Ál/Arc (1997) 180

Face/Off
133' · amerikai · akció, thriller, krimi 18

Sean Archer (John Travolta) FBI-ügynök élete legőrültebb akcióját hajtja végre, amikor orvosi beavatkozással arcot cserél gyűlölt ellenségével, a kómába esett Castor Troy-jal (Nicolas Cage). A megszállott ügynök így próbálja kiszedni a kegyetlen terrorista öccséből, hová rejtették a várost… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

John Travolta(Sean Archer / Castor Troy)
Nicolas Cage(Castor Troy / Sean Archer)
Joan Allen(Dr. Eve Archer)
Alessandro Nivola(Pollux Troy)
Gina GershonSasha Hassler
Dominique SwainJamie Archer
Nick CassavetesDietrich Hassler
Colm FeoreDr. Malcolm Walsh
Harve PresnellVictor Lazarro
John Carroll LynchWalton

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 31

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

csartak 

Ismét egy régi film, amit láttam már valamikor, akkor tetszett is. Most annyira már nem. Tele van lehetetlen hülyeségekkel. De azt elhiszem, hogy régebben nagyobb durranás volt ilyenféle akciófilm.
A színészek legalább jól játszottak.

4 hozzászólás
Zajec_Sternenkind 

Talan az egyetlen akciófilm, amit bármikor újra tudok nézni, és mindig izgulok rajta. Hatalmas karaktereket hoznak a színészek és a sztori is érdekes, az alapötletet pedig nem tudom nem imádni. Igazi ’90-es évek!

Filmdoki

A szikla után Cage kicsit pofátlankodott (kac-kac), és John Wooval, az ázsiai fenegyerekkel, illetve John Travoltával összehoztak egy akciómozit, mely sokak szerint a műfaj királya. Nem mondom, az Ál/Arc valóban príma kikapcsolódást nyújt, a két nagyágyú pedig nagyon elemében van, főleg Travolta, viszont számomra ez a mozi nem ütött akkorát, bár szerintem a gond az lehetett, mint általában Woo amerikai akciófilmjeinél: valahogy ezeknél nekem annyira nem jön be a stílusa. Pedig itt is nem egy hihetetlen látványos és már-már festői akciót pakol le az asztalra, de a töménytelen lassítás és túlzások az én gyomromat egy idő után megülték.
A sztori egyébként a buktatói ellenére jól össze van pakolva, a karakterekre sem lehet különösebb panasz, de ahogy említettem, itt tényleg a két főszereplő viszi a hátán az egészet úgy, hogy hirtelen kell stílust váltaniuk visszafogottból elmebetegbe és fordítva. De szerencsére nem okozott egyiküknek sem akadályt, sőt Travolta valósággal lubickol a szerepben.
Mindenképp elismerem, hogy az Ál/Arc egy vérprofi munka, mely sokak számára a műfaj csúcsa, de nekem egy nagyon jó popcorn-akciómozi, melyben a karakterek kapcsolatai, érzelmei sokkalta érdekesebbek voltak, mint maguk az akciók.

ggizi

A kulcsa az egész filmnek, hogy Travolta és Cage is eszméletlen jól hozta mindkét figurát, és ez elég is. spoiler

Zoja009

A másik nagy kedvenc. Hihetetlen, hogy el tudták játszani egymás szerepét, és teljesen megváltozott a karakterük, pedig „csak” az arcukat szabták át. Cage a rossz fiú, vagyis a jó, vagy ki kicsoda? :D

Kiss_Melinda_Éva 

Fantasztikusan jó film. Végig fenntartotta a feszültséget és egy percre sem untam, pedig a tv-ben nézve elég hosszúra nyúlt, de mégis oda ragasztott a képernyő elé. Szerintem a színészi játék nagyon szinvonalas volt és ez vitte is a filmet előre.

Valcsa

Zseniális film. Anno az akciófilmek közül először ez gyakorolta rám a legnagyobb hatást, napokra befészkelte magát a gondolataim közé, azóta is imádom (pedig nagyon vonakodva ültem le ezt is megnézni, de kellemesen csalódtam).

Hippoforaccus 

Ez egy rettenetesen túlértékelt film. Nem olyan rossz történet, de tele van hülyeségekkel, amiket, ha ez egy normális emberrel történik, három mondat után meg lehet buktatni. Persze akciódús, meg izgalmas, de irreális.

Zea

Tökéletes szereposztás + tökéletes rendezés = tökéletes film

Sicc

Nem vagyok nagy akciófilmes, de ezt nagyon szerettem!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján