Testvérbosszú (Testvérbosszú 1.) (1999) 55

The Boondock Saints
108' · amerikai, kanadai · akció, thriller, krimi 18 !

Connor és Murphy MacManus ikertestvérek, akik egy adag bátorságért nem mennek a szomszédba. Egy nap összetűzésbe keverednek a fél Bostont rettegésben tartó orosz maffiával, és ennek eredményeként két gengszter holtan marad a helyszínen. A rendőrség annak láttán, hogy a fiúk elvetemült bűnözőket… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Sean Patrick FlaneryConnor MacManus
Norman ReedusMurphy MacManus
Willem DafoePaul Smecker
Billy ConnollyDózse
David Della RoccoRocco (Tréfamester)
David FerryDolly nyomozó
Brian MahoneyDuffy nyomozó
Bob MarleyGreenly nyomozó
Carlo RotaYakavetta

Kedvencelte 17

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

Pasxalitsa

Willem Dafoe alakítása egyszerűen zseniális! :) Látványos és nagyon szórakoztató film volt. Úgy vélem a mondanivalója egészen elhanyagolható szinte nem volt neki, de nem is igazán hiányzott :))) Természetesen a folytatást is megnézem. Remélem nem rontják el…
@Zoja009 ezt a filmet is neked köszönhetem. Köszönöm :)

1 hozzászólás
Kopaszkutya 

Elgondolkodtató film, bár néhol kicsit belassulnak az események. A karakterek egytől egyig jól meg vannak írva és a párbeszédekkel sincs gond. Reedus és Flanery jó választás volt a két testvér szerepére, Defoe pedig hibátlan alakítást nyújtott, mint mindig. Talán egy gond van a filmmel, mégpedig az, hogy nagyon „kult” akar lenni. Én nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez sikerült neki. Megjegyzem most láttam először. És ezt most nem a Tarantino imádatom mondatja velem :)

Ui: Szegény macsek :)

Zoja009 

Nem először láttam a filmet, és nem is utoljára.
Nagyon penge ez a film. Ahhoz képest, hogy az egész filmben vér, lövöldözés, maffia, meg hasonlók vannak, hülyére röhögtem magam rajta.
@Kopaszkutya – Hát… igen, a macseknak nem lett jó napja spoiler
Az a vasalós rész… az nagyon ááá

AniTiger 

„Nekem nincs véleményem, semmi közöm hozzá.” best comment ever…
Viszont nem írja le a filmet, mert van véleményem: EZ eddig, miért maradt ki az életemből?? Iszonyat jópofa, halál humoros és nagyon beteg kis történet zseniális szereposztással. De komolyan… úgy voltam vele, hogy „áhh, jó ez lesz ez, hiszen benne van Daryl…” (Norman Reedus), aztán nézem és besz.rás, amit Dafoe művel, fergeteges ez a butát játszó Rocco-Rocco is. :D Imádtam.

Dia9117

Egy film, mely kényes témát boncolgat, eszméletlen jó köntösbe burkolva.
Megnéztem pár véleményt, mielőtt belekezdtem volna a filmbe, és csatlakozom a pozitív véleménnyel rendelkezők táborához.
Tele van a film olyan vonásokkal, amik érdekessé, hogy azt ne mondjam, szerethetővé teszik az ilyen filmet, filmeket.
De… az utca emberének helyzetébe képzelve saját magamat, én se tudom, mit válaszolnék a riporterek kérdésére.

Nyra

Nem vált a kedvencemmé, de érdemes volt megnézni. Voltak benne igazán szórakoztató jelenetek és elgondolkodtató a film.

Corvus_CoRex 

Ezt kiskoromban láttuk, de már nem emlékeztem rá. Most már értem, miért. Olyan fura. Egész végig tök jókat nevettünk rajta, de közben meg valahogy olyan… hosszú?/uncsi? volt. Pedig nem volt rosszul megcsinálva, szóval nem értem, hol a hiba. :s

Lol, a vasalós jelentnél amúgy azon röhögtem magam félholtra, hogy a vasalásról eszembe jutott Berki és odaképzeltem, hogy negyediknek meg őt vasalják… ha értitek, hogy értem… X,)))

Annak idején a srácok miatt néztem meg, igazából kicsit most is, de ég a pofámról a bőr, hogy totál elfeledkeztem arról a szexi nőciről a végén! O_O""" Imádtam! *w* ♥

Ja, amúgy én ezt már kiskoromban se nagyon értettem, hogy miért nem lehet a bűnözőket kinyírni boldog-boldogtalannak. Most már értem, de attól még továbbra is azt mondom, amit gyerekként: ha van rá lehetőség, miért ne? :s

Monday

Kicsit levett az egészből az hogy Ivan Checkovnak olyan hangja volt, mint Jumbának a Lilo és Stichből.

3 hozzászólás
Mr_White 

Egyszer nézhetős krimi a bosszú ír angyalairól. Dafoe alakja szórakoztató, de egyben ki is heréli a történetet, hisz a pálfordulása rakétasebességgel rúgja seggbe a krimit és önti nyakon cukrozott kólával a sztorit. Az alvilág nem ilyen vicces, a vígjáték viszont nem ilyen… izé.


Népszerű idézetek

Zoja009 

– Na jó, hozd a hülye köteledet.
– Hozom a hülye kötelemet. Hozom.

Zoja009 

Conner MacManus és Murphy MacManus: Mi vagyunk pásztorok pásztora, az Úristen ostora. Minden hatalmunk tőle ered, üzenetét most sietve elhoztuk Neked. Gonosz vért árasztani jöttünk, hogy tiszta lelkekkel egyesüljünk. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében!

Zoja009 

Atya: Ismeritek a mondást. A fejétől bűzlik a láb.
Rocco: Hé Atya! Veszek én neked egy közmondás könyvet ezzel a dumával nem viszed sokra
Conner: Nem zörög a haraszt hiába.
Murphy: Ha elhagyod a járt utat, annak nyögés a vége.

AniTiger 

– Hány hulla van, Greenly?
– Nyolc. …. A francba, azt elfelejtettem. Kilenc! Kilenc?

AniTiger 

– Jó. De mi lehet a szimbolizája?
– A szimbolizája? … Most, hogy Duffy lemondott a hülyék királyságáról, látom van örököse a trónnak. Biztos vagyok benne, hogy a szó, amit keresett a szimbolika. Mi lehet a szimbolikája ennek?

Pandalin 

Valamennyiünknek félni kell a gonosz emberektől, de van egyfajta gonosz, amitől rettegnünk kell és ami nem más, mint a közöny a jó emberek körében.

Dia9117

Olyanok leszünk, mint egy közért. Nem csak folyton dolgozunk, hanem mindig nyitva is vagyunk.


Folytatása

Összehasonlítás

Testvérbosszú


Hasonló filmek címkék alapján