Forgószél (1946) 47

Notorious
101' · amerikai · dráma, romantikus, thriller, film noir

0 díj · 1 jelölés

A filmtörténet egyik legizgalmasabb szerelmes kémtörténete, Hitchcock egyik legnépszerűbb filmje. A filmben Alicia, a fiatal, amerikai lány édesapját háborús bűnösként elítélik. Az amerikai titkosszolgálat felajánl a hányatott sorsú, szabados életmódot folytató lánynak egy lehetőséget, mellyel… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Cary GrantDevlin
Ingrid BergmanAlicia Huberman
Claude RainsAlexander Sebastian
Louis CalhernPaul Prescott
Leopoldine KonstantinMadame Sebastian

Kedvencelte 1

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

Theana 

Húha, első Hitchcock filmem, és meglepően élveztem. Nem nyűgözött le, de a noir műfajt csak még jobban megszerettette velem. Jó volt.

Marcsi0603 

Tetszett! Nagyon szeretem Cary Grant filmjeit és Ingrid Bergmant sem vetem meg, ők ketten pedig csodás párost alkotnak. Izgalmas és romantikus alkotás, bár annyira nem Hitchcockos, így emiatt valahogy nem tudom többre értékelni a nyolc csillagnál. Természetesen azért ajánlom megnézésre, nem csak egyszer nézhető film.

Blissenobiarella 

Ingrid Bergmant szerettem, különösen Kovács Nóra hangjával, de a film finoman szólva nem fogott meg. Úgy fogalmaznék, hogy végig tudatában maradtam annak, hogy színészi játékot nézek, akik előadnak egy történetet, szóval egy szavukat sem hittem. Ennek annyi előnye volt, hogy figyelhettem Hitchcock munkáját, de ettől még sajnos nem élveztem.

2 hozzászólás
negoti 

Hitchcock nem véletlenül a feszültség nagymestere. Végig izgalmas volt a történet, a háttérben mindig ott lapult a félelem a lelepleződéstől. Bergman és Grant között jól működött a kémia.

AnnaAnn

Meglepő, de ez a Hitchcock az, ami a kevésbé tetsző kategóriába kerül. Talán mert kémtörténet, de közben annyira klasszikus szerelmi történet is. Alicia karaktere az elején, bohém, iddogáló nőként nem szimpatikus, inkább később, erősebb asszonyként. Az elején annyira bizonytalan, hogy borzasztó, bár az erős férfi karakter nem is sokkal próbálja bátorítani. Azért két igazán feszült jelenet volt benne, az egyik, amikor Devlin és Alicia tilosban jár egy parti közepette, a másik meg a végén. Grant és Bergman azért csodás páros.


Népszerű idézetek

Theana 

Devli: Actions speak louder than words.


Hasonló filmek címkék alapján