Szörnyella (2021) 42

Cruella
134' · amerikai · vígjáték

Az Oscar-díjas Emma Stone a főszereplője a Szörnyellának, a Disney vadonatúj játékfilmjének, amely a mozitörténet egyik leghírhedtebb – és híresen divatos – gonosztevőjének lázongó ifjúkorát mutatja be. Az 1970-es évek Londonjában, a punk rock forradalom forgatagában játszódó történet Estellát,… [tovább]

angol
magyar

Képek 4

Szereposztás

Emma StoneSzörnyella de Frász
Paul Walter HauserHorace
Joel FryJasper
Mark StrongBoris
Emma ThompsonBaroness
Emily BeechamAnita
Kirby Howell-BaptisteTabitha
Jamie DemetriouGerald
Gianni CalchettiBall Guest
Haruka AbeLiberty

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 344


Kiemelt értékelések

zuna19 

Sokkal, de sokkal jobb volt, mint amit vártam. Abszolút kellemesen csalódtam benne, szerencsére.
Annyira jó sztori, soha nem gondoltam volna, hogy én egyszer megszeretem Szörnyellát. Mondjuk én anno a meséért sem voltam odáig. Így csak még jobban ámulok magamon és a filmen persze. A film kidolgozása nekem nagyon bejött. Tényleg csak jót tudok róla írni.
Az összes zene iszonyatosan jó, mindegyik annyira illett a sztorihoz.

Ik4r0s

A negatív karakterek sok esetben jóval nagyobb érdeklődést szoktak kiváltani a közönségből, mint arra általában a pozitív oldalon helyetfoglaló társaik képesek. Ennek a legfőbb oka az, hogy az egyes negatívnak számító cselekedetek inkább szorulnak magyarázatra, mintsem azok a társadalmilag elfogadott normák, amelyek szerint a többség élni próbál. Márpedig újabban a különböző alkotások egyre többet foglalkoznak azzal, hogy kissé közhelyesen fogalmazva, mi visz rá valakit arra, hogy a rossz útra térjen. Hasonló célja van a Disney által nemrégiben megjelent önálló Szörnyella filmnek is, ami, akárcsak korábban a Demóna esetében, egy újfajta megközelítésből kíván bemutatni egy ikonikusnak számító gonosztevőt.

Mivel ez a film részben egy eredettörténet is, így Szörnyella karakterét gyakorlatilag az alapoktól kezdve szeretné újraépíteni a Disney. A film bemutatja nekünk Szörnyella, vagyis ekkori nevén még csak simán Estella tragikus gyerekkorát és az ebből fakadóan meglehetősen hányattatott sorsát. Emellett a történet igyekszik magyarázatot adni a 101 kiskutyában látott egyes elemekre is, például, hogy miként került kapcsolatba Szörnyellával a két kutyarabló Jasper és Horace. Valamint van még néhány kisebb fordulat is, amik bár ugyan spoilernek számítanak, de viszonylag hamar ki lehet őket találni.

A kritika folytatását itt találod: https://www.kritizator.hu/divatbol-szuletett-gonoszsag-…

monokrom22 

A Szörnyella kétféleképpen értékelhető: mint 101 Kiskutya előzmény, telibefossa a karaktert ezért csak haragudni lehet rá. Mint egy gonosztevő független, máshoz nem csatolható eredettörténete, így pedig egy erős közepes. A színészek kiválóak, a díszletek, öltözékek, a korszak telitalálat, de sajnos a látvány elég sokszor gyengécske. A játékidő túl hosszú, a cselekmény sokszor ellaposodik, üzenet gyakorlatilag nincs, a zene pedig néha már túl sok. Szórakoztató, de meglehetősen üres.

Drucocu

Imádtam ezt a filmet! Annyira jól megcsinálták! Tetszett a sztori, tetszett a hangulat, minden tökéletes volt. Teljesen magával ragadott.

essz 

nem volt tökéletes.. viszont én imádtam!
Enma Stome és Emma Thompson két kedvenc szinésznőm.. nálam nyert ügyük volt ☺

Szyszyyy

Nekem tetszett.
Leginkább az jött be, hogy egy-egy kis bűntényüket milyen ötletesen oldották meg. Na, meg a ruhák… Hát azok is nagyon jól néztek ki. :D
A szereplők is szuperek voltak, szerintem tök jól eltalálták őket.
spoiler

Saku28

Unpopular opinion, de én nagyon nem csipázom ezt a mostani Disney divatot, hogy fogjunk egy főgonoszt és nem hogy adjunk neki eredettörténetet, de tegyük őt hőssé. Fordítsuk ki. OOC, ki hallott már olyanról? Minek is az antihős, a legjobb, ha ő maga lesz a nap hőse-
Szóval ha ilyen szempontból nézném, biztos, hogy 3 csillagnál többet nem kapna tőlem a film, mert gyűlölöm az ötletét… de amúgy meg meglehetősen szórakoztató volt. Nagyon vicces látni az ilyen filmekben hogyan mutatják be a divattervezést, tudom, hogy minden szakmával ez van, de ez aztán olyan köszönő viszonyban sem volt, hogy már vicces. :D Emma jól játszotta Szörnyellát, látványilag nagyon ott volt, ki merem mondani, hogy menő. Mint egy bármilyen átlagos családi film, repülne tőlem a 10 pont, de nagyon nem tetszik, hogy pont ezt egy klasszikus disney főgonoszból kellett csinálni.


Hasonló filmek címkék alapján