10 Cloverfield Lane (Cloverfield 2.) (2016) 245

0 díj · 3 jelölés

Egy fiatal nő autóbaleset után egy férfi pincéjében tér magához, aki azt állítja, hogy megmentette a nő életét a kint zajló vegyi támadástól, mely lakhatatlanná tette a külvilágot.

angol

Képek 7

Szereposztás

Mary Elizabeth WinsteadMichelle
John GoodmanHoward
John Gallagher Jr.Emmett
Bradley CooperBen (hang)
Douglas M. GriffinDriver

Kedvencelte 13

Várólistára tette 118


Kiemelt értékelések

Békacica 

Jó ez a bunker, meg az egész sztori érdekes, feszültséggel teli. Nagyon jó thriller, tényleg, azonban kicsit elvesz az élményből, ha láttad a korábbi Cloverfield filmet. Az rendesen elveszi a csattanó élét, meg a feszültség felét is kb.

csartak

Ez nekem nagyon betalált, késő éjjel kezdtem neki, de nem tudtam abbahagyni, végig kellett nézni.
Nagyon jól ossza a feszkót, végig megtartja a kérdést, hogy igaz vagy sem, ami fenn történik. Nem ereszt, pedig csak 3 ember játssza el az egészet.
Az utolsó tíz perc meg hát.. úgy látszik, most már tuti, engem valamiért nagyon felhúznak idegileg az ilyen spoiler

2 hozzászólás
Nihilchan 

Nekünk tetszett. Végig azon elmélkedtünk, mi lesz a csavar; mi a valóság és mi a körítés hozzá. Nagyon kevés szereplővel dolgozott a film (Howard volt a legérdekesebb), korlátolt volt a helyszín (milyen klassz kis bunker), de abszolút élveztük. Végig, az utolsó percig fenntartotta a feszültséget. Totál nem azt kaptam, mint amit vártam, de jó volt ez így.

Törpillaa 

Nem volt olyan rossz, mint az első része, izgibbnek tűnt, és az is volt egy kicsit, de nem lesz az egyik kedvencem az biztos. A szereplők tűrhetőek voltak, a sztori is elment azért. Végig feszült hangulat, és egy kis dráma. Először is ott volt ez a spoiler Azért érdekes, hogy pont a végére tették ezt az egész űrlény dolgot… De egyszer elment ez is.

desertangelable 

Szerintem teljesen rendben volt ez a film mégha számomra nem is volt olyan nagy meglepetés a vége. spoiler. Én végig agyaltam, hogy vajon mi fog történni a következő percben, vajon én hogy viselkednék hasonló helyzetben, és mit mondtam volna Howardnak, amivel egyértelműen meg tudott volna győzni, vagy igazolta volna, hogy csak a paranoia beszél belőle. Nagyon ügyesen megoldották, hogy tényleg folyamatosan kétségek között legyen a néző és szerintem a vége is így lett jó, ahogy lett.

5 hozzászólás
Liza 

Hát engem film régen akasztott ki ennyire, de ezt most abszolút pozitív irányban értem. A végéig, egészen a végéig azt hittem tudom mi van és tessék, fogalmam se volt valójában. Egyszer kinyomtam, hogy milyen unalmas és érdektelen az eleje, de ne tegyétek, bakker ez nagyon jó :,D

7 hozzászólás
kvázimozi 

Előtte minden infótól és kritikától tartózkodtam… ám megtekintés után megdöbbenten konstatálom, hogy a magyar „filmes sajtó” tele van lehúzó intrikával a filmmel kapcsolatban; főként hogy micsoda átszabás ez a Cloverfield után, illetve hogy ez puszta marketingfogás volt, stb. A túlórába rekesztett tartalom-töltő kisvérmókusoknak üzenem, hogy nem kellene lehúzni egy remek spinoffot csak hogy még többen látogassák az amúgy is felkapott oldalaitokat.

Ami a filmet illeti: semmi olyat nem mutat, amit eddig még nem láttunk volna, mégis oly izgalmas a dresszing, hogy kósti előtt inkább még szégyentelenül le is fotózom. Van benne egy rész, amitől bármikor szívesen újranézem az egészet, annyira hatásos spoiler -ám ez a rész egyben a filmet is visszafordító, nézőt lelombozó és összhatást megerőszakoló pont. Egy „add branding here” vagy „kötelező kliséket ide” rész ez; vagy ahol véget ért a a kreatív kontroll és elkezdődött a hivatali szigor. Ahol hollywood kézjegyével pofánverte majd megtépkedte a forgatókönyvet. Rutinosabb nézők ott már abba is hagyják a filmet.

A sztori dióhéjban annyi, hogy létezett egy „A pince” vagy hasonló nevű forgatókönyv, amit elolvasván valakit megcsapott a Cloverfield-univerzumba való implementálási lehetősége, így beleírták „amit kellett” ez pedig a már említett pontnál tetőzik. Erről még lehetne mesélni, de talán majd máskor. Lényeg, hogy nyugodtan nézhető úgy is, ha nem láttad a Cloverfield-et; bár a helyedben azt sem hagynám ki – de akkor már ezt nézd meg elsőként!

7 hozzászólás
AniTiger 

Nem tudom, de nekem ez most nem csúszott… pedig rossz se volt…

Marla_Singer

Csak annyit tudtam erről a filmről, hogy egy kb 3 szereplős kamaradráma. A cselekményről nem szeretnék nyilatkozni, mert spoiler lenne. Váratlanul ért, hogy többször is meg tudott lepni a fordulatvezetésével. Persze voltak benne hibák, de szépen elsiklom felette, mert ez egy üdítő színfolt a filmpalettán.

Coralie 

Hű, de jó kis film volt ez! Volt benne feszültség rendesen, pedig ha úgy vesszük, alig történik valami a nagy részében. Zseniálisan játszottak a színészek. Próbáltam kitalálni, mi lehet az igazság, és nagyjából be is jött amit gondoltam, de azért a végéig sikerült bizonytalanságban tartaniuk. spoiler


Folytatása

Összehasonlítás

Cloverfield


Hasonló filmek címkék alapján