American Gods (2017–) 68

Egy frissen szabadult fegyenc, Shadow találkozik egy rejtélyes férfival, aki csak Szerdának nevezi magát és meglepő módon többet tud a múltjáról, mint ő maga.

angol
Angol · Magyar
angol

Képek 21

Szereposztás

Ricky WhittleÁrnyék
Emily BrowningLaura
Ian McShaneSzerda úr
Gillian AndersonMédia
Jonathan TuckerLow Key Lyesmith
Yetide BadakiBilquis
Cloris LeachmanZorya Vechernyaya
Kristin ChenowethEaster
Peter StormareCzernobog
Betty GilpinAudrey

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

American Gods

11 tag · 3 karc · Utolsó karc: 2017. augusztus 23., 21:15 · Bővebben


Kedvencelte 28

Várólistára tette 207


Kiemelt értékelések

csartak

Rászórtam az összes csillagot. Ez nagyon jó volt. Még, még, még.

7 hozzászólás
Theana 

Nekem ez túlságosan weird és nem ilyen típusú filmeket nézek, de érdekes volt. Próbáltam nem magamra venni, mert megvan a magam hite, de tényleg csak azt tudom mondani, hogy érdekes volt. És jó néhányszor felnevettem, de na.

Ricky Whittle-t eddig csak a The 100-ban láttam, de kíváncsi vagyok, hogy a továbbiakban mit, hogyan fog alakítani; btw pozitív csalódás volt. Áháá, Mr. Wednesday. Kedvenc karakterem lett ez alatt a 8 epizód alatt. Ian McShane zseniális.
Jöhet a második évaaaad.

Charityy 

Wow! Egyszerűen csak wow!
Elképesztő ez a sorozat. Hangulatilag nagyon erős, de ugyanez igaz a színészi gárdára és a zenére is. Maga a történet még csak csordogál, inkább a karakterekkel foglalkoznak, de így is nagyon izgalmas. Fogalmam sincs, hogy mit akarnak kezdeni ezzel a sorozattal, meg hogy hová halad a történet, de határozottan érdekel.

DianaRL

Amikor megtudtam, hogy adaptáció készül Gaiman regényéből, még nem igazán tudtam eldönteni, hogy örüljek, avagy inkább aggódjak. Egy kevésbé kifinomult és gyakorlott showrunnerrel ez a sorozat jó eséllyel katasztrófa lett volna, ám Bryan Fullerrel a kormányrúdnál szerencsére nem ez történt.
Ha definiálnom kellene A Tökéletes Adaptációt, az az Amerikai istenek sorozat lenne. Megtartja az alapanyaga minden előnyét, mégis képes (a regényhez hűen!) továbbfejleszteni mind a karaktereket, mind a cselekményt, így tartogathat meglepetéseket minden néző számára. A szereplők is sokkal emberközelibbek lettek, az első évad nagy része az ő megismerésükkel telik (és úgy alapjában véve is, érződik, hogy ez a csekélyke nyolc rész inkább bevezetés volt, mint maga a nagy izgalom), a sorozat mégis izgalmas a kimért tempó ellenére is.
Remélem, a következő évadok is képesek lesznek tartani ezt a színvonalat, mert ritka az ilyen piszok jó kezdés.

chibizso

Valószínűleg az elfogultság beszél belőlem, de az Amerikai istenek minden elvárásomnak maximálisan megfelelt. Egyszerre kaptam meg a szeretett regényt és annak egy másfajta megközelítését egy fantasztikus castinggal (erről is lehetne oldalakat írni), szóval így nekem ez egy 10/10-es élmény volt.

Bővebben: http://anti-gane.blogspot.hu/2017/06/oh-my-god-amerikai…

Coralie 

A könyvnek csak kb. a harmadát olvastam el, ott feladtam, mert a nagy zagyvaságban semmi érdemlegeset nem találtam. Ettől függetlenül a sorozat jó adaptációnak tűnik, de sajnos erről sem vagyok sokkal jobb véleménnyel, legalábbis ami a történet részét illeti, mégis egy fokkal jobban átjött, mint olvasva. Megértem, ha valakinek tetszik ez a spoiler fantasy, számomra inkább csak egy random összedobált katyvasz. Sajnos nem igazán értem, hogy mi a mondanivaló. Persze az alapgondolat megvan, spoiler, de nekem ez kevés. Az, hogy kinek mennyire jön be, szerintem attól függ, hogy mennyire veszi komolyan. Látványos, hangulatban erős sorozatnak tökéletes, de ha valaki gondolatébresztést is szeretne, háát… A színészek viszont nagyon jók, tökéletesen alakítanak. A hangulata is tetszett, ezért is néztem végig, illetve Sweeney, a leprikón miatt, mert az ő karakterét legalább igazán megkedveltem, és a 7. rész tetszett! A második évadba is belenézek majd, remélem jobban felpörgetik a dolgokat. Egyelőre ez az első benyomásom a sorozatról.

Midnightsp 

Ez a sorozat minden várakozásomat felülmúlta.
Nem tudom, ki volt a castingos, de minden szereplő 10/2000. Pont ilyennek képzeltem Shadowt, Ian McShane is telitalálat, Peter Stormare-t alapból imádom mindenben, Emily Browningot meg egy tök új oldaláról ismertem meg. :D Szenzációs. El vagyok alélva.
A regényt ugyan nem olvastam végig, de azt látom, hogy jópár változtatás volt benne, nagyon vártam, hogy spoiler De legalább marad anyag a második évadra is.
És olyan szép az operatőri munka, meg a zenék is. Nagyon igényes, jól összerakott, egyedi hangulatú sorozat lett. Ha a folytatás is ilyen jó lesz, megkapja a 10-est.

Haspók 

Bryan Fullertől csakis egy ilyen vizuálisan lenyűgöző alkotásra számítottam . minden szereplő elnyerte a tetszésemet, de főként Laura, Shadow és a Sweeney.
Nagyon várom a 2. évadot , hiszek abban,h az is pont így elkápráztat,mint az első.. és még jobban elmerülhetek a történetekben.

Tiko 

Nagyon szeretem az eredeti regényt, úgyhogy izgatottan vártam az adaptációt és nem is kellett csalódnom. A casting szerintem zseniális lett, Ian McShane-nek ez egy jutalomjáték volt, de Gillian Anderson és Pablo Schreiber is brillírozott. Laurát a könyvben sem bírtam, Emily Browning alakítása sem hoztam közelebb hozzám, Árnyék meg csak értetlenül kapkodta a fejét oda-vissza, úgyhogy őt elég nehéz értékelni. Eléggé hű maradt az eredeti műhöz az első évad alapján a sorozat, de a szereplők bemutatásán túl azért olyan sok minden nem történt, kíváncsi vagyok mindenképp a folytatásra.


Népszerű idézetek

Theana 

Mr. Wednesday: What a beautiful, beautiful thing to be able to dream when you're not asleep.

1x03

Theana 

Zorya Polunochnaya: Oh. No. You have nothing. You believe in nothing so you have nothing.

(1. évad, 3. rész)

Theana 

Zorya Polunochnaya: Kissing is disgusting, but in a nice way, like blue cheese or brandy.

(1. évad, 3. rész)

Theana 

Mr. Wednesday: We gonna rob a bank. Do you want some coffee?

(1. évad, 3. rész)

Midnightsp 

Mad Sweeney: Like my friend, Jesus Christ, the only thing you need dead wife, is resurrection.
Laura: Did you just namedrop Jesus Christ like you know a guy who knows a guy?

Theana 

Shadow Moon: Wasn't supposed to snow today. Wasn't even supposed to be cold.
Mr. Wednesday: So, you're perfectly okay believing that tiny people on television can predict the weather. But you crinkle with consternation at the mere suggestion that you could make it snow.

(1. évad, 3. rész)

Theana 

Mr. Wednesday: This is the only country in the world that wonders what it is.
Shadow Moon: You've been to a lot of other countries, have you?
Mr. Wednesday: No. No, never, just this one. Just that the others know what they are. I mean, no one wonders about the heart of Norway or goes searching for the soul of Mozambique. Mozambique knows what it is. They all know what they are.
Shadow Moon: Americans know who they are.
Mr. Wednesday: They pretend they know. But it's still just pretending, like I'm pretending now. Just like you.
Shadow Moon: What am I pretending?
Mr. Wednesday: You are pretending you cannot believe in impossible things.

1x03

Theana 

Zorya Polunochnaya: Take the moon.
Shadow Moon: What?
Zorya Polunochnaya: Just take it. Here. Don't lose this. Don't give it away. You've been given protection once. You had the sun itself. I can give you the moon. It's the daughter, not the father. Now you wake up.

(1. évad, 3. rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján