Warcraft – A kezdetek (2016) 395

Warcraft
123' · amerikai · akció, kaland, fantasy 12

Azeroth békés világa a háború szélén áll, ahogy a népe félelmetes megszállókkal néz szembe: ork harcosokkal, akik a haldokló hazájukból menekülnek, hogy új otthont foglaljanak el. Ahogy a két világ közötti portál kinyílik, az egyik hadsereg pusztítással, a másik kihalással néz szembe. Az… [tovább]

angol

Képek 9

Szereposztás

Travis FimmelAnduin Lothar
Ben FosterMedivh
Toby KebbellDurotan
Paula PattonGarona
Dominic CooperKing Llane Wrynn
Clancy BrownBlackhand
Ruth NeggaLady Taria
Robert KazinskyOrgrim
Ben SchnetzerKhadgar
Callum Keith RennieMoroes

További szereplők

Kedvencelte 51

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Két kívülálló és egy rajongó beül a moziba. Még a vetítés előtt a rajongó úgy ugrál és vigyorog, mint óvodás az ajándékokkal körbe rakott karácsonyfa körül. A két kívülálló mosolyogva nézi.
A film közben, a két elvárásoktól mentes laikus tátja a száját, pityereg, mosolyog, nevet, míg a fanatikus összefont karokkal fintorog, majd hazafelé a kocsiban hosszasan ecseteli, hogy nem volt nézhetetlen, de a Legion trailer még mindig jobb. :D

Kb. így zajlott a moziélmény. A játékkal sosem játszottam intenzíven, a történetet nem ismerem behatóan. Mint külső szemlélő én jól szórakoztam. Nem volt tökéletes, de az én elvárásaimnak megfelelt.
Travis Fimmel lényegében még egyszer eljátszotta Ragnar Lothbrok-ot. Kellett persze a csetlő-botló karakter is, Khadgar személyében, és néha nem értettem, hogy miért kellett beleszuszakolni a jelenetbe a vicces beszólást, mert nem hiányzott volna, ha nincs ott. spoiler
A varázslatok szépek voltak, az orkok tetszettek, és a sztori így is lekötött. Részemről ennyi. :D Összességében: megfogott a világ, és jól szórakoztam. Eléggé esélyes a többszöri nézés.
Közvetlenül a nézés után nem éreztem, de ma már azt mondom, el tudtam volna viselni belőle még egy fél órát. Kicsit hozzáadva ide-oda. Bárhova. :D

4 hozzászólás
mandu 

És még azt hittem, hogy Renesmee a legocsmányabb kisbaba…

3 hozzászólás
Törpillaa 

Nekem tetszett. Nem volt rossz film. Izgalmas volt, jó szereplőkkel, jó volt a történet is. A játékot nem ismerem, de így is tetszett. Látványos, voltak benne amik tetszettek, de olyan is volt, ami nem. Sokáig tanakodtam rajta megéri-e megnézni, és jól tettem, hogy megnéztem.

LoneWolf 

Mivel főként Warcraft 3 és az MMO történéseiben vagyok otthon, nehezen tudtam nyomonkövetni, mennyire hűen adja vissza a játékok világát. Ettől függetlenül akadt pár dolog, ami kissé sántított nekem, de szép számmal vettem észre easter egg-eket, illetve az előzetessel ellentétben a végére egész szépen megszoktam a színes, főként CGI-al felépített univerzumot. Minden hibája ellenére nem éreztem szörnyűnek, viszont kiemelkedően jónak sem, egy amolyan átlagos fantasy, aminek a cliffhanger miatt sajnos nem ártana egy folytatás, ha nem több… ui.: A két Preacher szereplőn és az azonos szinkronhangjaikon jót mosolyogtam magamban.

Lunemorte 

Játékban is imádtam és most teljesen le vagyok nyűgözve. Alig várom a folytatást! Travis Fimmel nem csak a Vikingekben alakított nagyot, hanem itt is, bár Ben Foster volt a favoritom. Tökéletes effektek, jó történet és zene, ez kellett.

Meryl 

Nagyon fontos azzal tisztában lenni, hogy gyakorlatilag miért is készült a film. Az utóbbi években nagyon megcsappant a játékosok száma a WoW-ban ami valahol érthető, de ennek a miértjébe most nem megyek bele. A lényeg az, hogy ez a film főként a játékosoknak készült, hogy a szívük is túlcsorduljon és visszamenjenek játszani, főleg a most készülő és kijövő kiegre. Sajnos azt hiszem engem megfogtak, így nagyon nagyon elgondolkozom..
De a film, hát mit mondjak látványra eszméletlen volt, mikor megláttam a városokat ahol én is jártam a karakteremmel azért majdnem könnybe lábadt a szemem talán ezt az élményt azzal lehetett volna emelni, ha tényleg azokat a zenéket hagyják meg nyomokban amik a játékban vannak. A látványnál érdemes megemlíteni, hogy az orkokat úgy sikerült megcsinálni, hogy elég rendesen fájt a szívem értük, mert sokkal szimpatikusabbak lettek (természetesen itt a romlatlan barna orkokról beszélek), az emberek ezzel ellentétben semmi különlegeset nem tudtak felvonultatni (mármint külsőségekből ez alól kivétel a fegyverzet, mert szerintem azért eléggé csorgott a nyáluk a gamerek közül pár embernek). A varázslatok és a mágia megalkotásának látványa szintén szemet gyönyörködtető volt, de ott is kb ennyi volt a lényeg háttér nincs. A griffeket mindig utáltam a játékban, mert számomra nem elég kidolgozottak, de megbocsátottam a filmben a készítőknek mert gyönyörűek lettek a dérfarkasokkal együtt.
A történetet nézve elég egyszerű a dolog jelen esetben, ha folytatják akkor nincs is gond. Azonban ha nem akkor ez egy óriási baklövés volt egy ilyet csinálnia a Blizzardnak. Sajnáltam, hogy nem lett pontosan kifejtve, hogy Gul'dan honnan is szerezte a Fel mágiát. Ami azért elég fontos a folytatás szempontjából főleg ha a többi fajt is beakarják hozni. (pl: a draenei fajt). Amit viszont szerintem tisztázni kellett volna az Garona származása, ezt nem igazán értem miért nem tették meg.. ? spoiler . Mert így most mindenki találgat valami olyat amit nem kéne :D Örültem viszont, hogy a film végén megmutatták a babát aki nagyon édi volt :D *.* később ugye spoiler . Amit még sajnálok, hogy Khadgarnál nem lett kifejtve mi olyat tudott/látott ami miatt visszamondta az esküjét.. Illetve, hogy a Kirin Tor tulajdonképp mivel is foglalkozik azonkívül, hogy lebegnek egy városban. :)

Szóval összességében tetszett, de valóban hiányos a történeti háttér.. ez egy nagyon nagyon lebutított változat volt amit kaptunk, de a laikusoknak ez „pont” elég volt. A gamereknek meg a szemét etették főként, hiszen ők rendelkeznek a háttértudással. Persze így is voltak olyan dolgok amikre a film világított rá pl: Karazhan környéke miért olyan elhagyatott is kihalt..
Így tehát várom a folytatást és nagyon remélem, hogy lesz és nem csak az új kieg miatt készült a film. :)

KyKy

Moziélmény nélkül is jár a tíz csillag, ugyanis ez a film megint egy nagyon pozitív csalódás volt számomra. Travis Fimmel miatt akartam mindenképpen megnézni a filmet, de hála az égnek, nem csak őmiatta élveztem. Azt hittem, hogy mivel a játékot egyáltalán nem ismerem, és nem is nagyon érdekel, majd nem fogok érteni semmit, de ez nem így volt, kaptam egy határozottan jó és látványos fantasy sztorit Ragnarral… akarom mondani Lotharral a főszerepben, és nekem e kettő bőven elég is volt a jó szórakozáshoz. Tetszettek amúgy az orkok, nagyon királyul voltak megcsinálva (az orkbaba <3), tetszettek a varázslatok, tetszett a történet, hogy nem a tipikus sablont adták, és nekem a félszerzet nőci is bejött. Emelett viszont rengeteg kérdést felvet a végén, szóval igencsak ajánlom, hogy érkezzen folytatás, mert ha nem, akkor a csillagozásból is lejjebb fogok venni.

agi89 

Semmi háttérrel – értsd: nem játszottam vele, nem láttam ahogy más játszik vele, semmi – ültem be a moziba megnézni.
És mégis nagyon élveztem, pedig nem igazán az én világom az ilyen típusú film (és könyv se). :D

Bizonyosan vevő leszek a folytatásokra is. :)

Valentine_Wiggin

Ez most nagyon jókor jött. Jó fantasy-t kerestem, és eszembe jutott ez a film. Pár éve még játszottam a Warcraft III-al, emlékszem, szerettem is a történetét, kicsit ismertem a világot is, szóval nem teljesen laikusként ültem le elé, bár nagy rajongónak sem lehet mondani.
Sikerült megfognia, elkapott a Warcraft világának hangulata, a lények, a szabályok… relatíve hamar sikerült összekötnöm azt is, ki-kicsoda lesz később (Medivh is feltűnt a játékban, illetve, végül is Thrall történetének kezdetével ért véget a film), és volt egy olyan varázsa az egésznek, amiért élveztem minden percét. Kedvencek egyértelműen Khadgar és Garona, előbbi, mert egy jólelkű szerencsétlen, akiből később mégis meghatározó személyiség lesz, utóbbi pedig pontosan a vívódásai és az alapvető becsületessége miatt. Durotant épphogy sikerült kiszorítani, őt is nagyon kedveltem.
És összességében a főbb karakterek közül a végére nem igazán volt gyűlölhető figura, mindenki tett valamit, amitől ha megszeretni nem is, de megérteni sikerült. Lothar nagyon sokat fejlődött, a király is nagyon jó vezérnek mutatkozott a végére, és Medivh is helyrehozta a hibáit. Megérte megnézni, jól telt ez a két óra.

revelácifa

Nagyon nem nekem találták ki ezt a filmet. Bizakodtam benne, hogy egynek jó lesz és úgy a film feléig még nem volt lefutva egyáltalán a dolog, sőt voltak egész jó húzásai is. A problémák ott domborodtak ki leginkább, hogy a mitológiája a sztorinak olyan szinten nincs kifejtve, ami egy fantasy történetnél, nemhogy egy epic fantasynak szánt filmnél, nagy hiba. Ami van, az is faék egyszerűséggel van tálalva. Karakterek terén is nagyon vegyes volt a felhozatal. Durotan volt a legerősebb ilyen téren (a poszter ork), és többet is szerepeltethették volna. Lothar (poszter ember) se volt rossz, bár összességében egy kicsit túlzottan is Aragorn lebegett a készítők szeme előtt, mikor megalkották. És ez nem az egyedüli alkalom volt, amikor a film más franchiseokból merített. Jó pár képi elem (Csikócsör és Rémfarkasok), kamerabeállítás (LotR), díszlet (minden), a zene (Trónok Harca) és egyéb sugallta magából, hogy olyanok vagyunk mint a… de ha a nagyokhoz hasonlítjuk magunkat, akkor ez azzal jár, hogy össze is hasonlítanak, így óhatatlanul is „rossz másolat”-ként gondolhat rá a néző. A történet is megbicsaklott nálam a film második felében, a nem túl konzisztens karakterek, a levegőben lógó magyarázat nélküli plotmozgató huszárvágások, a kiszámíthatóság, és az, hogy ezzel a filmmel annyira de annyira sorozatot akartak indítani. Sokadszorra veszem észre, hogy Hollywood annak ürügyén, hogy nézd meg a folytatást, egyszerűen elfelejt magyarázatot adni, csak úgy történnek dolgok. Majd legközelebb. A baj csak ott kezdődik, hogy ebben nincs rejtély, nincs wtf-k élmény, nincs aha élmény, így miért is érdekeljen? Ez egy írói húzás, nem mintha lettek volna jelek. (Leszámítva az abc-s könyv karaktereket, akikre ránézel és tudod, hogy úgyis kinyírják). Sajnálom, hogy így lett vége, mert a warcraft világában lenne potenciál, de mint önálló film nálam elvérzett. Amúgy a cgi bár szép volt, sajnos akkor is azt használtak, amikor nem kellett volna. Ez így sok volt. Nem volt egy percnyi szünete sem a szemnek a vibráló színorgia tengerében. Tippre egyébként csúnyán ki is lettek vágva jelenetek, mert a dinamikával is voltak bajok.
Összességében a film legnagyobb baja az eredetiség hiánya, így jó szívvel nem merem ajánlani a zsáner kedvelőinek. Talán a játékot ismerők számára jobb élmény lehet… de ezzel én nem tudom felmenteni a Warcraftot.


Népszerű idézetek

Londonna 

Ha a szerelmet keresed, kész kell lenned rá, hogy elmenj érte a világ végére.


Hasonló filmek címkék alapján