A mi kis falunk (2017–) 173

Our Little Village
45' · magyar · vígjáték, sorozat
4 évad · 39 rész

A sorozat egy kis falu, Pajkaszeg hétköznapjait mutatja be olyan karakterek segítségével, akikkel csak és kizárólag itt találkozhatunk: egy ügyeskedő polgármester és kultúrharcos asszisztense, egy testépítő pap, egy szexi kocsmáros, egy féleszű rendőr, egy embereket is gyógyító állatorvos és egy… [tovább]

magyar
magyar

Képek 6

Szereposztás

Csuja ImreKároly, a polgármester
Reviczky GáborDoktor, az állatorvos
Bánki GergelyLaci
Lengyel TamásGyuri
Bata ÉvaTeca
Szabó GyőzőStoki, a rendőr
Udvaros DorottyaKati
Lovas RoziErika
Schmied ZoltánPap
Debreczeny CsabaSzifon

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 91

Várólistára tette 112


Kiemelt értékelések

Kemiviki 

1. évad: Meg kell vallanom, kellemeset csalódtam, mert nem gondoltam, hogy tetszeni fog. Nagy kedvencem lett a Pap, Szifon, Teca, Gyuri, Stoki meg Doki. Remélem még terveznek készíteni hozzá pár részt.
2. évad: Összességében ez is egy király évad lett. Beleszerettem ebben a sorozatba teljesen. Egyedül azt sajnálom, hogy Szifon párkapcsolatával nem kezdtek semmit, pedig eléggé komoly téma ez, és szerintem jó lett volna behozni a képbe.
Még mindig Teca a királynő! :) A közmunkások pedig szokásukhoz híven nagyokat alakítottak ebben az évadban is.:)
3. évad: Még mindig csak dicsérni tudom a sorozatot :) Egyre jobb és jobb :)

3 hozzászólás
perpetua

A Válótársak évadzárója után pont szomorkodtam, hogy mit nézek csütörtök esténként, aztán kiderült, hogy jön egy másik magyar sorozat, kapott egy esélyt, és egyáltalán nem bántam meg. :) Volt egy-egy picit unalmasabb rész az évadban, de összességében nagyon szerettem és sokat nevettem. Azért egyértelműen a 8. rész volt a legjobb, az volt a legszürreálisabb, de egyben a legviccesebb is. Alig várom a folytatást. :)

Cholito

Imádom! :) Kicsit beteg, de hát na! Ilyenek vagyunk, mi magyarok! :)

petronella10

Meg sem tudom mondani, hogy mikor láttam teljes egészében akár filmet, vagy akár sorozatot. Áh, nekem ilyenre egyáltalán nincs időm mostanság :D És hát szóval az úgy kezdődött, hogy Párom elkezdte nézni, és mutatott belőle egy részt (kamionos részt, amit a kamion miatt mutatott, hogy megismerem-e, melyik cég :D) és belenéztünk. Na, innentől kezdve nem volt megállás :D Végignéztük az összes részt, és hát eszméletlen :D Meg lehet most kövezni, de én soha nem szerettem a magyar filmeket, és nagyon sok alapműveltségi darab hiányzik is, de ez valami fenomenális egy sorozat lett. Végig szakadtam a röhögéstől. Nagyon jól megírták a szerepeket, és a színészek pedig nagyon jól játszanak :) Esküszöm néha mintha magamat látnám Erikában :D (esküvős részek, és a kis kosztümös megjelenések a melegítő után :D) És plusz pont, hogy tényleg létezik ez a kis falu :) Alig várom a következő évadot :) :)

Dexter79

Az Üvegtigris jut róla eszembe, szóval akinek az tetszett, annak ez is fog. Igazi magyar mentalitás, jól eltalált színészek és karakterek.

1 hozzászólás
dulkap 

Én nagyon kellemesen csalódtam ebben a sorozatban. Simán megnéztem volna még belőle több részt. Van egyfajta retró hangulata mind a történetnek, mind a hangulatának, olyan ami akár 20 éve is készülhetett volna. Jól kiválasztott színészek, szerethető karakterek és könnyed poénok, anélkül, hogy nagyon erőltetett lenne. Én várom a folytatást.

furacs

Most fedeztük fel ezt a sorozatot, de két nap alatt bepótoltuk a teljes első évadot! Nagyon szerethető, jól eltalált karakterek vannak benne, jól megírt poénokkal van tele a sztori, rég röhögtünk ilyen jókat!!
Nem ilyen a magyar vidéki élet, főként nem a katolikus pap szála – mivel az ilyen kis településeknek már évtizedek óta nincs saját plébánosa, hanem egy pap 6-7 falu közt rohangál, de ez talán a szlovák sorozatból megmaradt elem lehet. Viszont nagyon sok minden kísértetiesen hasonlít a magyar valóságra és erre a társadalomkritikára szükség is van.
Néhány karakter nekem azért hiányzik, pl. postás, fodrász, szippantós, jegyző (vagy ügyeletes aljegyző a közös önkormányzati hivataltól), a bejárósokat szállító busz és sofőrje(i), a boltos, a temetkezési vállalkozó stb. Ennek ellenére nagyon szerethető és tuti nézni fogom :)
(Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem Teca és Erika arcra nagyon hasonlít! Az elején csak a hajuk hossza alapján különböztettem meg őket. Erika jelleme és szerepe a Munkaügyek Katalinjára is emlékeztet – lehetne akár a fiatalkori előtörténete is, hogy maradt vénlány Katalin!)

2 hozzászólás
vvn_e 

Folyamatosan hullámzó, vannak jó pillanatok, meg mindenkinek ismerősen eltúlzott karakterek. Olyan, mintha egy Bödőcs Tibi-féle vidék-blokkra még egy plusz karikatúra szűrőt tettünk volna. Csak az a gond, hogy nehéz műfaj a karikatúra, és még nehezebb egyensúlyozni az élvezhető vígjáték és a kínosan teljes kreténség között.

A sorozatot a karakterek magukban és a színészek profizmusa viszi a hátán többnyire, mert hogy nem a történet az is biztos. Még bőven a nézhető kategória, de lehet, hogy csak a részek rövidsége miatt.

Illetve azt hozzá kell tenni, ami még működött az első évadban, az később már hanyatló tendenciát mutat, vagy csak ráuntam? Valószínű is-is.

Dianka

Mivel itthon egyáltalán nem nézünk tv-t majdnem kihagytam ezt a sorozatot de a munkahelyemen véletlen elcsíptem egy reklámblokkot amivel sorozat utolsó részét hirdették, oh gondoltam ezt meg kell nézem…és nagyon jó volt. Kicsit a munkaügyekre hajazott, viszont egész más a témája és sokkal több a karakter, akiket imádtam, kedvencem Erika-(NO RÖF-RÖF).Szerintem egész Magyarországon nincs annyi pálinka amit ezek megittak… rettentően várom a folytatást.


Népszerű idézetek

Krenai 

Új járda? Fölösleges fényűzés. A rossz járdának van előnye. Esünk, kelünk, egymásba kapaszkodunk. A rossz járda közösséget kovácsol!

1 hozzászólás
Kemiviki 

Pap: Ki akarjátok használni, hogy szorult helyzetben van? Ez nem helyénvaló!
Gyuri: Miért, és a keresztény dalok illegális letöltése, az helyénvaló?

Viktória_Erdei 

Annak a nőnek óriási hatalom van a kezében! Sört csapol!

Krenai 

Pap: Miben segíthetek, fiam?
Gyuri: Fiam? Na, dehát osztálytársak voltunk!

dorinasenkar

Károly, a polgármester: Miért vagy olyan biztos benne, hogy el akar jegyezni? Letérdelt?
Erika: Nem. Bár kicsit megroggyant.
Károly: Hát, lehet, hogy ízületi kopása van.

Kemiviki 

A cölibátust kellett volna megszüntetni, nem az inkvizíciót…

Pikachu 

Károly: Stoki, te egész normális fickónak tűnsz, csak aztán mindig megszólalsz.

dorinasenkar

Károly: Kihirdetem a katasztrófavédelmi vészhelyzetet! Ez nem gyakorlat. Laci! Te mozgósítsd a 16 éven felüli férfiakat! Anyagi technikai eszközök legyenek biztosítva! Hozzon mindenki lapátot meg csákányt!
Laci: Én, nem tudom, de most munkába hívni ezeket, amikor megy a foci eb! Hát az kész öngyilkosság!
Károly: Vidd magaddal a papot! Előtte nem mernek megölni!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján