Fűrész (Fűrész I.) (2004) 209

Saw
103' · amerikai · horror, krimi 18

Mit tennél meg azért, hogy mentsd az életed? Készülj egy idegborzoló utazásra a terror legsötétebb bugyraiba. A megháborodott szadista sorozatgyilkos áldozatait megszállottan az élet értékére akarja megtanítani úgy, hogy erkölcsileg szilárd embereket rabol el, és hátborzongató játékra… [tovább]

angol

Szereposztás

Leigh WhannellAdam
Cary ElwesDr. Lawrence Gordon
Danny GloverDavid Tapp nyomozó
Monica PotterAlison Gordon
Ken LeungSteven Sing nyomozó
Dina MeyerKerry
Michael EmersonZep Hindle
Makenzie VegaDiana Gordon
Shawnee SmithAmanda
Tobin BellJigsaw
Hirdetés

Kedvencelte 52

Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

Zajec_Sternenkind 

Emlékszem még, amikor legelőször láttam… Úgy jöttem ki a moziból, hogy csak bámultam magam elé, és a barátaim is csendben lépkedtek mellettem, pedig jó nagy beszélőkénk van.
Abszolúte kultuszfilm, ez az az alkotás, amit minden unalmában vergődő depresszív egyénnel megnézetnék, akik valaha is öngyilkosságon törték a fejüket.
Nekem is voltak / vannak sötét időszakaim, igen, sosem tagadtam, hagyott rajtam sebhelyeket a múlt. Időnként le kell ülnöm megnézni ezt a filmet, mert akkora pofont ad, hogy térjek már észhez, hogy nem kell ide bőgés meg pszichológus, antidepresszáns és megalázó önsajnálat, meg barátokat leszívó lélek-vámpírság. Álltam mind a két oldalon már, tudom milyen önpusztító dolog ez. Soha többet. Soha.
Mestermű.
Engem mindig helyretesz, szeretek élni: és akarok is. Hogy mennyire? Tudnék választani, maradjunk annyiban.

Törpillaa 

Nem is tudom mitől paráztam eddig annyira ettem a filmtől. Tetszett, izgalmas volt kár, hogy eddig kihagytam. Nem volt annyira félelmetes, mint számítottam rá. :-D

Blissenobiarella 

A Fűrész volt az a film, amikor azt éreztem: igen, végre valami ÚJ, valami ötletes és igazán parás horrorfilm. Csupa olyan dolgot pakoltak össze ebben a filmben, ami az ember egyszerű, paranoid gyermekénél kiüti a biztosítékot:
-felébredsz bezárva egy pincébe
-nem tudod hogy kerültél oda
-mindenféle utasításokat kapsz egy idegentől
-akit nem látsz, nem ismersz
-az illető furcsa módon belelát az életedbe, és ismer
-nem tudsz kiszabadulni
Ezzel az egész „I want to play a game”-szisztémával elég újdonságot és ötletet hoztak a zsánerbe olyannyira, hogy megérjen (tudomásom szerint) 7 részt a Fűrész. Lehet, hogy kár volt túlzásba vinni, mert a későbbi részekben ami itt még újszerűen, kreatívan és sokkolóan hatott, azt maguk készítők laposították el a sok ismétléssel (mondom lehet , szerintem jó a többi rész is), de tagadhatatlan, hogy ez a film nem semmi, és már szinte kötelező darabnak tekinthető.

2 hozzászólás
Mrs_Stark 

Rengetegen ódzkodnak ettől a filmtől, pedig zseniális. Van egy sorozatgyilkosunk (bár tényleg nem mondhatjuk rá, hogy bárkit is megölt volna :'D ) áldozataink illetve egy nyughatatlan ex-zsarunk. A „játékokat” is zseniálisan kitalálta, a teljesítése pedig már egy másik kategória.
Régebben keresztanyám polcán találtam rá a filmre, majd még két folytatására is. Nézegettem a DVD-ket, de nem mertem elkezdeni, mert csak annyit tudtam, hogy horrorfilmek, és valljuk be, ha 10-11 évesen találkozunk egy Fűrész című horrorral, nem biztos, hogy van merszünk megnézni.
Azóta párszor láttam és már az én polcomon porosodnak. :'D

justafangirl

Nagyon nehezen vettem rá magam a megnézésére, de megérte. Nagyon jó film, a vége pedig még inkább. Az egyetlen problémám vele, hogy a felénél már untam, hogy semmi nem történt. Bár ezt minden tekintetben pótolta a film utolsó húsz perce.

Rebane 

Emlékszem, hogy először egyedül néztem, és nagyon sajnáltam a végén, hogy nem volt kinek kiakadni, hogy „EZ A FILM K@RVA JÓÓÓÓÓ!!!!!”
Nagyon eltalálták! Igazi új színfolt volt a palettán!

Kingslayer

Ez valami új volt még a horror világában anno, és és úgy volt új, hogy nagyon imádtam. Manapság a „valami új” megjelöléstől rendesen tartok, és inkább a régi, bevált kaptafára készült dolgokat keresem. A mai napig nagy kedvenc ez az első rész. A sztori, a képi világ, a hangulat, minden pazar. Hát, skacok, ez a film sikerült.

Roxan

Érdekes. Nem tetszettek annyira a visszaemlékezések, tudom, akkor nem állt volna össze a sztori, de…akkor sem díjaztam azokat a jeleneteket.
Az eleje nagyon, nagyon tetszett.
A végén meg akkora csavar volt, ATYAÚRISTEN!
Mondjuk nem csak csavar volt, hanem dráma, és rengeteg izgalom. A vége nagyon jó volt, bár én kicsit jobbra számítottam, mert nagyon jókat hallottam róla.


Népszerű idézetek

Pandalin

Élsz vagy halsz, azt te döntöd el…

Treszka

Mi a halál ellenszere? A válasz a halhatatlanság: ha hagysz valamit magad után, ha az életedből lesz mire emlékezni, akkor halhatatlan leszel.

Zakuro 

– Csak akkor értékeled az életet, ha testközelbe kerülsz a halállal.


Folytatása

Összehasonlítás

Fűrész


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján