A csodaszer / Irány a Mississippi! (1995) 20

The Cure
97' · amerikai · dráma 13

0 díj · 1 jelölés

Erik érdeklődve figyeli a szomszédságukba költözött új lakókat. Kiderül, hogy Dexter, az Erikkel azonos korú kisfiú AIDS-beteg, a rettegett HIV-vírussal fertőzték meg vérátömlesztés során. Nem csoda, hogy állandó célpontja lesz a kölykök piszkálódásának. Erik kezdetben ugyancsak idegenkedik… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Brad RenfroErik
Aeryk EganTyler
Joseph MazzelloDexter
Annabella SciorraLinda
Diana ScarwidGail
Nicky KattPony
Craig GierlJim
Renée HumphreyAngle
Laurie A. SinclairCheryl
Bruce DavisonDr. Stevens
Hirdetés
A csodaszer / Irány a Mississippi! (1995)
Rendező
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

Gyártó
Universal Pictures
Island World

Kedvencelte 5

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

bonnie9 

Brad Renfro emlékfilmezés 1.
Mivel a legelső filmjét még gyerekként láttam, így a második legkorábbit vettem elő kezdésként.
Nem tudtam mire számítsak, nem olvastam a történetet, bár az spoiler szót így sem tudta kikerülni a szemem de a borító sejttette, hogy ez az a fajta gyerekbarátság, amit a 80-as, 90-es években valahogy nagyon jól tudtak filmre vinni.
Az elején bevallom azért voltak kétségeim, néhány dialógus kicsit fura volt és úgy tűnt, mintha Benedikty Marcellnek (aki egyébként gyakorlott szinkronos) is bele kellett volna rázódnia.
Aztán valahol a spoiler jelenetnél szépen kezdett feloldódni ez a fajta merevség és már nem a külsőségek foglalkoztattak, hanem kizárólag ez a két gyerek.
Renfro engem annak idején Az ügyfélben lenyűgözött, Mazello meg a Jurassic Parkos idegesíTIM-jeként maradt meg emlékezetemben. Brad most itt is hozta a formáját, nem csalódtam benne, Mazelloban viszont igen – csak kellemesen. Kibújt Tim bőréből és egy nagyon szerethető Dextert kaptam tőle. A két fiú barátságának szövődését, a kalandjaikat élmény volt végigkísérni. A Mississippi és a spoiler Tomot és Huckot juttatta eszembe. Ahogy sodródtak az árral, én is sodródtam velük.
És aztán ahogy közeledett a vége, győzködtem magam, hogy spoiler. Csak az a bökkenő, hogy anya vagyok. És akarva akaratlanul is elképzelem ilyenkor, hogy mi történne, ha az enyémek…na itt spoiler.
És igen, van kultfilm, a Philadelphia, frissen fájó film az Igaz szívvel (2014) és itt van ez, ami szerintem legalább olyan jelentőségű, mint az előzőek. Látszólag ifjúsági film, de emellett a gyerekek nyelvére fordít egy nagyon komoly témát.
És muszáj szólnom még néhány szót Annabella Sciorra-ról. Engem már Robin Williams mellett is meggyőzött, de itt újra bebizonyította a számomra, hogy érdemes keresnem a filmjeit.

4 hozzászólás
desertangelable 

Gyerekkoromban sokszor láttam ezt a filmet, mert HBO többször is leadta, én meg kb. minden alkalommal megnéztem. Akkor könnyű volt a szereplőkkel azonosulni, mert annyi idősek voltak, mint én, na meg Brad Rendro akkor nagy gyereksztár volt, legalábbis az én szememben. Szinte még most sem akarom elhinni, hogy már nem él. :(
A film egy ifjúsági köntösbe bújtatott komoly dráma, ami azért jó, hogy ilyen köntöst kapott, mert úgy gondolom, hogy nagyon pozitív üzenetet közvetít az ifjúság számára.

brena

Ó azok a kilencvenes évek filmjei!!!!Véletlenül kezdtem el nézni, majd felismertem Brad Renfro-t, (jéeee az Ügyfélből a srác), majd a döbbenet,hogy már meg halt…
Ez a film eszembe juttatta a sok sok filmet amin felnőttem,amiknek még volt mondanivalója és nem a 3D volt a lényeg és -vagy a világ megmentése(na jó Armageddon kivétel).

Midnightsp 

Ez a film pont olyan, amilyennek kinéz. 90-es évek nosztalgia, serdülő fiúk barátsága, egyikük halálos beteg, ezek után nagyjából kitalálható vajon mi lesz a vége. Aranyos film, semmi extra, viszont tényleg megható szép mondanivalóval és a gyerekek is nagyon ügyesek. Van benne néhány egészen bájos jelenet spoiler, érdemes megnézni, de azért jobban tetszett volna, ha az utolsó 10 percben a monitorom nem ázik csurig a rózsaszín nyáltól.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján