Mortdecai (2015) 252

0 díj · 3 jelölés

Ő a született gentleman. Elegáns, jó modorú, és mindig megőrzi a hidegvérét. Charles Mortdecai (Johnny Depp), a nagyvilági műkereskedő vad orosz banditákkal, az angol titkosszolgálat embereivel, megdöbbentően hosszú lábú feleségével és néhány nemzetközi terroristával a nyomában is mindig az… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

Johnny DeppCharles Mortdecai
Ewan McGregorMartland felügyelő
Paul BettanyJock Strapp
Gwyneth PaltrowJohanna
Alec UtgoffDmitri
Carly SteelMrs. Krampf
Ulrich ThomsenRomanov
Jeff GoldblumKrampf
Jonny PasvolskyEmil
Guy BurnetMaurice

További szereplők

Kedvencelte 13

Várólistára tette 152


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Imádom az ilyen stílusú filmeket. Túljátszott karakterek, egyszerű történet. Jókat nevettem. Elég egyszerű volt a humora is. Angolos. :)
Nem mondom, hogy már a héten, vagy a jövőhéten újra nézem, a plecsniért meg kell dolgozni :P de párszor talán még előkerül a jövőben.

Vizsla

Az a fajta bárgyú vígjáték, ami a „guilty-pleasure” ékes példájaként tudok emlegetni. A színészeken azt éreztem, hogy ugyan ebben a tudatban ökörködték végig a forgatást. Aki ezt a filmet egy pillanatig is komolyan veszi, az megérdemli, hogy szenvedjen rajta. A többiek vihogjanak!

krlany 

Fájdalmas… Négy részletben sikerült túl lenni rajta… Ebben a filmben az a szar, hogy amerikai… mert ha legalább azt tudnák, hogy mi az az angol humor… Ha netalántán John Cleese és kisbarátai lennének a szereplők… Ugye, hogy mindjárt más lenne? … Így csak erőlködés…

Emilie

Javában dolgozom a Johnny-s plecsniért, még olyan filmeket is megtekintek, amikről kijelentettem, hogy nem nézem meg, nehogy összerombolják Mr. Depp tehetségét a szememben
És valóban jól tettem volna, ha nem nézem meg ezt a filmet, mert unalmas, vontatott, a poénok fárasztóak, a történet kiszámítható, és szerepel benne Gwyneth Paltrow, akinek a Szerelmes Shakespeare óta nem volt jó filmje, ami azért nem most volt. Bár ehhez a nagy kiszámíthatósághoz hozzátartozik, hogy két hónappal ezelőtt olvastam a könyvet, és bevallom, még az sem tetszett. Nekem nem ez a műfajom, egyedül a látványvilág tetszett, a kosztümök, és volt egy-két jelenet, amin elmosolyodtam. Kár érte.

Kiegészítés: nekem alapvetően nagyon sötét, groteszk, angol humorom van, faviccekkel, és egyéb motívumokkal. De látszik, hogy ez csak erőlködés volt a készítők részéről, hogy valami vérbeli brit dolgot csempésszenek a jelenetek közé.

Szeszj 

Nem is tudom, ennek a filmnek nem nagyon volt értelme, kb semmi! :D De azért volt benne egy két jó poén, főleg Jock miatt! :D Sajnálom hogy nem dolgoztak ki valami jobb történetet, mert hogy ebben nem nagyon történt semmi az biztos.
A színészek jók voltak, Johnny Depp nálam örök, Gwyneth Paltrow-ot is kedvelem. Egyébként jó kis páros ők ketten. :D
Egyszer elment!

Honey_Fly 

Jó, hát én akartam… Az a baljós sejtelmem, hogy ez a film nem önmaga paródiája akar lenni. Hagyományos vígjátéknak számomra elég gyengusz. Öt csillagot adok azért, hogy nézhettem Johnny Depp vonzó szarkalábait a gyönyörű angol tájban.

2 hozzászólás
Sicc

Johnny forever, de ez akkor is csak egyszer nézhetős volt….:)

2 hozzászólás
Márta_Péterffy 

Paródia lenne, csak többnyire túl idétlen.

Rémálom 

Szörnyű, erőltetett, sehol sem vicces* – pedig alapvetően értékelem a száraz humort, de ez nem volt az. Egyedül Jock karakterét bírtam, és igen, mindenkinek kéne egy Jock, de azon túl… A cselekmény nem létező, mennek ide-oda, pedig reméltem valami nagy svindlit, ha már valami art dealerről van szó. Hah.

Mortdecai karaktere is félresikerült: Ő lenne a szerethető tolvaj, de annyira béna, annyira hülye, és annyira esetlen, sőt még szív se sok szorult belé, az ember legszívesebben feldarabolná a bajuszával együtt.

Az, hogy a bajusz az egyik főkarakter, kb. sírógörcsbe kergetett, csak úgy, mint a nők csodálatos szerepe. Van a gonosz vagina, aki nimfomániás, van egy csomó háttér mell karakter, aki csak mell meg vagina, meg a gonosz, mindent korlátozó feleség. Ajj, a nőkkel annyi baj van, amirite? *macsó pasis mindent tudó kacsintás*

* Természetesen a hányós, fingós poénok elmaradhatatlanok. Az nagyon kell.

Alexa18

Johnny Depp az egyik kedvenc színészem és most se csalódtam benne. Nagyon jól alakította a karaktert. Gwyneth Paltrow is nagyon jó volt. Tetszett az ő párosuk. :)
Paul Bettany pedig mint Jock fergeteges volt. :D
Az egész sztori érdekes, vicces és váratlan fordulatokkal teli. Megérte megnézni. :)


Népszerű idézetek

_petra02_

Charles: -Családi ereklyéket nem tesz az ember pénzzé, csak úgy ripsz ropsz, ebben a dologban a sarkamra kell állnom, drágám.
Johanna: – Tessék?
Charles: – Már ha… megengeded.

Kontra_Judit 

Ma már az akupunktúrát sem mindenki éli túl.

Kontra_Judit 

Martland felügyelő: Egyébiránt én sajtot kértem, nem egy tömegpusztító fegyvert.

Londonna 

Bizonyos nők belevakulnak a szempilla-rebegtetésbe egy ilyen bajuszos férfi láttán!

1 hozzászólás
_petra02_

Johanna: – Nagyon fárasztó vagy. Jock!
Charles: – Abbahagynád végre a szapulásomat, életem szerelme?

Kontra_Judit 

Charlie: Téged meg mi szél hozott ide, hogy lelj, kezemben egy kebellel?

Kontra_Judit 

Johanna: Úgy nézel ki, mintha szeméremszőrzet nőtt volna az arcodon!

Kontra_Judit 

Sosem fogyasztok alkoholt, tompítja az érzékeket.

_petra02_

Martland felügyelő: – (…) Londoni restaurátor. Ismerted?
– Charles: – Meglehet. Halvány emlékem van róla, hogy egy alkalommal, – akaratlanul, mint azt hőn remélem – eleresztett egy szelet, mely oly rémes robajt produkált, hogy komolyan aggódtam a hölgy altesti épségéért.

Bogesxd 

Mortdecai: Your mother and father only met once, and money changed hands.

1 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján