Vérző olaj (2007) 98

There Will Be Blood
158' · amerikai · dráma 16

3 díj · 2 jelölés

Az 1900-as évek elején minden az olajról szól az amerikai határvidéken. Amikor Daniel Plainview hírét veszi, hogy van egy kisváros nyugaton, amely szinte fürdik az olajban, felkerekedik és a fiával együtt útnak indul Kaliforniába. Számítását siker koronázza, megcsinálja a szerencséjét, gazdag… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Daniel Day-LewisDaniel Plainview
Paul DanoPaul Sunday / Eli Sunday
Kevin J. O'ConnorHenry Brands
Ciarán HindsFletcher
Barry Del ShermanH.B. Ailman
Paul F. TompkinsPrescott
Dillon FreasierHW
David WarshofskyH.M. Tilford

Kedvencelte 23

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

Norb_Norbertsson 

Ezúttal párom választott filmet, és belenyúltunk egy igen „súlyos” alkotásba. A film hangulatát talán az Éjjeli féreghez tudnám hasonlítani, habár azt a filmet már jónéhány éve láttam, de emlékszem, hogy megviselte a lelkem. Egyfajta nyomasztó érzés járja át a filmet végig, amire a zenei aláfestés még inkább rásegít. Egyébként a zene eléggé zavaró volt számomra. Értem mi volt vele a készítők célja, de nekem sok volt. Továbbá az utolsó harminc-negyven percben nem kötött le annyira a film, mint előtte. Persze ez lehet az én hibám volt. A színészi játék az nagyon meggyőző volt. Nem csodálom, hogy Daniel Day-Lewis Oscart kapott az alakításáért. Megérdemelte. Nagyszerű és egyben elég felkavaró film. Mindenképp megéri megnézni. 8,4

rapchee 

Nehéz olyan filmeket értékelnem ami szándékosan szörnyű. Nem tudok nagyon fogást találni rajta, a színészek szinte tökéletesek, a filmezés és a látványvilág szintúgy, de rosszul érzem tőle magam összességében. Talán a zene néha kicsit túlzás, de az is segít a feszült hangulat megteremtésében.

Dániel_H 

Gyönyörű vágás, nagyszerű színészek és egy majdnem végig nyomasztó film, a közepesen jó értelemben :D


Népszerű idézetek

duracell

Daniel: Are you an angry man, Henry?
Henry: About what?
Daniel: Are you envious? D'you get envious?
Henry: I don't think so. No.
Daniel: I have a competition in me. I want no one else to succeed. I hate most people.
Henry: That part of me is gone. Working and not succeeding – all my… failures has left me… I just don't… care.
Daniel: Well, if it's in me, it's in you. There are times when I… I look at people and I see nothing worth liking. I want to earn enough money I can get away from everyone.
Henry: What will you do about your boy?
Daniel: I don't know. Uhh, maybe it'll change. Does your sound come back to you? I don't know. Maybe no one knows that. A doctor might not know that.
Henry: Where's his mother?
Daniel: I don't want to talk about those things. I see the worst in people, Henry. I don't need to look past seeing them to get all I need. I've built up my hatreds over the years, little by little. Having you here gives me a second breath of life. I can't keep doing this on my own… with these… people.

Ódor_Endre 

– Néha nem látok az emberekben semmi olyat, amit érdemes volna szeretni. Annyi pénzt akarok keresni, hogy örökre egyedül élhessek valahol.

duracell

Eli: When do we get our money, Daniel?
Daniel: Aren't you a healer and a vessel for the holy spirit? When are you coming over and make my son hear again? Can't you do that?


Hasonló filmek címkék alapján