Valerian és az ezer bolygó városa (2017) 45

Valerian and the City of a Thousand Planets
137' · francia · akció, sci-fi, kaland

Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) kormányügynökök, akiknek feladata, hogy fenntartsák a rendet az Univerzum emberek által lakott területein. Valerian a professziális kapcsolaton túl többet is szeretne partnerétől, azonban nőcsábász múltja és Laureline maradi értékrendje miatt… [tovább]

angol
magyar

Képek 5

Szereposztás

Dane DeHaanValerian
Cara DelevingneLaureline
Ethan HawkeJolly
Clive OwenArün Filitt parancsnok
RihannaBubble
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 172


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Miután láttam a The Beatles – Because című dalával készült trailert, egyértelművé vált, hogy látnom kell ezt a filmet, hisz a zene ördögi módon elhitette velem, hogy az epikus látványorgián kívül egy kis misztikum és talán egy erős sztori is meglapul a külsőségek mögött. A David Bowie által 'tolmácsolt', gyönyörű felvezetés után már azt hittem, igazam lesz, de jött a mostanság megszokott pofon, mikor az ember nagy elvárásokkal ül be a moziba. Kezdjük ott, hogy főhőseink kis 'szerelmi' cívódását nulla háttértörténettel nyomják az arcunkba, így valamiképp nehezemre esett elhinni, hogy Dane DeHaan egy intergalaktikus ügynök, miközben a 7 éves tengerimalacomnak több karizmája van, mint ennek a srácnak, nem beszélve Cara Delevingne-ről, kinek zéró mimikája mit sem fejlődött a Suicide Squad (Öngyilkos Osztag) óta. Ezeket nézve tehát nem meglepő, hogy kettejük közti kémia leginkább az Michael Jordan és a KKK viszonyára emlékeztetett. Ha már a főbb karakterek sincsenek rendben, akkor mit is várhatnánk minden mástól? Nos, a másik komoly probléma, hogy a történetben egy fikarcnyi meglepő fordulat sincs. A fő konliktus már a film negyedétől szinte tökéletesen előrevetíthető, (Nagyon divat lett mostanság ilyen South Park szinten a szánkba rágni, hogy: „Az emberiség rossz! Érteeem?!) de ekkor még azt gondoljuk, hogy akkor majd a poénok megmentik a filmet, melyek száma szintén a semmivel egyenlő… Egyszer mosolyodtam el, de akkor is csupán azért, mivel egy ősrégi hazai legendát, a "Hatos, f***t, kilences”-t idézte a jelenet. Ezeken felül rengeteg a felesleges időhúzás, gondolok itt például Rihanna elnyújtott táncjelenetére, amit sokkal értelmesebb lett volna a sztori csavarására, vagy a közben felmerülő kérdések megválaszolására fordítani pl.: spoiler Mi mentette meg mégis a teljes lehúzástól? A remekül felépített világ, az érdekes koncepciók, az űrlény, robot és hajó designok és talán a zene. Mit szépítem. Ez egy látványfilm, szóval senki ne számítson Ötödik Elem szintű, szerethető karakterekre, világmegváltó sztorira és humorra, mert csalódni fog, nem kicsit. Egyszer nézhető, de egy folytatással már megvárnám a DVD megjelenést.

4 hozzászólás
csartak

Hu el is felejtettem értékelni. Látványos film, de főleg ez viszi el az egészet. A főszereplők nekem olyan semmilyenek voltak, jellegtelenek, nem hitelesek, hogy ők a „nagy ügynökök” Kölyökkép és faarc. Ez a szerelmes vagyok vagy sem párbeszédek sem segítettek a dolgon…
De mondom a látvány, az idegen fajok ábrázolása az szerintem minden sci-fi fannak csemege, igazi ötlet orgia volt.
A végét kicsit elhúzták, Rihanna hosszas táncikálása nem hiányzott nekem, de hát végignéztem, mert benne van…
Kikapcsolódásnak tökéletes volt, hamar elment a két és fél óra, csak a végén ásítottam párat.

züzzentdamo

Egy túltolt film. Bizonyos értelemben. De egy valamit érdemes lenne a filmeseknek megfogadni: ha kiválasztanak egy műfajt, akkor azt akarják előtérbe hozni, ne elmenni tök egyenesen más irányba. Itt kaptunk egy sci-finek csúfolt rózsaszín űrnyálat.

Legalább a látvány szép volt.

1 hozzászólás
brena

Lehetett volna 1 órával rövidebb…valahol Disney akciofilmnek hatott valahol Disney hercegnősnek…kicsit ez is kicsit az is…igazabol lekotott. A főszereplő személyekkel nem voltam kibekulve teljesen.
látványra 10-es. Ahhhh nagyon szépek voltak a „gyöngyök” .
3D és felirattal láttam (életemben először neztem így filmet)
Eltelt 3 nap es még mindig eszembe jutnak jelenetek képek a filmből,így feljebb pontoztam.

Zzsófi

Nekem rettentően tetszett, egy percig sem unatkoztam. A látványvilág lenyűgöző, a színészek is jók. Azt hittem Cara irritálni fog, de nem így lett.
A poénok viszont elég gyengék lettek…

negike

Nekem bejött a film, jó mondjuk én úgy ültem be a moziba hogy nem nagyon vártam tőle olyan sokat, de aztán meglepődtem mert tettszett, nagyon szép képi világa van, az űrlények szépen vannak megcsinálva, és a zenék is jók voltak. És még a szereplőkel sem volt bajom, pedig annyira egyik sem a kedvencem. Kicsit több poénra számítottam, de azért voltak jók! :D http://cdn.collider.com/wp-content/uploads/2016/10/vale…

Juci

Ó, de kár érte. Szépnek szép volt, viccesnek negyedannyira se volt vicces, mint az Ötödik elem, a történet elég egyszerűcske volt, és az egész filmen végigvonuló „addig nyaggatom a csajt, amíg össze nem jön velem” szerintem 2017-ben már vérciki. (Arról nem beszélve, hogy Dane DeHaan kb. 22 évesnek néz ki, ami eléggé megnehezítette, hogy elhiggyem a karakterét.) Örülök, hogy nem ismerem ezt a képregénysorozatot, mert biztos szomorú lennék, hogy csak ezt sikerült kihozni belőle.

hepi1122

Én ebben a filmben pozitívan csalódtam. Szinte csak negatív kritikát olvastam róla, de szerintem nem volt rossz. A látvány nagyon jó volt és kreatív, és a kiszámíthatósága ellenére nekem a történet vezetéssel sem volt gondom. Az viszont nem tetszett, hogy szereplők nem voltak rendesen kibontva, szinte semmit nem tudunk meg róluk, és bár ők vitték előre a cselekményt, mégsem éreztem őket fontosnak, és teljesen semmilyenek voltak. Dane DeHaan pedig… háát, azt nem mondom hogy rossz színész, mert az azért túlzás lenne, de ő volt talán a film leggyengébb pontja.
Összességében szerintem nem volt olyan rossz a film, mint ahogy azt sokan állítják, de az is biztos, hogy nem ez Luc Besson fő műve…

Ms_Mississippi

Tipikusan az a film, ami lehetett volna nagyon jó, nagyon szórakoztató is, de egyszerűen gyenge volt az írás. A látvány, és a film világa nagyon szép és érdekes, de sajnos a filmek gerince az írás és az itt elég rossz.
spoiler

Mesemondo

Ehhh… nagyon akartam szeretni ezt a filmet, de voltak olyan pontjai, amikkel borzasztóan feldühített. Ennek ellenére összességében szórakoztató, csak olyan hullámzó a minősége, hogy pont mire belemerülnék egy szép részletbe és megbocsátanám az előző blődséget, már történik is egy újabb. Hosszú lenne felsorolni a problémás pontokat, ezért inkább mondom azt, ami tetszett:
1. Akárki akármit mond, én szeretem mindkét főszereplőt (mármint a színészeket). Sajnos nagyon gyatra párbeszédeket kellett komoly pofával előadniuk; amikor engedték bohóckodni őket, jópofák voltak, és szépen mozogtak együtt, amikor volt rá idejük. Sajnos nem adtak alájuk elég normális jelenetet, és a szerelmi szál is marha erőltetett volt.
2. A Gyöngyök csodálatosan gyönyörűek voltak, órákig tudnám nézegetni őket spoiler
3. Nem minden mellékszereplő volt tehetetlen, hülye, vagy gonosz.

Hát, jah. Nem kellett volta az Ötödik Elemmel felrakni a lécet, mert ez bizony átszambázott alatta.
Sajnálom.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján