Állítsátok meg Terézanyut! (2004) 95

Kéki Kata, a szerencse lánya. Csinos, vonzó nő, mindig mozdulnak rá a férfiak. Van szerető édesanyja, szeretetre vágyó öccse és három barátnője. Megbízható barátja Marci alig várja, hogy vőlegénnyé léptessék elő. Minden készen áll a sikeres élethez, ami azonban egyre késik. Nincs se igazi… [tovább]

Képek 13

Szereposztás

Hámori GabriellaKéki Kata
Ónodi EszterLujzi
Schell JuditMarcsi
Major MelindaPirkóviki
Nagy ZsoltMiki
László ZsoltTamás
Selmeczi Rolanddinamikus ügyvezető
Csányi SándorDavid
Náray ErikaMásodik nő az étteremben
Nagy ErvinPéter

További szereplők

Kedvencelte 8

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Szávitrí 

Azon kevés filmek egyike, ami szerintem jobban sikerült, mint a könyv.

1 hozzászólás
Pandalány 

Még mindig ez az egyik kedvenc magyar filmem. Hogy miért? A hangulatáért. Azon percek miatt, amikor „Terézanyu”, azaz Hámori Gabi elgondolkodik dolgokon, pl. a laptopja mellett a Balatonnál, vagy a végén, amikor hazafelé autózik Tamástól. Szeretem a film színészeit, a zenéket, a budapesti helyszíneket. A film mondanivalója számomra az, hogy maradjunk optimisták, higgyük abban, hogy minden az életünkben úgy alakul, ahogy alakulnia kell, nem szabad semmit siettetni, görcsösen ragaszkodni az elképzeléseinkhez, mert általában úgysem úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezzük. És ez nem feltétlen (sőt!) rossz.

Ratsui 

Igen, mindenki fiatalabb, de màr akkor is jól hoztàk a mai formàjukat. ( A Hujber egy percet nem vàltozott, az Elek Ferencre viszont csak a hangja alapjàn ismertem fel).
A törtènet elèg jó.

Gigglemug

Jé ezt a filmet én élveztem, annak ellenére hogy magyar és főleg annak tükrében hogy ki nem álltam a könyvváltozatát. Nem mondom hogy mégegyszer megnézném, vagy hogy ajánlanám másnak mint "jaj azt a filmet nézd meg mert megváltoztatja az életed) de arra hogy egy estét eltöltsek vele jó volt. Nagyon más az életem és soha remélem nem lesz olyan mint Katának (én is Kata vagyok amúgy szóval tudathasadás…) Kellemes csalódás volt.

kiscsillag0310

csak annyira emlékszem, hogy egyáltalán nem élveztem…


Népszerű idézetek

Pandalány 

Mami mindig mondta, hogy nem kell fejjel rohanni a falnak. Majd jön, akit keresek, ha akar. Annyira akartam a lényeget, hogy kiugrott a kezeim közül, és a nagy kapkodásban elfelejtettem, hogy valójában én mit akarok, én ki vagyok. A boldogság közel van, itt van az orrunk előtt, csak nem látjuk.

Zzsófi

Tamás: Nem tegeződhetnénk végre?
Kata: Dehogynem. Rohadj meg!

system456 

Kata: Szerinted is butaság volt? Mami?
Mami: Hogy szakítottál a Marcival? Hát anyád eléggé odavan.
Kata: Miért a Marcit sajnálja mindenki? Nekem is nehéz. Értem én, hogy a Marci ilyen lányos anyák álma, mindig mindent helyesen csinál. Mindig vesz cukrot ,ha kifogy. Fejből tudja az anyám születésnapját, percre pontosan diplomázik. Ha hozzámegyek biztosan lenne kis autó, kis lakás…
Mami: Kis Marci…

system456 

Kata: Ez tényleg idejön! Mit csináljak?
Viki: Nyugalom! Lélegezz mélyeket, ahogy a jógán!
Marcsi: Nyugi, ez csak egy férfi!

judybee 

Marcsi: Jó lenne, ha a következő palid valami macsó lenne, aki megjavítja ezt a kurva zárat.
Kata: Egy igazi latin szerelő.


Hasonló filmek címkék alapján