Cloverfield (Cloverfield 1.) (2008) 113

Rob (Michael Stahl-David) egy New York-i fiatalember, aki nemsokára Japánba költözik. Barátai búcsú bulit rendeznek neki, amelyet Rob jó alkalomnak talál titkolt érzelmei bevallására és más elvarratlan szálak elvarrására. Az este azonban egészen váratlan fordulatot vesz, amikor a partizókkal… [tovább]

angol

Szereposztás

Mike VogelJason Hawkins
Odette AnnableBeth McIntyre
Lizzy CaplanMarlena Diamond
T. J. MillerHudson "Hud" Platt
Michael Stahl-DavidRob Hawkins
Jessica LucasLily Ford
Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 68


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát izé… Nem leszek kíméletes ezzel a filmmel az biztos. Már az első 2 perc után, már kiba..ottul vártam, hogy vége legyen, és ez a film negyedénél, és a felénél sem változott. Jóformán csak azt lehetett látni, hogy az idióták fejüket vesztve kiabálva, ordítva sikongatnak föl alá mászkálva, és még az a spoiler mintha éppen csak arra kóricáltak volna… Nem hittem volna, hogy ekkora csalódást fog okozni ez a film, bár csak úgy találomra választottam, hátha valami izgi, és élvezhető film lesz belőle, de roh..tul nem. A szereplők pedig pfff… á inkább hagyjuk. Mind förtelmes…

Nihilchan

Nagyon gyenge a film és szörnyen gagyi a szörny. Olyan csúnya volt, hogy szinte megsajnáltam. Nem volt ijesztő, sem pedig félelmetes. A szereplők meg tipikusan irritálóak voltak.

Leara

Így újrázás után is azt kell mondanom, hogy „basszus, a hülye hibái ellenére nekem ez akkor is tetszik” :D. Szeretem és egyben utálom is a kézikamerás megoldást (szeretem, mert könnyebben beleéli magát az ember, viszont nem szeretem, hogy egy csomószor alig látni valamit, vagy épp nem a lényeget mutatják – na, utóbbiból itt is volt bőven). A hangulata viszont nagyon tetszett. Azért a végén spoiler

2 hozzászólás
Liza 

Ez most nagyon nem jött be, pedig egy fajta film van, amitől parázok, és azok az űrlényesek. De mivel a kézikamerának hála a film felét konkrétan nem láttam, a szereplők nagyon bárgyúk voltak, az űrlények meg kicsit se voltak ijesztőek, így csak az unalom maradt.
Valaki, egyszer, kérem szépen mondja el, hogy ezek az űrlények mégis honnan tudták, hogy a spoiler Van egy-két film, ahol még fel is tudom fogni, hogy miért csinálnak ilyeneket drága jó ufó barátaink, de itt ezek (szegénykéim, jobb filmet érdemeltetek volna) abszolút ösztönlényeknek tűntek. Egy ösztönlénybe meg nincs betáplálva a spoiler. Mondjuk a fene se tudja, lehet ugyanúgy a génjeikben van, mint az, hogy Amerikát vagy Oroszországot kell megtámadni. Minden lehet.

LoneWolf

Egyszerűen odavoltam ezért a filmért anno. Tökéletesen keresztezte a „Paranormal Activity”-t a „Godzillával” és egy olyan volumenű alkotás született, amihez azóta is joggal várnánk a folytatást, hiszen megérdemelné. Izgalmas, ijesztő és a kameratechnikának hála, teljesen beleélhetjük magunkat a film történéseibe, aminek értékéből egyedül talán a befejezetlensége von le pontokat…

2 hozzászólás
kkata76 

Igazi found footage horror a kézikamera minden varázsával. Én szeretem az ilyet, úgyhogy ez a része nekem tetszett, de a sztoriban nem volt semmi figyelemre méltó.

Negative_Singularity 

Ez valami szörnyű volt. Szeretem a footage filmeket, valahogy ad egy különös hangulatot a filmnek, hogy olyan, mintha tényleg igazi felvételt néznék, de itt most nem tett sok mindent hozzá az élményhez. Maga a történet pedig… mi volt ez? Eleve, ahogy indult, fél órán keresztül malmoztam és olvastam, várva, mikor kaphatom már fel a fejem, hogy hú, történik valami… Aztán a menekülés is elég lapos volt, teljesen logikátlan lépéseket tettek a karakterek, majd a végén jön a nagy büdös semmi. A szörnyek egyébként eléggé Stephen King koppintás gyanúsak, a hangjukra pedig elkapott a röhögőgörcs, főleg a metróalagutas rémeknél.
Talán ez az első film, amiben ekkorát csalódtam, pedig horror volt, sci-fi, footage, és alacsony költségvetés (tudom, ezt nem szokták szeretni, de én valahogy imádom az ilyen mozikat, viszont ebben az esetben nagyon nem).

walksdowonders 

Ez bevallom töredelmesen… nagyot ütött. A második, a 10 Cloverfield Lane filmet még tavaly láttam, így titkon kerestem a kapcsolódási pontokat, de nem igen találtam (a témát leszámítva). Amíg a második (nekem első) film az agytekervényeinkkel és az emberismeretünkkel játszadozott, addig ez a rész az idegeimet rángatta kedve szerint. Picit már-már untam az első felét, illetve onnantól kezdve, hogy megszoktam a kézikamerát. De a második fele már tényleg nagyon jól el lett találva. Már-már sokkolt itt-ott, főként azért, mert ebbe a félórába zsúfolták a kiszámíthatatlan jeleneteket. Bár lehet, hogy csak el vagyok szokva az ilyesfajta moziktól. :)
Összegezve: nekem mindkét Cloverfield film nagyon tetszett, mindkettő más miatt, mert mindkettő merőben más, mégis… na jó, talán a 10 Cloverfield Lane közelebb áll(t) hozzám, az ilyesfajta akciódús, ideggyilkos filmeket meghagyom az erre edzettebbeknek. (:

lipotdorka 

Újranézve nem is volt annyira jó, mint emlékeztem rá. :D

mvancsika 

Alapvetően szeretem a kézikamerás megoldásokat, de itt idegesített, rossz volt nézni. Igazából sokszor nem is tudtam nézni, csak hallgatni, akkor meg annál jobban idegesített a folyamatos vinnyogás.
Amikor a szörnyet megláttam, egyből Godzilla jutott eszembe, és kb. ennyi gondolatom tudott születni a filmmel kapcsolatban, mert őszintén szólva cseppet sem érdekelt az egész. A legjobb az volt, amikor vége lett.


Folytatása

Összehasonlítás

Cloverfield


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján