A kocka (Kocka 1.) (1997) 244

Hat teljesen különböző és idegen ember egy napon szürreális börtönben találja magát. Labirintusszerű, egymáshoz illeszkedő, tökéletes kockákból áll a tér, tele apró halálos csapdákkal. Rendőr és rabló, pszichológus és matematikus, építész és egy autista felnőtt. Egyikük sem tudja, miért került… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Maurice Dean WintQuentin
David HewlettWorth
Nicole de BoerLeaven
Andrew MillerKazan
Julian RichingsAlderson
Wayne RobsonRennes
Nicky GuadagniHolloway

Kedvencelte 40

Várólistára tette 92


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát láttam már ennél jobb horrort is, de azért kicsit izgi volt, de lehetett volna jobb is. Amúgy elég klassz a koncepció, az alapsztori, csakhát a szereplők annyira dinkák, plusz idegesítőek, az agyamra mentek a sikítással a vinnyogással, és a hülye hisztijükkel… Azért nem mindegyik karakter volt abszolút ostoba, Kazan és Leavenbe azért szorult némi ész is. :-D De a többiek… spoiler Kíváncsi lettem volna a kockák mögött lévő emberkére, vagy emberkékre, remélem a következő részekben kiderül, tuti, hogy megnézem, kell a horroros plecsnihez. XD

Nihilchan 

Az ötlet nagyon tetszett és a megvalósítással sem volt problémám, viszont a szereplők idegesítettek. Egy kamaradrámában pedig nagyrészt a színészi játék viszi el a hátán a filmet. Érdekes, hogy valamiért régebbinek tippeltem a volna. Nem olyan történet, amit szívesen újráznék, mert azt hiszem, ez a sztori csak egyszer izgalmas és érdekes, pluszban hasonló témában van szerintem ennél jobb alkotás is, de mivel nem voltak elvárásaim, nem is csalódtam.

Ascyra 

Az a film, ahol végig kussolok, hogy ki ne derüljön, hogy én egy ilyen szituban „fíperc” alatt meghaltam volna. :/

2 hozzászólás
Echo

Nem gondoltam volna, hogy ilyen érdekes lesz. Valahogy magával ragadott az egész annak dacára, hogy a szereplőkkel nem tudtam kibékülni,a matekos részek pedig túl bonyolultak voltak.

Lunemorte 

Az alapötlet nagyon tetszett, én valószínűleg sosem tudtam volna megfejteni a dolgokat, mert sose értettem a matekhoz sajna. A szereplők eléggé idegesítőek voltak, főleg a doktornő és a matematikus, bár utóbbinak legalább agya volt. Kíváncsi vagyok hogyan folytatódhat..

csartak

Az ötlet jó, de a színészi játék nem jött be annyira. Főleg az elején, aztán mintha valamennyire belerázódtak volna.
Illetve a történet vége sem tetszett.
Szóval összességében a maga a kocka tetszett, a felépítése, meg a kapcsolódó matematikai dolgok. Csak szívesebben láttam volna más emberekkel, és kicsit más sztorival.

kkata76 

Annyit hallottam már erről a filmről, hogy azt hittem, már láttam. A helyszín, a látványvilág, az alapszituáció és az egész sztori kellően szürreális volt ahhoz, hogy szeressem, és bár az egyik színész nem tetszett, David Hewlett viszont igen (aki nekem mindig Rodney marad a Csillagkapuból).

UViki 

Elgondolkodtató, mégsem nyert meg. Túl sok a felesleges időpocsékolás.

Negative_Singularity

Mestermunka – az ötlet, és a lélekbe vetített fantazmagória. Megint egy olyan alkotás, amiről vagy szűkszavúan nyilatkozik az ember, vagy hosszasan értekezik róla. Milliószor láttam már, de újra és újra leköt, felnyitogat – néha tép – a letapadt pszichén egy-egy különös gondolat-ablakot, amin mindig más metafora- és szimbólumhalmaz csöpög bele az agyamba.
Igen, ez a film egyrészt egy jó kis kaland, másfelől pedig kemény elmemunka, hogy ha a cselekmény mögé rejtett értelmet is látni akarjuk.

Blissenobiarella 

Korábbi 9 pontos értékelésemet be kell látnom, hogy a nosztalgia szülte csupán, és most újra megnézve inkább mérsékeltem az adott pontok számát. A színészi játék borzasztó gyenge ebben a filmben, és erre sajnos nincs mentség. A karakterek klisések, egy-egy tulajdonság köré felhúzottak (mondjuk ebbe belemagyarázhatjuk, hogy direkt így lettek kiválasztva). Viszont amit meg kell vallani, hogy a kocka felépítése még most, húsz évvel később is nagyon korrektül néz ki.

A maga idejében szerintem ha nem is volt forradalmi film, de hozott valami újat ezzel a gondolkodós-ráfilózós-paráztatással, hiszen A kocka gyakorlatilag szinte cselekmény nélkül is ki pszichoterrorban tudja tartani nézőjét erre a másfél órára.


Népszerű idézetek

McMurry

Rennes: … Nem gondolnak semmire, ami nincs az orruk előtt. Ez az igazi kihívás. Mentsék meg magukat önmaguktól.

McMurry

Quentin: Leaven. Te mi vagy?
Leaven: Semmi. Iskolába járok. Mászkálok a haverokkal.
Quentin: És még?
Leaven: Tényleg nincs semmi más. A szüleimmel semmi különös, velük élek, unalmas vagyok.

McMurry

Qunentin: Vajon mi lehet a maga szerepe, Worth?
Worth: Sokszor jó lenne, ha tudnám… Én csak úgy vagyok. Egy irodaépületben irodai melót végzek. Nem mondhatnám, hogy túltengett bennem az életöröm a kinti életben, az egész egy rohadt kínlódás.
Holloway: Na, én ettől rosszul vagyok.
Leaven: Mert igaza van.

McMurry

Worth: Odakint semmi sincs, amiért éljek.
Leaven: Mi van odakint?
Worth: Parttalan emberi ostobaság.


Folytatása

Összehasonlítás

Kocka


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján