Nyisd ki a szemed (1997) 37

Open Your Eyes · Abre los ojos
114' · francia, olasz, spanyol · sci-fi, dráma, romantikus, thriller 16

0 díj · 5 jelölés

Bebörtönzött férfi meséli el különös történetét egy pszichiáternek. Arcát maszk takarja. César a neve, egykor gazdag örökséghez jutott árva fiú. Nagy nőcsábász hírében állt, gátlástalanul költötte pénzét. Partijain a város arany ifjai és barátnőik mutatkoztak szívesen. Legjobb barátja egyszer… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Penélope CruzSofia
Eduardo NoriegaCésar
Fele MartínezPelayo
Chete LeraAntonio
Najwa NimriNuria
Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 53


Kiemelt értékelések

Lali 

Mivel annak idején a Vanília égbolt eléggé érdekes film volt számomra, így azt gondoltam, ideje megnéznem a hollywoodi remake spanyol eredetijét – annál is inkább, mert általában azt írták (és rendre így is szokott lenni), hogy ez jobb, mint a remake.

Persze rég láttam a Vanília égboltot, de ennél a párosnál nem érzem, hogy az eredeti jobb lenne.
Nem rossz film, de nekem nem is jobb. Nem művészibb, talán még nem is európaibb.
Igazából mindkét filmben zavart, erőltetettnek éreztem a film lényegét alkotó történetcsavart az álmok és a valóság ottani összekapcsolódásáról.
Nem mintha nem gondolkoztam volna már én is ilyesmin, vagy épp ne gondolnám – épp a napokban – azt, hogy ez a világ isten álma. De valami törésszerű volt nekem ezügyben mind a két filmben.

Egyébként jó film, érdekes, szépen filmezett, jók a színészek (Penélope Cruz delejezően szép).
Aki még nem látta a Vanília égboltot, annak nyugodt szívvel ajánlhatom.
Aki már látta, annak már nem annyira, de nyugodtam megnézheti ezt is, ha az tetszett neki.

andy332488

Hű… Hát, bennem ez váltott ki olyan érzéseket, amiket másokban az Eredet… :P Úgy vágtam neki a filmnek, hogy nem tudtam róla semmit (csak azt, hogy 25 éves volt a rendező, amikor készült a film :DD), és szerencsére a filmleírás sem „lövi le a poént”, tehát totál nem tudtam, hogy mire számítsak! Meg is lepődtem, illetve elég elgondolkodtató a film/a téma… Persze, úgy igazán hitelesen nem tudsz rajta elgondolkodni, spoiler
Az azonban kicsit rontott a lelkesedésemen, amikor megtudtam, hogy egy „másolat” is készült ebből a filmből (na jó, remake…:P), a Vanília égbolt… Pedig erről ugye nem ez a film tehet, hiszen ez az eredeti, de mégis valahogy lelombozó a számomra, hogy van egy „ugyanilyen” film… Nem is értem, hogy mi az értelme a remake-nek… Szerintem egy történetből bőven elég egy film, felesleges újat csinálni belőle… Ok, azt még megértem, ha egy könyvből készült a film, majd legalább 30-40 évvel később készítenek belőle egy modern feldolgozást… De ez nem könyv alapján készült (legalábbis Snitten nincs ilyen adat), és könyörgöm, csak 4 év van a két film készítése között… Szóval, ezt nagyon nem értem, de mindegy.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján