Szörnyella (2021) 413

3 díj · 4 jelölés · Snitt-díj-győztes 2022

Az Oscar-díjas Emma Stone a főszereplője a Szörnyellának, a Disney vadonatúj játékfilmjének, amely a mozitörténet egyik leghírhedtebb – és híresen divatos – gonosztevőjének lázongó ifjúkorát mutatja be. Az 1970-es évek Londonjában, a punk rock forradalom forgatagában játszódó történet Estellát,… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Emma StoneSzörnyella de Frász
Paul Walter HauserHorace
Joel FryJasper
Mark StrongBoris
Emma ThompsonBaroness
Emily BeechamCatherine
Kirby Howell-BaptisteAnita Darling
Jamie DemetriouGerald
Gianni CalchettiBall Guest
Haruka AbeLiberty

További szereplők

Kedvencelte 65

Várólistára tette 281


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát ez szuper volt, és vicces is. :-D Egy kicsit tartottam ettől a filmtől, hogy nem fog tetszeni, hisz a 101 kiskutya mese, és élő szereplős film is gyerekkorom egyik nagy kedvence, és tartottam attól, hogy mit fognak kihozni belőle is, de kellemesen csalódtam. :-) Jókat nevettem egy egy Szörnyella általi szabotázs trükkön, amit Baroness ellen elkövetett, nagyon szórakoztató volt, és baromira jól állt ez a szerep Emma Stone-nak, és persze Emma Thompsonnak is. :-D spoiler Végig szórakoztató volt a film, és nagyon is élvezhető, izgalmas volt végigkövetni, hogy alakul át Estella az ördögi Szörnyellává. XD Horace-t és Jaspert is nagyon bírtam, tök jó pofák voltak. :-D A kutyusok pedig nagyon cukik, és aranyosak, imádtam őket. :-) ❤ Bár fura volt így látni Anitát, az eredetihez képest, de ő is eléggé jó volt, ahogy Roger is. A vége pedig telitalálat, spoiler Jó kis film lett, és a zenék is nagyon illettek hozzá, a ruhák is tetszettek, ötletes volt az egész, és szórakoztató is. :-D

Netta88 

Nem teljesen erre számítottam. Tulajdonképp egyetlen mondattal jellemezhetném az egész filmet, amire építettek, mégpedig spoiler Nem is tudom, mit írjak. Nekem ez a film fura volt, főleg ha előzményként gondolok rá, mert mi másként gondolhatnék rá? Nekem Szörnyella karaktere fura volt, már azzal kezdve, hogy a hajszíne a természetes hajszíne. Mégis, hogy tudott ilyen színű hajjal születni? Sokkal jobban tetszett volna úgy, ha a következményeknek hála festi be ilyenre a haját. Emellett az is fura volt, hogy elvileg nem volt gonosz, legalábbis próbált nem az lenni, és talán ekkor szakadt ketté a tudata, de ettől még fura volt. Nem tudom elképzelni, hogy jutott el arra a szintre, amit a meséből ismerhetünk. Pláne úgy, hogy spoiler Ami még szemet szúrt, hogy ebből a filmből sem maradhatott ki a sötétbőrű szereplő. Még mindig nem vagyok rasszista, de mindenki tudja, hogy Anita fehérbőrű nő volt, Roger szintén fehér férfi, ráadásul szőke. Itt meg szerintem arab volt. Na, mindegy, ezen meg sem kellett volna lepődnöm.
Igazából maga a történet, nem is tudom, nekem hosszúnak tűnt, néha untam is kicsit, és már vártam, hogy mikor lesz vége, és ahogy írtam, nekem Szörnyella karaktere is fura volt. Talán közelebb állok ahhoz, hogy nem tetszett, mint ahhoz, hogy tetszett. Nem biztos, hogy számomra ez újranézős darab lesz.

4 hozzászólás
zuna19 

Sokkal, de sokkal jobb volt, mint amit vártam. Abszolút kellemesen csalódtam benne, szerencsére.
Annyira jó sztori, soha nem gondoltam volna, hogy én egyszer megszeretem Szörnyellát. Mondjuk én anno a meséért sem voltam odáig. Így csak még jobban ámulok magamon és a filmen persze. A film kidolgozása nekem nagyon bejött. Tényleg csak jót tudok róla írni.
Az összes zene iszonyatosan jó, mindegyik annyira illett a sztorihoz.

Pandalány

Nagyooon meglepett ez a film. Őszintén szólva csak elindítottam, mivel jók a színészek, nézzünk bele, milyen a sztori. És elsőre a szuper zenék tűntek fel, aztán a történet is teljesen lenyűgözött. Emma Stonenak baromi jól áll ez az őrült szerep, teljesen kiélheti magát benne, mert végig nagyon kiszámíthatatlannak éreztem, hogy mit fog tenni.
Hú, tényleg meglepett ez a film, abszolút pozitív csalódás.

MrsCumberbatch 

Összeségében jó film volt. Ötletes történet, kidolgozás jó, szereplők jók, csak nem ezt vártam. Lehet, hogy az én hibám, hogy nem néztem trailert és nem olvastam el a leírást, de én azt vártam az derül ki, hogy miért utálja Szörnyella a kutyákat/dalmatákat és ez k-rvára nincs kimondva. spoiler De ez inkább az ő átalakulásáról szól. Ami nyílván nem hiba, mert működött a film – bár kicsit lehet hosszú lett – de valahogy nem ezt vártam láthatatlanban.

alexakarola 

Nem tudom igazából, hogy mire számítottam, de valahogy mást kaptam, meg nekem valahogy annyira nem tetszett, de szerintem ez részben az én hibám, mert megint nem olvastam el sem azt, hogy mi a sztori, se trailert nem néztem és így egy téves kép alakult ki bennem, hogy milyen is lesz a film. Érdekes volt egyébként az alapötlet, bár azért vannak pontjai, amik annyira nem voltak erősek szerintem, meg bár már nem nagyon emlékszem a mesére, de valahogy furcsa elképzelni, hogy ő lenne a mesében szereplő Szörnyella. De nagyon tetszett amúgy a kiforralt bosszú, mindig imádom az ilyen agyafúrt terveket. Az elején azt hittem, hogy egyáltalán nem fog tetszeni, de a végére azért jobban megkedveltem a filmet, de így is valahogy nincs annyira pozitív érzésem a filmmel kapcsolatban. Nekem valahol olyan 6.5 csillag körül van.
Emma Stone nagyon jót alakított! Bár nekem még mindig van benne valami, amit annyira nem szeretek, de ez teljesen szubjektív, a színészi tehetségét tényleg nem vonom kétségbe, mert nagyon tehetséges. Mark Strongot is szeretem.

Londonna 

Kár, hogy ennyire túltolták a vicceskedést, ehhez a sztorihoz jobban illett volna egy komolyabb megközelítés / drámaibb kivitelezés. Bár… Akkor nyilván kevésbé lett volna népszerű / gyerekbarát a végeredmény? Nem tudom. Mindenesetre London miatt nekem ennek dacára is eléggé jólesett, továbbá Emma Stone-t még mindig átlag felett csípem, kétségtelen: szuper a csaj.
Mindezek ellenére kap a film egy 6-ost, mivel indokolatlanul [és fárasztóan] hosszú – a felénél már folyton az órát nézegettem, mennyi van még vissza; a humora sok / néhol erőltetett; plusz olykor hatásvadásznak is éreztem a látottakat. Az is igaz, hogy sosem voltam divatb**i, így nem különösebben izgatnak fel a női ruhák-cuccok-kiegészítők, ergo ezzel sem sikerült meghatniuk. (Ha már divat-film, akkor részemről ezerszer inkább a Fantomszál.) Ami pedig az előzményfilm jellegét illeti, hát… Túl sok itt a logikai bukfenc, ahogyan a – jelen esetben szerintem – teljesen indokolatlan polkorrektség is.

Irasalgor

Összességében véve tehát egy meglehetősen érett, realista alkotás a Szörnyella, amiben úgy sikerült az alapvetően antagonista jellegét dekonstruálni a címszereplőnek, hogy mellette azért ott vannak azok a felemelkedéstörténet-motívumok, amelyeket egy coming-of-age drámába ágyaztak a készítők, amibe még némi humort és krimit is belecsempésztek. Talán az egyik legerősebb élőszereplős Disney-feldolgozás volt, ami úgy tudott újat adni a 101 kiskutya kánonjához, hogy közben 21. századi és friss tudott maradni, nem beszélve azokról a társadalmi tényezőkről, amelyeket, ha nem is erősen, de fűszerezés jelleggel belecsempésztek a műbe, ezzel is komolyabbá téve az alkotást.

Értékelés: 8.5/10

Bunney 

Mindig félve kezdek neki az ilyen Disney adaptációknak. Sajnos ezek a filmek sokszor nem olyan élvezetesek nekem, mint a megszokott eredeti rajzfilmek. Ez kicsit más volt, mert háttértörténet, de attól még nagyonis elronthatták volna.
DEEEE nem tették és a fél siker Emma Stonet illeti, mert írtó jól hozta a karaktert :)) Imádtam! ♥ …ebben is :)

A sztori, a stílus, az autók, a helyszínek, spoiler amiket úgy hoztak be a filmbe, hogy nem az a full leutánzás ment a rajzfilmből… Pont jól adagolták.
Az elején volt bennem pár kérdőjel, hogy mért is így oldottak meg ezt-azt, de aztán minden összeállt.
A zenékkel is nagyon betaláltak.
Végig lekötött igazából és szerintem, ha valaki óckodik tőle, hogy hjajj Szörnyella, tuti vmi nyálas kis uncsi Disney film, szerintem az sem fog végül csalódni ^^

A végén sejteni lehetett, hogy lesz folytatás,de a stáblista utáni kis jelenetet látva majdnem biztos vagyok benne, hogy még láthatjuk Emma Stonet Szörnyellaként :P ♥

SunflowerSz 

Egyáltalán nem olyan lett mint amire számítottam, de ennek őszintén örültem. Én annyira nem vagyok oda azért, hogy a Disney próbálja jókként eladni a mesefilmek gonosztevőit. Itt szerencsére nem csak erről volt szó, hanem sokkal inkább Szörnyella átalakulását tapasztalhattuk meg – mármint, hogy miért vált olyanná amilyenné. Összességében nekem tényleg tetszett, szépen felépített történet volt és mivel szeretem a divatot, így nagyon örültem, hogy gyönyörködhettem a szebbnél szebb ruhákba. A két Emma nagyon jól játszott, ha megjelentek a képernyőn akkor egyértelműen uralták a jeleneteket. Ja, és a zenéket is nagyon szerettem benne, jó hangulatot adtak a filmnek.


Népszerű idézetek

BlueDeath

– We're in a kill-or-be-killed situation here.
– Yeah, and she's a homicidal maniac, and you're not.
– Well, we don't know that yet. I'm still young.

BlueDeath

-You're not gonna kill her, are ya?
-It's not part of the current plan, but we might need to be adaptable.

BlueDeath

– Small point, aren't you dead?
– I am. Yes. Sad, really. But also helpful.

Dalospacsirta08

Egy jól szabott szoknya életet menthet, lányok. Ne feledjétek.


Hasonló filmek címkék alapján