A kocka (Kocka 1.) (1997) 159

Cube
90' · kanadai · sci-fi, horror 16

Hat teljesen különböző és idegen ember egy napon szürreális börtönben találja magát. Labirintusszerű, egymáshoz illeszkedő, tökéletes kockákból áll a tér, tele apró halálos csapdákkal. Rendőr és rabló, pszichológus és matematikus, építész és egy autista felnőtt. Egyikük sem tudja, miért került… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Maurice Dean WintQuentin
David HewlettWorth
Nicole de BoerLeaven
Andrew MillerKazan
Julian RichingsAlderson
Wayne RobsonRennes
Nicky GuadagniHolloway
Hirdetés

Kedvencelte 25

Várólistára tette 54


Kiemelt értékelések

Lunemorte

Az alapötlet nagyon tetszett, én valószínűleg sosem tudtam volna megfejteni a dolgokat, mert sose értettem a matekhoz sajna. A szereplők eléggé idegesítőek voltak, főleg a doktornő és a matematikus, bár utóbbinak legalább agya volt. Kíváncsi vagyok hogyan folytatódhat..

csartak 

Az ötlet jó, de a színészi játék nem jött be annyira. Főleg az elején, aztán mintha valamennyire belerázódtak volna.
Illetve a történet vége sem tetszett.
Szóval összességében a maga a kocka tetszett, a felépítése, meg a kapcsolódó matematikai dolgok. Csak szívesebben láttam volna más emberekkel, és kicsit más sztorival.

Negative_Singularity 

Mestermunka – az ötlet, és a lélekbe vetített fantazmagória. Megint egy olyan alkotás, amiről vagy szűkszavúan nyilatkozik az ember, vagy hosszasan értekezik róla. Milliószor láttam már, de újra és újra leköt, felnyitogat – néha tép – a letapadt pszichén egy-egy különös gondolat-ablakot, amin mindig más metafora- és szimbólumhalmaz csöpög bele az agyamba.
Igen, ez a film egyrészt egy jó kis kaland, másfelől pedig kemény elmemunka, hogy ha a cselekmény mögé rejtett értelmet is látni akarjuk.

Blissenobiarella 

Korábbi 9 pontos értékelésemet be kell látnom, hogy a nosztalgia szülte csupán, és most újra megnézve inkább mérsékeltem az adott pontok számát. A színészi játék borzasztó gyenge ebben a filmben, és erre sajnos nincs mentség. A karakterek klisések, egy-egy tulajdonság köré felhúzottak (mondjuk ebbe belemagyarázhatjuk, hogy direkt így lettek kiválasztva). Viszont amit meg kell vallani, hogy a kocka felépítése még most, húsz évvel később is nagyon korrektül néz ki.

A maga idejében szerintem ha nem is volt forradalmi film, de hozott valami újat ezzel a gondolkodós-ráfilózós-paráztatással, hiszen A kocka gyakorlatilag szinte cselekmény nélkül is ki pszichoterrorban tudja tartani nézőjét erre a másfél órára.

Corvus_CoRex 

Volt 1-2 rész, ahol borsódzott a hátam.
Amúgy, ez volt a szabadulószobák kezdete? :o
Én tuti nem szabadulnék ki, xar vagyok matekból (is)… =(

victoria_m997

Rég kötött már le ennyire horror, mint a Kocka. Nekem újszerű volt, egyedi, zseniális. Hihetetlenül jó volt!

mvancsika 

Valahányszor megnézem, úrrá lesz rajtam a reménytelenség és kétségbeesett klausztrofóbia. Persze, csak amíg tart a film.

Sha

Morbid játszótér. Jó rá aludni, mert leginkább sötét a kép.

A „sci-fi” nem hozható ezzel kapcsolatba. Tévedés, hogy ez tudományos fantasztikum lenne. Ha ez sci-fi, akkor a Kukori és Kotkoda is sci-fi, mert abban megrajzolt állatok beszélnek.

Popovicsp87 

Az alaphelyzet nagyon jó, de mivel gyenge vagyok matekból biztos bent maradtam volna.
A szereplők eléggé idegesítettek, nem nagyon érdekelt, mi lesz velük.
A csapdák is kellően változatosak voltak, a film hangulata kellően nyomasztó.


Folytatása

Összehasonlítás

Kocka


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján