Valerian és az ezer bolygó városa (2017) 426

Valerian and the City of a Thousand Planets
137' · francia · akció, sci-fi, kaland, fantasy 12

Valerian és Laureline kormányügynökök, akiknek feladata, hogy fenntartsák a rendet az Univerzum emberek által lakott területein. Valerian a professziális kapcsolaton túl többet is szeretne partnerétől, azonban nőcsábász múltja és Laureline maradi értékrendje miatt folyamatosan kosarat kap a… [tovább]

angol
magyar

Képek 7

Szereposztás

Dane DeHaanValerian
Cara DelevingneLaureline
Ethan HawkeJolly
Clive OwenArün Filitt parancsnok
RihannaBubble
Herbie HancockVédelmi miniszter
Kris WuNeza őrmester
Sam SpruellOkto-Bar tábornok
Alain ChabatBob a kalóz
Peter HudsonCrowford kapitány

További szereplők

Kedvencelte 43

Várólistára tette 175


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez jó volt nagyon. Látványos volt, akciódús, szórakoztató, vicces, meg nagyon bírtam Valeriant és Laureline-t is. :-D Jó páros voltak ők ketten, de a többi szereplő is nagyon tetszett, főleg a Candy Dress' űrlényeket, és azt a kis színes állatkát. spoiler Olyan kis cuki állatka volt. :-D Az egész sztori nagyon tetszett, és annyira látványos jelenetei voltak, bár a könyvet még nem olvastam, de biztos jó lehet az is. :-D Nagyon szeretem az űrben játszódó filmeket, mindig is nagyon kíváncsi voltam milyen lehet ott fent, és ennek a jövőben játszódó világa teljesen elvarázsolt. :-)

4 hozzászólás
pvik13 

Volt benne pár rész amit nem vágtam, de még jobban rásarkallt hogy elolvassam a könyvet is. Dane DeHaan awesome mint mindig *-* .

Sydney 

Kifejezetten tetszett, de a romantikusnak szánt nyöszörgés nélkül sokkal jobb lett volna.

LoneWolf 

Miután láttam a The Beatles – Because című dalával készült trailert, egyértelművé vált, hogy látnom kell ezt a filmet, hisz a zene ördögi módon elhitette velem, hogy az epikus látványorgián kívül egy kis misztikum és talán egy erős sztori is meglapul a külsőségek mögött. A David Bowie által 'tolmácsolt', gyönyörű felvezetés után már azt hittem, igazam lesz, de jött a mostanság megszokott pofon, mikor az ember nagy elvárásokkal ül be a moziba. Kezdjük ott, hogy főhőseink kis 'szerelmi' cívódását nulla háttértörténettel nyomják az arcunkba, így valamiképp nehezemre esett elhinni, hogy Dane DeHaan egy intergalaktikus ügynök, miközben a 7 éves tengerimalacomnak több karizmája van, mint ennek a srácnak, nem beszélve Cara Delevingne-ről, kinek zéró mimikája mit sem fejlődött a Suicide Squad (Öngyilkos Osztag) óta. Ezeket nézve tehát nem meglepő, hogy kettejük közti kémia leginkább Michael Jordan és a KKK viszonyára emlékeztetett. Ha már a főbb karakterek sincsenek rendben, akkor mit is várhatnánk minden mástól? Nos, a másik komoly probléma, hogy a történetben egy fikarcnyi meglepő fordulat sincs. A fő konliktus már a film negyedétől szinte tökéletesen előrevetíthető, (Nagyon divat lett mostanság ilyen South Park szinten a szánkba rágni, hogy: „Az emberiség rossz! Érteeem?!”) de ekkor még azt gondoljuk, hogy akkor majd a poénok megmentik a filmet, melyek száma szintén a semmivel egyenlő… Egyszer mosolyodtam el, de akkor is csupán azért, mivel egy ősrégi hazai legendát, a „Hatos, f***t, kilences”-t idézte a jelenet. Ezeken felül rengeteg a felesleges időhúzás, gondolok itt például Rihanna elnyújtott táncjelenetére, amit sokkal értelmesebb lett volna a sztori csavarására, vagy a közben felmerülő kérdések megválaszolására fordítani pl.: spoiler Mi mentette meg mégis a teljes lehúzástól? A remekül felépített világ, az érdekes koncepciók, az űrlény, robot és hajó designok és talán a zene. Mit szépítem. Ez egy látványfilm, szóval senki ne számítson Ötödik Elem szintű, szerethető karakterekre, világmegváltó sztorira és humorra, mert csalódni fog, nem kicsit. Egyszer nézhető, de egy folytatással már megvárnám a DVD megjelenést.

7 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Akkor most, a legtöbb értékelést elnézve annak hosszas kifejtése következik, hogy miért nincs eszem ágában sem lehúzni a filmet. Leszögezem, tényleg nem volt egy mély sztori, olyan tipikus szórakoztató sci-fi, de:
A látványtól az első pár percben elakadt a lélegzetem. A CGI eszméletlen, és én, aki odáig vagyok a szép animációért, meg vissza kétszer, sikerrel sokkot kaptam.
Majd következtek a színészek, akiktől a kritikák alapján eszméletlenül keveset vártam. Sokat olvastam a filmről, és mindenhonnan azt kaptam, hogy „Cara Delevigne faarccal bámul” illetve „Dane DeHaan hogy játszhat nőcsábászt, mikor ekkora táskák vannak a szeme alatt, és ennyire alacsony, és nem is épp jóképű”. Szóval én finoman szólva elkönyveltem, hogy a főszereplők a casting totális baklövései. És teljesen meglepett, hogy mekkorát tévedtem. Dane DeHaan tök jó Valerian volt, nőcsábászként leginkább a Kirk féle dumálós figurát hozta, volt stílusa, volt karaktere (aki tökre nem volt hibátlan hős, volt pár jelenet, ahol a tenyerem közeli barátságba került a homlokommal hála a megnyilvánulásainak). Laureline karaktere is vagány, csak egyszer visított, és hát akkor meg is értettem, miért, egyébként meg harcolt, beszólogatott, a párosnak volt dinamikája is, szóval számomra abszolút megkedvelhetőek voltak. Ha viszont egy karaktert kéne kiemelnem kedvencként, azt biztos, hogy a tábornok nyerné el. Jé, egy katonai vezető, aki értelmes, intelligens, nem követi vakon a szabályokat, van érzéke a munkájához, mellette pedig még karizmát és lélekjelenlétet is kapott. Hol vannak ezek a többi filmből? Clive Owen parancsnoka pedig… spoiler
Jókat derültem, Oké, nem volt egy fenomenálisan vicces film, de azért nevettem, mosolyogtam, elvoltam vele.
És a VILÁG. Így csupa nagybetűvel, mert végülis ez volt az, amiért úgy jöttem ki a filmről, hogy én képregényt fogok olvasni, és rajzfilmsorozatot nézni, mert tudni akarom, milyen ez a világ. Voltak benne Star Warsos, Avataros elemek, de tudom, hogy a képregény a régebbi, tehát ezért semmiképp nem teszek rosszalló megjegyzést. Viszont, amiről nem tudom melyik volt előbb, az a Star Trek, amivel megint rengeteg párhuzam volt. spoiler Tudategyesítéstől elkezdve az utópikus együttélésig minden akadt itt, és igen, részben ezért akarok még olvasni erről a világról. Az MI-ktől elkezdve a vízi élőlényeken és a Mülieken át Bubáig mindenki érdekes volt, minden faj egyedi volt, vagyis szeretnék többet tudni róluk.
Szóval kilenc csillag. Nincs szívem lejjebb vinni, és szerintem nekem ez újranézős lesz, ha egy kis kikapcsolódásra vágyom.

csartak 

Hu el is felejtettem értékelni. Látványos film, de főleg ez viszi el az egészet. A főszereplők nekem olyan semmilyenek voltak, jellegtelenek, nem hitelesek, hogy ők a „nagy ügynökök” Kölyökkép és faarc. Ez a szerelmes vagyok vagy sem párbeszédek sem segítettek a dolgon…
De mondom a látvány, az idegen fajok ábrázolása az szerintem minden sci-fi fannak csemege, igazi ötlet orgia volt.
A végét kicsit elhúzták, Rihanna hosszas táncikálása nem hiányzott nekem, de hát végignéztem, mert benne van…
Kikapcsolódásnak tökéletes volt, hamar elment a két és fél óra, csak a végén ásítottam párat.

Békacica 

Extra színes film, mindenféle űrlakóval és kalanddal. Nagyon pörög-forog, nagyon látványos, nem unalmas. Ugye, ha valami szép kívülről, az sokszor visszaüt a belső értékeknél.
A színészi játék nem kiemelkedő, de nem is irritáló. Sajnos a karakterek között nincs kémia, pedig elsöprő szerelmet akarnak elhitetni. Részben lehet ez a casting hibája, részben az íróké. A karakterek előtörténete kidolgozatlan, nem tudunk meg róluk szinte semmit. Nagyon koncentráltak, hogy minden esemény beférjen egy hosszú fárasztó napba, így aztán a főszereplőkön esett csorba.
Aztán megjelennek random kacsacsőrűek is, akiket már régről ismer mindenki. Ebből gondolom, hogy erősen támaszkodna a film a képregény ismeretére – ami hazájában biztosan népszerű – nemzetközi környezetben (Magyarországon biztosan) viszonylag ismeretlen. Sajnos nem került még a kezembe, így nem tudom milyen minőségű.
Ami bizonyos, hogy az ötlet jó, mégha a megvalósításhoz kölcsönöztek is némi látványelemet más filmekből.

3 hozzászólás
Bálint_Péter 

Ezt a giccses sz*rt. Ilyen ”színészeket” ritkán lát az ember, az egész játékuk borzalmas, és a filmben nem volt egyetlen egy szimpatikus karakter (talán Rihanna). Bugyuta szövegek, rémes grimaszok, gagyi történet. Pedig a Nagy kékséget egy nagyon jó filmnek tartom és még más filmjeit is Luc Bessonnak, elképesztő, hogy ezt is ő rendezte. És szükségét érezte közel két és fél órában elmesélni ezt a remek történetet…. 3/10

elentiya

Nekem nagyon bejött. :D
Jó volt a látványvilág, bírtam a poénokat és a zenéket.Főként ezek vitték el a filmet, de a szereplők sem voltak rosszak. Még Cara alakításával is kibékültem a film végére.

Laren_Dorr 

Hol van már a régi Luc Besson? Hol van már Az ötödik elem? A Leon, a profi?
Nem sok kellet, hogy kikapcsoljam.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Hami25

Rájöttem valamire…hogy a listámon elég lesz csak a te neved.

szépszi

Valerian: Tényleg, nézz csak rám! Jóképű, értelmes…
Laureline Szerény.
Valerian: Bátor.
Laureline Túl vakmerő.
Valerian: Eltökélt.
Laureline Öntelt.
Valerian: Hűséges.
Laureline Önmagadhoz.
Valerian: Igen, és hozzád. A társam vagy.

szépszi

Laureline: Nézd, tudjuk, hogy döglenek érted a csajok. Miért van az, hogy amint meghódítod őket, már nem is érdekelnek?
Valerian: Mert a tökéletes nőt keresem.
Laureline: De mást se csinálsz, csak keresel.

Sha

Szóval te is követed a parancsnok – ami enyém, az az enyém; ami tiéd, az az enyém – filozófiáját.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján