Kedvencelte 4

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Ezek de rusnyák voltak… És ahogy visítottak meg kattogtak… Nem rombolom le a bennem csupán csírájában élő romantikust, inkább a szofisztikált vérszívókat választom. Az öt csillag nem az unszimpátiámnak szól hanem a szereplőgárdának, a bölcs fővámpírnak és az olyan marhaságoknak, mint pl. a 10×10-es oszlop mögé elbújás vagy a faházban feltett kérdés: „Az ajtót bezártad?” Persze drágám, be. A marcangolós vámpír az udvarias. Kopog, és nem jön be ha nem nyitnak neki ajtót. A kis Emily Rose azért hatásos volt.

Emerson 

Igazából nem ér 7 csillagot, de olyan jól ábrázolták a vámpírokat, hogy az összes eddig látott vérszívót messze verték. Először is majd’ összepisiltem magam tőlük. És nem a röhögéstől, mint általában. Másodsorban pedig végre nem emberi nyelven beszéltek, így nem álltak neki filozofálgatni az élet értelmén, meg hős szerelmest sem játszottak nyálcsíkot húzva maguk után. Sőt, az sem fordult meg a fejükben, hogy bármelyik humanoiddal párosodjanak. Haleluja!
A másik erőssége a filmnek: a táj. Bár a képregényt nem ismerem, látszódott az ábrázolásmódon, hogy ennek bizony nem sima regényalapja van, hanem rajzolt. Az a madártávlat a lakoma végén… hát gyönyörű volt, ha szabad ilyet mondanom.
És akkor jöjjenek a negatívumok: a kaja. Vagyis az emberek. Sablonos, idióta, unszimpatikus karakterek tömkelege. Melissa George képességeiről már megemlékeztem a Hunted kapcsán. Itt sem hazudtolta meg önmagát. Hartnett számomra továbbra is csak egy cukipofa, aki karatézhat jobbra-balra még arcszőrzetet is növeszthet, akkor sem tűnik hitelesnek a kemény legény szerepében.
A film vége javított az összképen spoiler, így az eredetileg erős 6 csillag felkúszott gyenge 7-re.

6 hozzászólás
LoneWolf 

Furcsa módon a második (30 nap éjszaka: Sötét napok) résszel ellentétben ez nem kapott hazai megjelenést, ami nem is baj, hiszen az egész jó alapötlet pocsék kivitelezést kapott. Eme képregény alapján készült vámpíros alkotásban vérszívóink leginkább komoly fogszabályzásra szoruló, halandzsa nyelven kommunikáló, barbár kannibálok, mintsem az általunk megszokott, többnyire fenséges, vagy éppen magányos teremtmények. A szereposztás ennek ellenére nem rossz és láttam már rosszabbat is, de megnézésre csak saját felelősségre ajánlanám.

Th3DarkKn1ght

Egész jól indult, meg az ötlet is érdekes spoiler, de miután elkezdődik az akció kicsit gagyi lesz.

Kiskakukk 

Az eleje nagyon ígéretes volt, viszont ahogy beállt a sötétség és megjelentek a vámpírok, onnan 180°-os fordulatot vett a film, pocsék irányba. Kár érte.

eNNBeus 

A 4 csillag kizárólag a képi világnak jár, minden más pocsék. A drámainak szánt jeleneteknél nevethetnékem volt, tele logikai bukfenccel és vadbaromságokkal. Csak azért néztem végig hogy végig tudjam morogni.

hankman 

Végre egy olyan vámpíros film, amiben a vámpírok nem csillognak!

Az alaphelyzet, hogy amcsi legészakibb kisvárosát válasszák (elvileg Alaszka?) nekem nagyon bejött, mert mindig is jó alapanyagnak tartottam a sötétséget és a jeges hóvihart 80 mérföldes semmivel.

Már csak azért is kíváncsi voltam erre a filmre, mert én először a folytatását láttam a 30 nap éjszaka: sötét napokat, és ott sok utalás volt az előzményekre.

Josh Hartnett-et kifejezetten jó színésznek tartom, az Alvilági játékban kedveltem meg. A karaktere is kiegyensúlyozott, kompetens, ugyanakkor kicsit olyan fejet vág, mint aki elől megvették az utolsó pudingos fánkot az üzletben, de ezt leszámítva teljesen rendben volt.

Mint mondtam, a vámpírok végre nem csillognak, némelyiknek egész emberi feje van, némelyiknek egy szabályos ikozaéder-rombusz-deltoid, de valahogy ezt is beleillőnek találtam a vámpírságba. Hogy miért voltak még „jók?” spoiler

A történések elég gyorsan beindulnak és féke vesztett lesz az egész. spoiler

A kamerakezelés, a színvilág és úgy általában véve a fényképezés is rendben volt, érezhetően hozzátett a filmhez.

A vámpírokat érthető okból a Penge óta eléggé rühelltem, de ez a film ismét érdekessé tette számomra őket (nem szólva a folytatásáról, amit előbb láttam, de ott még majd kitérek pár dologra egyszer). spoiler

7 pontra értékelem, de ez a 7 már szinte 8. Jó vérengzés, a gonoszság többféle szintjével és rétegével bírnak a vámpírok, a környezet és az alaphelyzet jó alaphangulat teremtő.

csokidani 

A képi világ nagyon rendben van. És sajnos ez minden jó amit el tudok mondani. Annyi logika se volt a szereplők cselekvésében mint egy eltört vaskályhában. Komolyan az volt az érzésem, hogy azért csinálnak annyi logikátlan ide-oda rohangálást, hogy kitöltsék a műsöridőt. És a végén az a főhős kontra fő gonosz harca mekkora baromság volt már…
Aki jót akar, kerülje el. Ezer jobb hasonló film van…

mvancsika 

Egész kellemes esti filmélmény volt. Végre igazi gonosz, gyilkos, vérszívó vámpírokkal találkoztunk, akiket még véletlenül sem lehetett összekeverni az emberekkel. Nem mennek a napra, nem járnak iskolába, és ami a kedvencem, nem szeretnek bele az emberekbe. Csak táplálkoznak. Elég brutálisan néznek ki, és az is tetszik, hogy nem emberi nyelven beszélnek egymással.
Az embereket inkább hagyjuk, tipikus sablonos szereplők. A film vége megint egy hatalmas hülyeség, spoiler más megoldást is el tudtam volna képzelni.
spoiler


Népszerű idézetek

TribeBubu 

Mikor az ember találkozik az erővel, amit nem tud elpusztítani, inkább saját magát pusztítja el.


Folytatása

Összehasonlítás

30 nap éjszaka


Hasonló filmek címkék alapján