A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt (2013) 160

The 100-Year-Old Man Who Climbed Out the Window And Disappeared · Hundraaringen som klev ut genom fönstret och försvann
114' · francia, egyesült királysági, orosz, német, spanyol, svéd · kaland, vígjáték 16 !

0 díj · 4 jelölés

Allan Karlsson egy csendes svéd nyugdíjasotthon lakója. A századik születésnapja alkalmából a személyzet születésnapi partit szervez számára. A polgármester, az emberek, a sajtó lelkesen várják a bejáratnál, ám Allannek semmi kedve a felhajtáshoz. Helyette kimászik hátul az ablakon, és világgá… [tovább]

magyar

Szereposztás

Robert GustafssonAllan Karlsson
Mia SkäringerGunilla
Iwar WiklanderJulius
David WibergBenny
Bianca CruzeiroCaracas
Alan FordPim
Jens HulténGäddan

Kedvencelte 14

Várólistára tette 133


Kiemelt értékelések

edie

Nulla előismerettel kezdtem el nézni, szóval 2 dolog egyből feltűnt: nem amerikai, vígjáték. Nagyon tetszett, hogy belevették Sztálint, Einsteint és a többieket, illetve nem untam egy percig sem, ami egy vígjátéknál eleve jó jel.:) Szeretem a skandináv filmeket -főleg, hogy Svédország az egyik kedvenc országom- sokban eltérnek a megszokott amerikaitól, néha kész felüdülés megnézni egyet.
Párszor még biztos megnézem, aranyos, szerethető film.

walksdowonders 

Jonas Jonasson azon írók közé tartozik, akiknek vétek megfilmesíteni bármely írását. Erre már a film elején rájöttem. Ha nem olvastam volna a könyvet, valószínűleg nem is kaptam volna kedvet hozzá a látottak alapján.
El nem tudom mondani, hogy mennyire lerontotta az összképet a maszk, ami miatt úgy nézett ki imádott kis dilibogyó Allanünk, mint egy rosszul sikerült arcplasztikai műtét áldozata. Fura volt, na. Örültem volna egy kedves, hús-vér kisöreg színésznek. Inkább.
A könyv több mint bájos, a film viszont így, hogy kénytelenek voltak megnyesni, már nem az igazi…
Sokakkal ellentétben nekem csalódás.

viky0222 

Ez is azon filmek egyike, amire azért figyeltem fel, mert mindenhol ott volt. Na meg azért a címe is elég figyelemfelkeltő. Már akkor úgy éreztem, hogy kéne adni neki egy esélyt a könyvet nem olvastam, és nem is fogom valószínű:D, de elég sokáig tolódott így is. Végül kihívás miatt néztem meg, és jó választás volt. Ugyan voltak részek, amik untattak, vagy nem tetszettek, de összességében nem volt rossz film. A humora megnyert magának, időnként fogtam a fejem, egy-egy megszólaláson. Na meg a cselekmény… Az ember végig azt mondogatja magában, hogy ilyen nincs… De itt most igen, és jól elszórakoztatott. Örülök, hogy végül csak megnéztem. :)

mazsolafa

A történettel nem volt baj, viszont a megvalósítással igen, mert sokszor untam. Meg lehetett volna ezt jobban is csinálni.

Kogoro

Kellemes film, érdekes cselekménnyel. Szellemes, de nincs tele olyan poénokkal amiktől perceken át hangosan nevetünk. Érdekesek a karakterek, színes a cselekmény. Van itt háború, szerelem, robbantás, nyomozás, üldözés, halál, kémkedés, robbantás, utazás, robbantás, hajsza a pénz után, elefánt, és robbantás. Mondtam már, hogy sok a robbantás?

Ami még nagyon tetszett, az a film zenéje volt. Na és persze a magyar szinkron, ami különösen jóra sikerült.

Corvus_CoRex 

A könyvet nem olvastam és a közeljövőben nem is fogom. Egyrészt mert nem szeretek olvasni, másrészt mert nekem ez így pont jó volt.
Kedvelem ezt a fajta humort, imádom a véletleneket, mikor össze lehet kapcsolni dolgokat, mikor olyan dolgok történnek, amire csak azt lehet mondani, „ilyen nincs és mégis van”. Szerintem jópofa volt. Igaz lehet az is közrejátszott, hogy mostanában valahol olvastam, nem emlékszem, hogy a filmről vagy a könyvről, de egy elég lehúzós véleményt, úgyhogy félve ültem neki és ehhez képest kellemeset csalódtam.
Az öreg meg gyanús volt, hogy nem a Blöffből van? Hát de. :D
(Amúgy anno A Grand Budapest Hotel-t gondoltam ilyen típusú filmnek, ehhez képest abban jó nagyot csalódtam.)

Szencsike 

A könyv nagy kedvencem, nagyon örültem, hogy végre a filmet is láthattam. A svéd humorhoz hozzá kellett szokni, de ezt leszámítva egy kellemesen szórakoztató filmet kaptunk. Szépen végigviszi a cselekményt, igaz vannak kihagyások, de jól kitöltötte a két órát így is. Imádom az öregurat :)

Miamona

Természetesen nem olyan jó, mint a könyv, de bátran ajánlom az abszurd humor kedvelőinek! :)

frozika

A könyv alapötlete tetszett, a kidolgozás már kevésbé. Amikor letettem, azt gondoltam milyen jó kis vígjátékot lehetne kihozni belôle. Ès lám, itt a film, de sajnos még a könyvnél is gyengébb.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Egy részeg amerikai képes megállás nélkül hablatyolni. Csak akkor hallgatnak el, ha valami világrengető dolog történik. Például meghal az elnök. Roosevelt pedig pontosan ezt tette aznap.

Bogesxd 

Ha meg akarsz ölni, jobb lesz, ha igyekszel, mert száz éves vagyok.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján