A Kör (2017) 299

The Circle
110' · amerikai · sci-fi, dráma, thriller 12

0 díj · 1 jelölés

Mae élete teljesen megváltozik, amikor a Szilícium-völgy egyik legnagyobb tech-óriáscégénél kapja meg álmai állását. A lány villámgyorsan lépdel fel a ranglétrán, így a cég látnoki vezetője, Eamon Bailey megkeresi azzal az ötlettel, hogy SeeChange nevű kameráját használva élje életét a… [tovább]

Képek 9

Szereposztás

Emma WatsonMae Holland
Tom HanksBailey
Karen GillanAnnie
John BoyegaKalden
Bill PaxtonMae apja
Poorna JagannathanDr. Villalobos
Glenne HeadlyMae anyja
Patton OswaltTom Stenton
Ellen WongRenata
Ellar ColtraneMercer

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 248


Kiemelt értékelések

Theana 

Nagyon elgondolkodtatott a közösségi oldalakról, a posztolgatásokról a film, és eddig is tudtam, hogy ami egyszer felkerül az internetre, az már bizony, onnan le nem törölhető. Egy unatkozó hacker másodpercek alatt megtalálja az adott információt. Például ezt is. Számomra baromi ijesztő.

És az, hogy bárki lássa azt, amit csinálok (köszi, spoiler)… Szerintem ez borzasztó. Véleményem szerint nem feltétlenül kell mindenről tudnunk. Nem azt mondom, hogy hagyjunk figyelmen kívül dolgokat, vagy hazudjunk egymásnak, csak… Lehet, hogy valaki még nem teljesen érett adott információk megtudására és nem értené meg, félrehasználná, főleg egy ilyen világban.

Másrészről, az embereknek szükségük van a magánszférájukra. Oké, vannak, akik megosztják az életük minden másodpercét a világgal, és vannak, akik inkább foglalkoznak mások életével, mint sajátjukkal (és ez mind az ő dolguk, döntés kérdése mindkettő). Csalódott vagyok, mert nem mutatták Mae szabad perceit, mit csinál, amikor egyedül van (persze, spoiler). Igazából sok szempontból hiányos a film, és nem ismerhettem meg igazán Mae-t vagy akár a többi karaktert, a világukat. Nem éreztem semmit irántuk. Csak az alapkoncepció miatt zaklatottságot.

Nem hiszem, hogy sokan megosztanák a párjukkal, barátaival, családjukkal, stb. való beszélgetéseiket, mert lehet olyan tartalmuk, amiket az ember nem akar más orrára kötni. Igen, megkönnyítené az igazságszolgáltatást spoiler, de sokkal több érvet tudnék felsorolni ellene, mint mellette.

Meglepő volt számomra, hogy a színészek sem alakítottak világrengetőt, és ezt nem is tudom elemezni, mivel… nem ismertem meg a szereplőket.

A vége számomra elég zavaros. Mármint az utolsó képkockát megértettem, és igazából nincs is bajom vele (azon kívül, amiket feljebb felsoroltam), de. spoiler (Nagyon az ő barátságukat… lényegében semelyik kapcsolatot nem ismerhettük meg! Talán a szüleivel való viszonyát.)

Talán akkor tudnám megérteni, ha béke lenne, és az emberek nem használnák ki egymást. (De még ekkor sem helyeselném.) Így az emberek önszántukból is megosztanák egymással a gondolataikat, meg a miegymásukat. De egy ilyen, a filmbeli megoldással csak rákényszerülnének a megosztásra. És ezzel annyit érnénk el, hogy kényszeredetten törődünk?

Charityy 

Sokkal jobbat is ki lehetett volna hozni ebből. Annyira jó és aktuális a téma, erre meg csak úgy lógni hagyják. A befejezés is mi volt?! Nagy nulla, még simán lehetett volna folytatni.
Mae-ben csalódtam. Azt hittem, hogy az után, ami a barátjával történt, nem fogja ennyire szajkózni a dolgot és még magasabb szintre emelni. Mintha elveszett volna a személyisége a film alatt.
Meg komolyan, emberek, tényleg zéró privátszférát akartok? Sok okos megy a többi után.
Hogy dicsérjek is valamit, az alakítások tetszettek, meg a film is kb. a kétharmadáig. Sajnos jól el lett cseszve a vége.

Törpillaa 

Egy borzalom. Érdekes téma, de ha valaki megkérdezné akarnék-e ilyen világban élni, a válaszom nem. spoiler A szereplő vállogatás nem volt rossz, bár Emma Watson, Mae karaktere nekem nagyon nem jött be. Bár a könyvet még nem olvastam, de lehet nem is fogom. Pedig biztos jobb ennél. Sajna ez is eléggé jól indult az elején, de aztán jött az a bizonyos lejtő, és egysíkuvá vált. spoiler A befejezés pedig pocsék. Mae családját sajnáltam, és a barátját is.

Szeszj 

Nem is tudom, nem jött be annyira. A téma nagyon érdekes, de a kivételezést szerintem elégé elrontották. Én nem szeretném hogy minden egyes lépésemet követnék, és szerintem sokan sem. Sajnos a világ lassan már ez felé halad ami szomorú.
Maga a szereplők se voltak nagyon jók, pedig én szeretem Emma Watson-t és Tom Hanks-t de ebben valahogy most nem voltak túl jók. A szereplőket egyáltalán nem ismeretem meg, nem voltak kidolgozva, meg egyáltalán nem volt karakterfejlődés, inkább csak rosszabb lett.
A végéről pedig már nem is beszélek. Ez komoly?? Áhh egy kicsit ellett cseszve.
sajnos számomra csalódás volt.

Röfipingvin

Hát az egyszer biztos, hogy a könyv sokkal jobb!
Ez olyan kusza, olyan logikátlan, akkora lyukak vannak a történetben, és a karakterfejlődés is egy szempillantás alatt megy végbe… Nope.

2 hozzászólás
Dreamer_ 

Köszi, de én nem szeretnék ilyen világban élni!

Pnikolett

Hmmm.. ez a film nagyon bosszantó,viszont ennek ellenére szerintem nagyon jó ötlet és érdekes is. Riasztó milyen agymosott ember lett a csajsziból is és hogy annyira hittem vele kapcsolatban valamit,ami nem igazán jött be :S Mérges voltam rá és az egész rendszerre. Nyilván persze,egyes dolgoknak tényleg van vagy lenne haszna,de hogy semmi privát szféra? Mindenki tudjon mindent a másikról,ki hol jár,akár az összes beszélgetését nyomon követhesse bárki stb. Max. a gondolataiban lehetne egyedül az ember… Borzasztó. Úgy lenni a rendszernek tagja és kikiáltani demokráciát,hogy közben mindenki aki benne van, a rendszer foglya igazából.

Érdekes. Én erre a filmre is azt mondom hogy alulértékelt. Igen is nézzék meg az emberek,lássák,hogy mi lehet a jövőből akár, mert hát most is vannak eszetlen emberek akik legszívesebben mindent megosztanának magukról…Fedezzék fel a rendszer hibáit maguk,lássa át mindenki mi ez a borzalom és örüljön,hogy anélkül mehet WC-re hogy tudná a világ :D :D :D

Közveszélyes_Krumpliszedő 

Jó téma. Nézhető cselekmény. Borzalmas befejezés.

Emerson 

Egészen addig tartott az érdeklődésem, amíg nem vált egy elfuserált valóságshow-vá a film. Az amúgy sem szimpatikus főhős még ellenszenvesebbé vált, ahogy hirtelen a világ előtt kezdett el fogat mosni, tüsszenteni, sétálni, tenni-venni, enni, aludni… rémesen ostobának és sivár lelkivilágúnak tartom az ilyen alakokat (aki meg abban lát szórakozást, hogy az ilyet nézze, dettó azt a szintet képviseli). A film üzenetét is rosszul dekódolhattam, mert se tanulság, se semmi nem jött le. Csupa idióta karakter egy csilivili álszent környezetben. Kár a(z igazi) színészekért.
Azt hittem Kristen Stewart-nál nincs faarcúbb színésznőcske, pedig de…

Negative_Singularity

Először is, én az író / készítők helyében levédetném a Kört, ugyanis ez nem más, mint a jövő Facebook-ja. Egyrészt lehetőségekkel teli, másfelől pedig iszonyú ijesztő alternatívája a közösségi médiának, bár igaz, most is ész nélkül osztunk meg információkat magunkról, és tesszük saját lényünket átlátszóvá .
Ami ebben az egészben félelmetes, hogy annyira az élet részévé teszi a Kört, hogy felmerült annak a lehetőségnek a gondolata, hogy törvény kötelezzen mindenkit a csatlakozásra. Aztán ezen túl, ha már benne vagy a vérkeringésben, szavazhatsz is, hiszen így teljes a demokrácia; na, pontosan ezért veszélyes, hatásvadász, idealista, ám markánsan hazug szavakat csepegtet el a Kör úgy, hogy közben észre sem vesszük, hogy a rendszer foglyai vagyunk.
Nem olvastam a könyvet, így nincs viszonyítási alapom, de azért érzem, hogy a film a mondanivalójával fogott meg, ezért könyvben valószínűleg mérföldekkel jobb.
Amúgy az mennyire ironikus (vagy szimbolikus?), hogy ha nézettnek jelölöm ezt a filmet, megy az automatikus megosztás a FB-re, miszerint XY megnézett egy filmet… Következő lépés: XY szavazott (?).


Népszerű idézetek

katy_swartz 

Mondd, jobban vagy rosszabul viselkedsz , ha figyelnek?
Jobban. Semmi kétség.
És mi történik , ha egyedül vagy, és senki se lát?
Hát először is kajakokat lopok.
Most komolyan. Néha olyat teszek amit nem akarok. Hazudok.

katy_swartz 

A titkok hazugságok. (…) A titkok teszik lehetővé a bűnöket. Rosszabbul viselkedünk, ha nincs elszámoltatás. A legrosszabb formámat adtam, csak mert nem gondoltam, hogy bárki is figyel. Azt hittem egyedül vagyok.

katy_swartz 

A tudás egy alapvető emberi jog. Az összes lehetséges emberi élményhez való hozzáférés alapvető emberi jog.

Theana 

Kalden: Mindent megváltoztathatsz.

katy_swartz 

-És mit láttál ezen a kajaktúrán? Mond csak szép volt?
-Igen ! Majdnem telihold volt, és olyan érzés..mintha folyékony ezüstön eveztem volna át.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján