A tanár (2018–2021) 166

Az RTL Klub saját gyártású sorozata egy iskolai közösség rendhagyó hétköznapjaiba enged bepillantást.
A különálló részek olyan közéleti, társadalmi kérdéseket feszegetnek, mint például az örökbefogadás, identitás keresés vagy például a tinédzserek rivalizálása.

A sorozat… [tovább]

magyar

Képek 30

Szereposztás

Nagy ErvinVasvári Szilárd
Trokán NóraKovács Lilla
Anger ZsoltRácz igazgató
Elek FerencSzeverin Csaba
Ötvös AndrásRitter Ákos
Liptai ClaudiaLantos Barbara
Samudovszky AdriánHasszán
Hozák KevinTomi
Korpics DánielNyitrai Roland
German GergőLaci

További szereplők

Kedvencelte 66

Várólistára tette 116


Kiemelt értékelések

Pikachu

1. évad
Rosszabbra számítottam, de élvezhető volt. Alapból szeretem Nagy Ervint, Ubrankovics Júlia pedig szerintem egy igazán szép nő, szóval nyilván ők vitték a sorozatot. Ami nekem kicsit túlzás volt, az a diákok ábrázolása és az irreális szituációk, értem én, hogy minden részt egy nagyobb probléma köré építettek, de az, hogy mindenkivel volt valami súlyos dolog, ami csak az ő részében került elő, de se előtte se utána.. Meg a tanárok, akik minden problémát megoldanak, hát igen, ilyen nincs. Összességében úgy gondolom, nem volt életszerű, de fontos problémákra hívja fel a figyelmet.

Timi0915

Az elején rosszabbra számítottam, de nem volt olyan rossz. Az első pár rész kicsit unalmas volt, de a végén egész érdekes lett. Tetszett, hogy komoly témákat dolgozott fel, és szinte teljesen visszaadta a középiskola hangulatát.

DoreenShitQ

1. évad
Ígéretes. Az RTL kezd nagyon belemelegedni a sorozatokba, csak így tovább. És igaz A tanár nem tökéletes: néhol ügyetlen, kicsit bénácska, de jó szíve van. Várom a folytatás(oka)t!
2. évad
Hatátozottan megszerettem. El tudnék még viselni belőle pár évadot.

1 hozzászólás
sfox33 

1. évad – 9 csillag
Nagy Ervin hihetetlnül jó színész, a végére egészen beérett a sorozat, bár Klaudiát annyira nem kedvelem.

2. évad – 9 csillag
Mérföldekkel jobb volt, mint az első évad. Trokán Nóra <3
Az tény, hogy vannak benne lehetettlen szituációk, de elvégre ez egy sorozat.

Röfipingvin 

Nagyon naiv voltam, hogy azt hittem jó kis sorozat lesz ez… De annyira messze van a valóságtól, és olyan képet állít a fiatalok elé, amit baromira nem kéne.
Szóval köszönöm, de én ebből többet nem kérek.

Corvus_CoRex 

Még mikoriban fénykorát élte a Vészhelyzet és a Harmadik műszak kis hazánkban, kitaláltam, hogy csinálni kéne egy hasonló sorozatot, csak ebben egy iskola körül forognának a dolgok.
Erre most 20 vagy hány évvel korábban itt van ez.
Ha az én művem lenne, letagadnám, de szerencsére nem kell ezt tennem.

Mikor néhány hete elsuhantunk a plakátja előtt, hirtelen jópofának tűnt, de már akkor volt egy megérzésem, hogy… csak nem… magyar? Aztán utána néztem és onnantól gondoltam, hogy gagyi lesz, de nem akartam látatlanban lehúzni, szóval most Házon kívül helyett ezt indítottam el háttérzajnak…
Csak az első részt láttam (mivel most kezdték), de ennyi, köszönöm szépen, elég is volt.

A téma nem lett volna rossz egyébként, csak olyan… gagyin volt előadva. :s Nem tudom mi áll a háttérben, pénzhiány? Tehetségtelenség? Vagy csak ennyire nagyon távol áll tőlem a „magyar filmkészítés”? Akárhogy is, ez se nekem készült. :/

*************************************

UPDATE: Oké, most néztem meg félszemmel a 2. évad, 1. részét itt gépezés közben és 2-ről felcsillagozom 5-re, mert belegondoltam, hogy amilyen szarokat ad a retek klub, azokhoz képest ez zseniális, szóval… a témák végül is továbbra is jók és inkább 1000x ez, mint Éjjel-nappal + Elif és társaik…

13 hozzászólás
Irasalgor 

3. évad értékelése:

Harmadik évadra sem fáradt el a koncepció, sőt, mi több, az idei évad mind diákproblémák- mind pedig személyes érdekeltségeket tekintve kiemelkedő volt, hiszen mert érett- és meglehetősen súlyos problémákkal is foglalkozni, amelyekben még ha számtalan élettől elrugaszkodott dolog is volt – az in medias res-szerű happy endeket is beleszámítva –, akkor is a felvetett témákkal foglalkozni kellene a szülőknek, tanároknak egyaránt. A Tanár szerintem nem életszerűtlen sem a dialógusokat, sem pedig a problémákat figyelembe véve, bár tény, hogy ekkora mozgásszabadsága nincs egy valódi tanárnak, még akkor sem, ha valóban szeretne és valóban is foglalkozik a diákok problémáival. Valódi tanárként és átlagnézőként pedig azt mondom, hogy a Tanár tényleg egy rendkívül szórakoztató sorozat, jelen esetben pedig a magas nézettség nem írható a „nincs jobb a TV-ben” számlájára. Alig várom a negyedik évadot!

Értékelés: 9/10

4. évad értékelése:

Röviden-tömören, a negyedik évad még mindig ugyanolyan magas minőséggel tudott elbúcsúzni, mint a korábbiak, habár tény, hogy a lezárás nem sikerült maximálisan, hiszen több kérdés is a levegőben lóg, amire már sosem kapunk választ. A negyedik évad komolyabb tónusa inkább a diákok problémáiban keresendő, számtalan emlékezetes pillanatot kapunk ebben az évadban is, míg a főszereplők magánéleti szála egy fokkal vidámabb fókuszt kapott. Aki eddig szerette a sorozatot, az most sem fogja megbánni, ha követi a diákok mindennapi életét bemutató szériát, aki pedig csak a hibákat kereste benne eddig is, az most is meg fogja találni benne ugyanazokat. Nagyon sajnálom, hogy nem lesz tovább, mert elnéztem volna akármeddig, még úgyis, hogy negyedjére már azért a formulában egy enyhe fáradtságot lehetett érezni, de hát a Barátok Közt is évtizedekig kitartott úgyis, hogy mindenki tudta a hibáit.

Értékelés: 8/10

1 hozzászólás
bkata12 

Hát ez nagyon nem tetszett. A forgatókönyv katasztrofálisan gyenge, és a párbeszédek annyira életszerűtlenek, hogy még a színészek sem tudják hitelesen eljátszani. Ami pedig nagyon felidegesített, hogy majdnem mindegyik rész egy amúgy napjainkban releváns problémáról szólna kiközösítés, homoszexualitás, stb., de Tanár vagy elpoénkodja a dolgot, vagy az egész átmegy valami hatalmas baromságba. Tanár érzelmi intelligenciája pedig egyszerűen botrányosan alacsony, mindent egy 12 éves érzelmi szintjén kezel… Kár érte, pedig nagyon vártam, és simán lehetett volna jó.

cirilla

Elég semleges számomra. Egyfelől tetszik a koncepciója, hogy mindenféle fontos témát tárgyal. Másfelől elég sokszor csak a fejemet fogtam, hisz néhány dolog elég távol állt a reálistól, illetve néhol túl volt dramatizálva. Összességében ahhoz nem volt rossz, hogy egy hosszú nap után pihenésképpen csak bámuljam a sorozatot.

Audrey_Cortez

Adok rá egy jó 7-est, mert ez a sorozat, akár hogy is nézzük, szerintem nem volt szörnyű.
Oké, volt egy kis Fák jú tanár úr beütése (és ha jól értesültem ez a német változatból készült), és negatív képet állít fel a diákok elé, de nem mondhatja azt senki, hogy ilyenek még soha nem történtek meg a való életben. Mégis tetszett. Azt kell, hogy mondjam: minden részben volt valami téma, amit elég szépen lehetett boncolni, és kifejezetten érdekes is volt, ahogy beletették ezeket a kérdéseket, legyen szó akár arról, hogy valaki meleg, vagy éppen nevetség tárgya a testalkata miatt.
A szereplőket szinte egytől egyig megszerettem, bár Krisztiánt nem tudtam hova tenni. Nagy Ervin szerintem nagyon jól hozta Szilárd karakterét (a Thor-os poénja azóta is eszembe jut, és csak röhögni tudok rajta), ami pedig meglepetésként ért, az nem más mint: mennyire megkedveltem Ubrankovics Júliát. Egyszerűen imádtam a színésznőt. Mindig ott volt, próbált segíteni és egész végig (klisééé) arra vártam, hogy összejöjjenek Vasvárival. DE! Ez a vég… Mi volt ez? Szeretném tudakolni, mégis mi történt azután, hogy lezárták a sorozatot.


Népszerű idézetek

Theana 

Rácz igazgató: Vasvári Szilárd, fizika, kémia.
Szeverin: És káoszelmélet.

1. évad 1. rész
Nocharity 

– Mi lesz a taktika?
– Egy új dolgot fogunk kipróbálni. Nyerünk.

Nocharity 

– Láttátok?
– Mit?
– A húgomat. Egy szót se szólt.
– Sosem szokott beszélni amúgy.
– Nem az a baj, hogy nem mondott semmit, hanem ahogy nem mondott semmit!

Theana 

Nógrádi Klaudia: Itt egy mentő! Sokszor van ilyen?
Ritter: Már csak akkor kezdünk el aggódni, ha tűzoltót látunk.
Szeverin: Vagy ha szülőt.

1. évad 1. rész
Nocharity 

Ne legyünk már olyan sötétek, mint amekkorák vagyunk!

Nocharity 

– Ide figyelj, haver. Két szó: egy az egy ellen, te meg én.
– Ez legalább tíz szó volt.
– Jól van, matekzseni, tízre majd akkor is figyelj, mikor rád számolok. Tudod, akkor kell a földön maradni, ha nem akarsz megdögleni.
– Igen? Neked egy szám elég lesz: 112. Tudod, a segélyhívó.

Nocharity 

– (…) Ez élete legszebb napja, nem?
– Ez életem második legszebb napja. A legszebb majd a temetésem napja lesz.

Nocharity 

– Lehet, hogy nekem is önismereti könyveket kéne olvasnom?
– Nem hiszem, a te pszichológiád ráfér egy söralátétre.

BallaBella 

– Ezt a dumát meg honnan vetted?
– Szulejmánból.

Audrey_Cortez

Lilla: Te hová mész?
Vasvári Szilárd: Megkeresem a Pataki Gyulát.
Lilla: Most?
Vasvári Szilárd: Sürgős.
Lilla: Órád van.
Vasvári Szilárd: Igazgatóhelyettes néni, nagyon szépen kérem engedjen eeel.
Lilla: Most gúnyolódsz, de nem foglak elengedni.
Vasvári Szilárd: Jó, akkor igazgató bácsi!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján