Btooom! (2012–2012) 17

A történet főhőse Sakamoto Ryouta, egy 22 éves NEET. Tehát egy olyan személy, aki nem dolgozik, nem tanul és nem is jár semmilyen gyakorlatra. Az anyjával élő fiú naphosszakat képes a szobájában tölteni, csak hogy játszhassa az általa is nagyon kedvelt BTOOOM!-ot. Olyan szintet ért el benne,… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Mimori SuzukoHimiko (hang)
Hongo KanataSakamoto Ryouta (hang)
Mamiya YasuhiroAkechi Mitsuo (hang)
Ueda NorikoArisa (hang)
Narita KenDate Masahito (hang)
Kida AyumiSakamoto Yukie (hang)
Fujii YukiyoYuki (hang)
Iwazaki YousukeYoshioka (hang)
Satou AzusaSerizawa Aiko (hang)
Nakamura YuuichiOda Nobutaka (hang)

További szereplők

Btooom! (2012–2012)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Kedvencelte 3

Várólistára tette 11


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Valamiért nagyon szeretem az élet-halál játékokat, ráadásul ez az anime újdonságot is nyújtott, hiszen nem akármilyen fegyverekkel öldösték egymást az emberek, hanem bombákkal, ami nekem máris érdekes volt. Természetesen shounen vér folyik főhősünk ereiben, így az elsőre életképtelennek tűnő fiatal fiúra vár a fél világ megmentése és annak kifundálása, hogyan lehetne elkerülni a szigetről anélkül, hogy egy csomó játékost megölnének. Vannak olyanok, akik belemennek a társulásba és pacifista módon gondolják kiszabadulásukat, míg mások felveszik a harcot és gyilkos válik belőlük.

Az anime az azonos címet viselő manga elejét dolgozza fel, így közel sem teljes vagy lezárt; ezt nem árt számításba venni. A véres (ám a mangához képest cenzúrázott) akciók közepette felüti a fejét a bajtársiasság, az árulás és a szerelem is.

Nekem kicsit lassan indult be a történet, elég sokáig kerülgették egymást a szereplők, az ok, amiért az egész játék zajlik, kicsit kiakasztott, és a rajzolás sem tetszett mindig, de tulajdonképpen elégedett vagyok. Bántam, hogy vége lett, hiszen most kezdődtek volna az igazi izgalmak.

Nem egy kiszámíthatatlan történet, a karakterek sem szárnyalnak túlzottan, mondhatni elég tipikusak, de kapunk mindent; világmegmentő srácot, áruló dokit, bögyös középiskolást, vérmes nőt, pszichopata gyereket, amit csak akarsz. Az openingért külön köszönet, hatalmasat dobott szerintem a hangulaton, Nano egyébként is remek előadó.

Szóval, aki valami világrengető különlegességet vár, az keressen más néznivalót, aki viszont megelégszik kevesebbel, annak hajrá, okozhat pár kellemes percet.


Hasonló filmek címkék alapján