogott a film hangulata. Egészen elképesztő, hogy eme zárt környezetben a nevelőnek, tanárnak mekkora befolyása, hatalma van az ifjúság felett.
Azt viszont sajnos nem magyarázza meg a film, hogy miért fogadják olyan rosszul az új lány érkezését, amikor még nem is ismerik. Amint megérkezik, már érthetővé válik ez a kirekesztés, hiszen az új diák annyira különbözik tőlük.
A legjobban Juno Temple és Eva Green játéka tetszett.

Dániel_H 

Ebben a drámában egy vidéki leányiskola zárt közösségébe új, idegen lány kerül. A szigorú angol nevelés, és a náluk csak korban különböző tanárnőjük módszerei közti ellentéten, és a társadalmi különbségeken frusztrálódott lánycsapat nem a feltétel nélküli befogadás híve.
Ennek, és még sok másnak is tanúja a néző, aki még szép filmzenéket és nem utolsósorban pazar látványt is kap(hat).

Olah_Rita

Elég érdekes film volt. Meg sokmindent nem értettem benne. Pl. miért bántja az új lányon keresztül a többieket a tanárnő. A vége aztán nagyon drámai lett. Az már nem volt olyan zavaros. Elég fura volt.

nattyreach

Egészen mást vártam. spoiler Nagyon tetszett ez a megoldás.
Reális a lányok kapcsolatának bemutatása, érdekes az, ahogy láthatjuk, miket csinálnak a lányok – mikor gépezni vagy tévézni nem ülhetnek be –, és az új lány karaktere is jóra sikerült. A tanárnő meg spoiler A gyerekszínészek ügyesek voltak, mint a felnőttek is spoiler Azt hittem, kevésbé lesz eseménydús, de a témához képest pörgött. Ami még eszembe jutott, hogy egy lányiskolában spoiler
Egy nézést mindenképp megér, sőt lehet többet is. Nem akármilyen film.

LeanneIrisPrice 

Maga a film világa nem tudott annyira rabul ejteni, viszont Eva Green alakítása és a karaktere igen. Emellett kiemelkedő volt még Di alakja, de csak mert a fő konfliktus közte és az új lány között zajlik; mindenki más váltogatja a pártokat: hol Fiamma, hol Di mellett áll ki.
Őszintén, kissé unszimpatikus volt Di viselkedése, viszont teljes mértékben jogos. Eddig ő volt a kedvenc, nyilván nem esett jól neki a dolog, de akkor sem kellene így viselkednie, igaz? Nos, nem igaz.
Az igazi katalizátor maga Miss G., aki egyszerre játssza nagyon amatőren és jól a játékát. Ő szítja a lángokat beteges rajongásával Fiamma iránt. Egyértelmű, hogy a nő beteg, azonban nem tudunk meg erről semmi többet – hogy vajon Fiamma okozta-e, esetleg már előtte meg volt csak ő lökte felszínre, de az sem világos, pontosan miben szenved.

Zakuro 

Még nagyon régen olvastam róla a műsorújságban, és megtetszett a leírás alapján. Szerettem volna megnézni, de aztán lecsúsztam róla. Közel fél év után sikerült bepótolnom.
Megérte? Abszolút.
Tetszett? Az túlzás: ahhoz túlságosan megviselt.
Eva Greent itt ismertem meg, remekül játszott spoiler Maria Valverde volt egyébként a kedvencem – remekül játszotta Fiammát, az ember tényleg elhiszi, hogy ez a lány nem erre a világra való…
A vége egyszerűen feldühített spoiler
Egy dolgot nagyon nem értek – miért voltak annyira kiborulva az elején, hogy jön egy új lány? Di konkrétan olyan fejet vágott, mint akinek most ért véget az élete, nincs tovább… Miért? Ha valaki tudja, kérem, homályosítson fel, mert bár több, mint 2 éve annak, hogy láttam a filmet, de azóta se tudtam rájönni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján