A Manderley-ház asszonya (1940) 105

2 díj · 9 jelölés

Hitchcock első Hollywoodban forgatott filmjében a néhány hónapja megözvegyült Max de Winter, angol földbirtokos valamelyik útja során egy szállodában megismerkedik egy vonzó hölggyel, akit azonnal feleségül vesz. Az új asszonynak azonban nem csak azzal kell szembenéznie, hogy a férfi még nem… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Laurence OlivierMaximillian „Maxim” de Winter
Joan FontaineMrs. de Winter
George SandersJack Favell
Judith AndersonMrs. Danvers
Nigel BruceGiles Lacy őrnagy
Reginald DennyFrank Crawley
C. Aubrey SmithJulyan ezredes
Gladys CooperBeatrice Lacy
Florence BatesMrs. Van Hopper
Leonard CareyBen

További szereplők

Kedvencelte 15

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Az eltúlzott karakterek miatt néha szájbarágós érzésem volt de összességében tetszett a film. Nem volt igazán borzongató de a hangulata azért sötéten sejtelmes volt. Nagyon jó élmény ezeket a régi filmeket nézni, imádom nyelvezetüket. Splendid :)

krlany 

Szerintem ez a film jó… de attól tartok azért vannak vele gondjaim.:) Pl. kiszámítható volt a vége spoiler De amúgy tartok tőle, hogy a könyvbe is belekötnék, nincs is ingerenciám elolvasni… spoiler Favelltől is falra tudtam volna mászni spoiler
Lehet, hogy mai fogalmak szerint nem az a kifejezett thriller, de bakker nem szívesen futnék össze a jó Mrs. Danvers-szel a kastély folyosóján… hátborzongató az a nő… elég félelmetes jelenetei voltak… Az atmoszférája is nagyon jó a filmnek. Bár Rebeccát egyszer sem láttuk, mégis olyan szinten uralta az egész házat, személyeket, a vásznat, hogy akkor sem lett volna jobban jelen, ha főszerepet kap a filmben (mint ahogy kapott is, csak egy kicsit másképpen).

desertangelable 

Én olvastam a könyvet….nos, a könyv izgalmas volt, ami a filmről annyira nem mondható el, de ezt mostanra már megszoktam az öregnél. Tudom, velem van a baj. A horrortól félek, ebbe meg belealszom, de hát ez van. Arra viszont jó volt ez a film, hogy megismertem Joan Fontaine-t és Laurence Oliviert. Előbbi szépsége fordított arányosságban volt utóbbi helyességével, nekem Olivier nem jött be, és színészként sem éreztem olyan meggyőzőnek, mint Fontaine-t, bár a megszokott túljátszott szerepek itt is meg voltak. Judith Anderson nagyon jó választás volt Mrs. Danvers szerepére, nem csak azért, mert a hölgytől már ránézésre borsózott a hátam, hanem, mert színészi játékban is túltett a két főszereplőn.

Zitty

Hitchcock első amerikai filmje, nagyon szeretem. A színészek tökéletes választások voltak a szerepekre (bár nagy Vivien Leigh rajongó vagyok, nem állt volna jól neki az új Mrs. de Winter szerepe).

14 hozzászólás
Kiskakukk 

Filmtörténet órán néztük, emlékszem, nagyon kellemes meglepetés volt. Tetszett!

Ashtray_Heart

Nagyon tetszett. Lassan kibontakozó, ügyesen felépített dráma (thriller?), remek karakterábrázolásokkal és dialógusokkal. Csak a végén döbbentem rá, hogy egyszer se hangzott el az új Mrs de Winter neve.

negoti 

Kedvelem a régi filmeket és még jobb, ha régi magyar szinkronnal lehet megnézni. Tetszett, jó volt a történet a 'hitchcocki' jelenetek izgalmassá tették a filmet.

Kitticica

Még nem sok Hitchcock filmet láttam, de a Rebecca egy kicsit más volt, mint amiket eddig a mestertől láttam. Klasszikus thrillernek nem mondható a film, de kellően izgalmas volt. Jól fel volt építve a történet a két főszereplő bemutatásával, egymásra találásukkal, aztán a rejtély is drámaian kibontakozott. Mrs. Danvers elég hátborzongató nőszemély volt. Hitch első és egyetlen filmje, ami megkapta a legjobb filmnek járó Oscar-díjat. Joan Fontaine-t jelölték, de csak a következő Hitchcock filmben (Gyanakvó szerelem) nyújtott alakításáért kapta meg.

kamububu 

Miután a könyvet borzasztóan unalmasnak találtam, gondoltam adok egy esélyt a filmnek is, ha már úgyis Hitchcock. Utóbbit kezdetlegesen már érzem rajta, de sajnos a történet ettől még ugyanolyan unalmas maradt a vásznon is. Elképesztően és idegesítően lassú a felvezetés.
A zene izgalmas, de mivel maga a történet kiszámítható és lapos, inkább a gúnyolódós „jujj-jujj, most mi lesz?”-t váltotta ki belőlem.
Kár érte, mert a színészek amúgy tetszettek, bár nem teljesen ilyennek képzeltem őket a könyv alapján.

bfg3 

Nem is tudom igazán, mit vártam ettől a filmtől. Ugyebár nagyon híres, nagyon nevezetes, nagyon… nagyon.
Aztán ahogy elindult a sztori, egyre inkább emlékeztetett valamire. Egy buta és tapasztalatlan lányka feleségül megy egy gazdag, titokzatos, különösen viselkedő férfihoz, akiről igencsak nehéz elhinni, hogy viszonozza azt a lábtörlőszerű odaadást, amellyel partnere viseltetik iránta. És akkor rájöttem: ez b@zmeg pont ugyanaz, mint A szürke ötven árnyalata. spoiler Egyszerűen nem hittem a szemenek – még az „Egyél már!” is benne van… (Mielőtt valaki felhozza: ez persze ennek az alkotásnak nem hibája, hiszen ez a régebbi, legfeljebb azt mutatja be, milyen pofátlanul képes – talán – nyúlni E. L. James.)
Persze a második fele spoiler már egészen másképp alakul, és bár az események kissé nélkülözik a logikát, a két főszereplő színészi játéka pedig legfeljebb a kor színvonalán mondható jónak, végül is egész kiszámíthatatlan csavarral zárul.
Összefoglalva: nem nyert meg magának, akadnak ennél sokkal jobbak drámában és thrillerben is.

3 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján