A hátrahagyottak (2014–2017) 56

The Leftovers
60' · amerikai · kaland, dráma, sorozat 12
3 évad · 28 rész

Váratlanul és rejtélyes körülmények között több mint száz embernek veszik nyoma New York egyik külvárosában, Mapletonban. Az emberek a rendőrfőnök Kevin Garvey vezetésével megpróbálják újrakezdeni az életüket, miközben igyekeznek magyarázatot keresni a történtekre. Egyesek szerint a bibliai… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Justin TherouxKevin Garvey
Amy BrennemanLaurie Garvey
Margaret QualleyJill Garvey
Chris ZylkaTom Garvey
Christopher EcclestonMatt Jamison
Carrie CoonNora Durst
Liv TylerMeg Abbot
Charlie CarverScott Frost
Max CarverAdam Frost
Ann DowdPatti Levin

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 40

Várólistára tette 157


Kiemelt értékelések

Sydney 

Imádom ezt a sorozatot, viszont hihetetlenül nyomasztó, és zsigerig hatoló élmény.
Az alapötlet már önmagában is nagyon szomorú, és az egész történetet az teszi igazán tragikussá, hogy nem azon van a hangsúly, hogy mi történt, hova tűntek az emberek, hanem hogy ki hogyan (nem) tudja/próbálja meg ezt az egészet feldolgozni.
Ugyan rengeteg kérdés marad az emberben az utolsó rész után, mégsem úgy gondoltam a sorozat végére, hogy ebben a történetben még volt potenciál.

desertangelable 

Engem életemben film, pláne sorozat, nem nyomasztott még ennyire! (Filmben talán a Hét élet) Annyira fáj ez a sorozat, hogy szinte tényleg eret tudnék vágni magamon és mégsem tudom abbahagyni, mégis kell! Félelmetes! Mindamellett minden elismerésem a készítőké, hogy ilyen szinten tudják megérinteni az embereket. Az egyik kollegám konkrétan az első évad felénél abbahagyta, mert nem bírta lelkileg tovább.

4 hozzászólás
Dorcsyka

Összességében a sorozat lebilincselő, fantasztikus, végig tartotta a színvonalát, a hangulata eléggé nyomasztó volt számomra, de pont ettől volt hatásos.
Folyamatosan adagolta a feszültséget, az izgalmat, a megválaszolatlan kérdéseket. A színészek mind kíválóan játszották a szerepüket, de leginkább Kevin karaktere és színészi játéka tetszett.

Üstökös

Életem egyik legjobb sorozata. Ijesztően realistán mutatja be, mi lenne, ha… S tényleg, mert nem lenne jobb, az emberiség nem bírná feldolgozni. Egy család drámája az emberiséget érintő tragédia után. Imádom a zenéjét, és a sorozat egyetlen hátulütője a hatása. Míg az első évad inkább a letargiát hivatott bemutatni, addig a második reményteljesebb.
Kedvenc részem Kevin „álma”. Egyszerűen tökéletes.

julcseee

Első évad:

Sokáig gondolkoztam hogy nézzem-e tovább, mert az első évadnak nagyon durván depresszív a hangulata, nem tudtam hogy akarom-e én ezt tovább nézni, tovább szenvedni, de akartam. És milyen jól tettem! Bár nem az első évad a kedvencem, és nagyon sok kérdés maradt megválaszolatlan, jó kis sorozat ez, nagyon jó színészi teljesítménnyel, és látványvilággal.
6 / 10

Második évad:

Na ez már igen! Ezt már nagyon szerettem. Itt már kapunk magyarázatokat is, bár, nem mindenhol spoiler. Tovább is nagyon jó színészek, minőségi látványvilág, jöttek be új szereplők, új helyszín, de sokkal izgalmasabb lett, és sokkal kevésbé nyomasztó.

9/10

5 hozzászólás
dontpanic

Az első évad után:

Már éppen azt hittem, hogy kezdem elveszíteni az érdeklődésem a sorozatok iránt, és akkor jött a Leftovers.

Pont olyan jellegzetességekkel bír, amiket nagyon szeretek egy sorozatban: a természetfeletti, a megmagyarázhatatlan nem önmagáért való, nem egyszerű „látványelem”, hanem a szereplők lelki folyamatainak leképződése, lírai szimbólumrendszer, egy-egy rész szálai motívumaikban rímelnek egymásra és mélyítik egymást. Úgy mesél a hitről, a gyászról, arról, hogy hogyan dolgozunk (vagy éppen nem dolgozunk fel) tragédiákat, hogy sosem válik szájbarágóssá, pörög a cselekmény, rejtélyek halmozódnak egymásra, de épp olyan ütemben csepegtetnek el infókat, hogy az ember ne veszítse el az érdeklődését… komolyan, le vagyok nyűgözve, ritmusában, karakterépítésében, szimbólumrendszerében és persze alapötletben is nagyon oda van téve a sorozat.

Örülök, hogy megtaláltam, jöhet a második évad!

snowden 

Iszonyat jó színészi teljesítmények, profi rendezés, mély, emberi drámák, mindemellett pedig jut idő arra is, hogy a sorozat a bolondját járassa a mindenben értelmet kereső nézőjével. Ilyesmi a Leftovers. Nagy kedvenc, és valószínűleg az is marad, de csak azoknak ajánlom, akik nem bánják, ha egy sorozat nem akar mindent megmagyarázni, hanem ehelyett folyamatosan elgondolkodtat minket arról, hogy mit jelent a gyász, a hit, az elfogadás vagy a beletörődés.

Szerintem amúgy a 2. évaddal ért fel a csúcsra: érdekes, hogy ha akkor elkaszálják, akkor is kerek, egész alkotás lenne. A 3. évaddal se volt sok gond persze, sokáig képes volt hozni a korábbiak során megszokott, észbontóan magas minőséget, de rám az utolsó 2-3. rész már nem volt akkora hatással – de újra fogom nézni mindenképpen, aztán meglátjuk, sikerül-e helyretenni magamban. (Na nem mintha szégyenkezniük kellene az alkotóknak. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez vastagon a legjobbak között van.)

5 hozzászólás
sirdavegd

Kevés sorozat épít ennyire a felkavaró légkörre, amit a népelemek egykori eltűnése okozott. A flashbackekkel ezt a fojtogató érzést még csak mélyíti az emberben, miközben még Liv Tyler is úgy néz ki, mint aki 3 hónapja nem aludt. Válaszok (nagyon okosan) nincsenek, így a feszültség csak egyre nő, így a különböző csoportok egyre brutálisabban próbálják menedzselni a helyzetet. Az évad végére kb minden karakter eljut a meghasonlásig.
Szóval ez a sorozat legalább olyan mély nyomokat hagy az emberben, mint egy ütvefúró.
Fő tanulság: ne engedjük be a rénszarvast a konyhába!

ananiila

Beteg elmék szüleménye ez a sorozat. Vagy inkább zseniké? Gyakran csak hajszál választja el egymástól a kettőt. Mindig ezt érzem ha a Hátrahagyottakat nézem. Itt aztán tényleg nem lehet kiszámítani mi lesz a következő pillanatban.
A 3. részt utáltam azt csak pörgetve bírtam végignézni, viszont a többi rész zseniális volt. Alig bírtam abbahagyni, csak még egyet, csak még egyet….
Nagyszerű a szereplőgárda, még Justin Theroux-ot is megkedveltem. A 2. évad jobb volt mint az első.
3. befejező évad:
Tetszett nagyon a lezárás, mondjuk az egész rész nem, irtó dühös voltam egészen a légvégéig, húzták mint a rétestésztát, elég uncsi volt Nora állandó bicajozása.
Továbbra is a második évad marad a kedvenc, ez már nekem túlságosan elborult volt.
A vége viszont jobb mint a Lost-é volt.

KillerCat

A zenéje nagyon ütős és Justin Theroux nagyon jó választás volt. Ebben nagyjából ki is merülnek a sorozat értékei,mert a többi színész borzadály. A történet maga szintén nem rossz egyébként,de valahogy mégsem sikerült összerakni.


Népszerű idézetek

snowden 

Kevin: So if you could just do that, that'd be fucking great please.

snowden 

MLB: Everything that matters is out there in the clouds, right?

Sztavrogin

Kevin: Apparently, dogs are taking on human form and they are infiltrating the highest levels of our government.

1 hozzászólás
Sztavrogin

Kevin (helyesbít, miután Dean kifejti az elméletét, ami a kutyák ujjában és egy bizonyos gombban végződik): That's how they get their paw on the… the button.

4 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján