Valerian és az ezer bolygó városa (2017) 99

Valerian and the City of a Thousand Planets
137' · francia · akció, sci-fi, kaland

Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) kormányügynökök, akiknek feladata, hogy fenntartsák a rendet az Univerzum emberek által lakott területein. Valerian a professziális kapcsolaton túl többet is szeretne partnerétől, azonban nőcsábász múltja és Laureline maradi értékrendje miatt… [tovább]

angol
magyar

Képek 5

Szereposztás

Dane DeHaanValerian
Cara DelevingneLaureline
Ethan HawkeJolly
Clive OwenArün Filitt parancsnok
RihannaBubble
Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 193


Kiemelt értékelések

csartak 

Hu el is felejtettem értékelni. Látványos film, de főleg ez viszi el az egészet. A főszereplők nekem olyan semmilyenek voltak, jellegtelenek, nem hitelesek, hogy ők a „nagy ügynökök” Kölyökkép és faarc. Ez a szerelmes vagyok vagy sem párbeszédek sem segítettek a dolgon…
De mondom a látvány, az idegen fajok ábrázolása az szerintem minden sci-fi fannak csemege, igazi ötlet orgia volt.
A végét kicsit elhúzták, Rihanna hosszas táncikálása nem hiányzott nekem, de hát végignéztem, mert benne van…
Kikapcsolódásnak tökéletes volt, hamar elment a két és fél óra, csak a végén ásítottam párat.

LoneWolf 

Miután láttam a The Beatles – Because című dalával készült trailert, egyértelművé vált, hogy látnom kell ezt a filmet, hisz a zene ördögi módon elhitette velem, hogy az epikus látványorgián kívül egy kis misztikum és talán egy erős sztori is meglapul a külsőségek mögött. A David Bowie által 'tolmácsolt', gyönyörű felvezetés után már azt hittem, igazam lesz, de jött a mostanság megszokott pofon, mikor az ember nagy elvárásokkal ül be a moziba. Kezdjük ott, hogy főhőseink kis 'szerelmi' cívódását nulla háttértörténettel nyomják az arcunkba, így valamiképp nehezemre esett elhinni, hogy Dane DeHaan egy intergalaktikus ügynök, miközben a 7 éves tengerimalacomnak több karizmája van, mint ennek a srácnak, nem beszélve Cara Delevingne-ről, kinek zéró mimikája mit sem fejlődött a Suicide Squad (Öngyilkos Osztag) óta. Ezeket nézve tehát nem meglepő, hogy kettejük közti kémia leginkább az Michael Jordan és a KKK viszonyára emlékeztetett. Ha már a főbb karakterek sincsenek rendben, akkor mit is várhatnánk minden mástól? Nos, a másik komoly probléma, hogy a történetben egy fikarcnyi meglepő fordulat sincs. A fő konliktus már a film negyedétől szinte tökéletesen előrevetíthető, (Nagyon divat lett mostanság ilyen South Park szinten a szánkba rágni, hogy: „Az emberiség rossz! Érteeem?!) de ekkor még azt gondoljuk, hogy akkor majd a poénok megmentik a filmet, melyek száma szintén a semmivel egyenlő… Egyszer mosolyodtam el, de akkor is csupán azért, mivel egy ősrégi hazai legendát, a "Hatos, f***t, kilences”-t idézte a jelenet. Ezeken felül rengeteg a felesleges időhúzás, gondolok itt például Rihanna elnyújtott táncjelenetére, amit sokkal értelmesebb lett volna a sztori csavarására, vagy a közben felmerülő kérdések megválaszolására fordítani pl.: spoiler Mi mentette meg mégis a teljes lehúzástól? A remekül felépített világ, az érdekes koncepciók, az űrlény, robot és hajó designok és talán a zene. Mit szépítem. Ez egy látványfilm, szóval senki ne számítson Ötödik Elem szintű, szerethető karakterekre, világmegváltó sztorira és humorra, mert csalódni fog, nem kicsit. Egyszer nézhető, de egy folytatással már megvárnám a DVD megjelenést.

7 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Akkor most, a legtöbb értékelést elnézve annak hosszas kifejtése következik, hogy miért nincs eszem ágában sem lehúzni a filmet. Leszögezem, tényleg nem volt egy mély sztori, olyan tipikus szórakoztató sci-fi, de:
A látványtól az első pár percben elakadt a lélegzetem. A CGI eszméletlen, és én, aki odáig vagyok a szép animációért, meg vissza kétszer, sikerrel sokkot kaptam.
Majd következtek a színészek, akiktől a kritikák alapján eszméletlenül keveset vártam. Sokat olvastam a filmről, és mindenhonnan azt kaptam, hogy „Cara Delevigne faarccal bámul” illetve „Dane DeHaan hogy játszhat nőcsábászt, mikor ekkora táskák vannak a szeme alatt, és ennyire alacsony, és nem is épp jóképű”. Szóval én finoman szólva elkönyveltem, hogy a főszereplők a casting totális baklövései. És teljesen meglepett, hogy mekkorát tévedtem. Dane DeHaan tök jó Valerian volt, nőcsábászként leginkább a Kirk féle dumálós figurát hozta, volt stílusa, volt karaktere (aki tökre nem volt hibátlan hős, volt pár jelenet, ahol a tenyerem közeli barátságba került a homlokommal hála a megnyilvánulásainak). Laureline karaktere is vagány, csak egyszer visított, és hát akkor meg is értettem, miért, egyébként meg harcolt, beszólogatott, a párosnak volt dinamikája is, szóval számomra abszolút megkedvelhetőek voltak. Ha viszont egy karaktert kéne kiemelnem kedvencként, azt biztos, hogy a tábornok nyerné el. Jé, egy katonai vezető, aki értelmes, intelligens, nem követi vakon a szabályokat, van érzéke a munkájához, mellette pedig még karizmát és lélekjelenlétet is kapott. Hol vannak ezek a többi filmből? Clive Owen parancsnoka pedig… spoiler
Jókat derültem, Oké, nem volt egy fenomenálisan vicces film, de azért nevettem, mosolyogtam, elvoltam vele.
És a VILÁG. Így csupa nagybetűvel, mert végülis ez volt az, amiért úgy jöttem ki a filmről, hogy én képregényt fogok olvasni, és rajzfilmsorozatot nézni, mert tudni akarom, milyen ez a világ. Voltak benne Star Warsos, Avataros elemek, de tudom, hogy a képregény a régebbi, tehát ezért semmiképp nem teszek rosszalló megjegyzést. Viszont, amiről nem tudom melyik volt előbb, az a Star Trek, amivel megint rengeteg párhuzam volt. spoiler Tudategyesítéstől elkezdve az utópikus együttélésig minden akadt itt, és igen, részben ezért akarok még olvasni erről a világról. Az MI-ktől elkezdve a vízi élőlényeken és a Mülieken át Bubáig mindenki érdekes volt, minden faj egyedi volt, vagyis szeretnék többet tudni róluk.
Szóval kilenc csillag. Nincs szívem lejjebb vinni, és szerintem nekem ez újranézős lesz, ha egy kis kikapcsolódásra vágyom.

Tamás

A bevezető jelenetek zseniálisak voltak, a csillagközi kézfogások és az albínó Navik CGI trópusa még egy nagyon-nagyon jó filmre is kifuthatott volna. A probléma, hogy ezek után nem kapunk olyan jeleneteket, amelyek az átlag színvonal felett képviseltetnék magukat, és nincs semmi mélyebb mondanivaló, vagy sci-fi gondolat a filmben, sőt, ez konkrétan az Avatar, még egyszer, amihez a fantasztikus város csak asszisztál a címben elfoglalt előkelő helyének ellenére. Az egymást oda-vissza megmentős jeleneteket el lehetett nézegetni, de nem vitték előre a történetet, ami nélkülük van a filmben, az pedig elég vékony. Annyira nincs mit mondania a filmnek, hogy mintha egy résznél Laureline az Ötödik Elemből emelt volna át helyette pár sort. A finálé is csak egy olyan akciójelenet volt mint a többi, és maga a küldetés és a szerelmi szál is olyan héköznapi és ingermentes része Valerianék életének, hogy engem sem tudott igazán magával húzni.

Zzsófi 

Nekem rettentően tetszett, egy percig sem unatkoztam. A látványvilág lenyűgöző, a színészek is jók. Azt hittem Cara irritálni fog, de nem így lett.
A poénok viszont elég gyengék lettek…

ppayter 

A 137 perc javát a háttér nézegetésével töltöttem és kitűnően szórakoztam, csak a jobb sorsra érdemes DeHaan és Delevigne elkeserítően hiteltelen színészi próbálkozásai és jobb magyarázat híján valószínűleg humorosnak szánt, valójában viszont csak kínosan ostoba, leginkább a külvárosi plázák egyszerű népét idéző megszólalásai rontották el az élményt. Igazság szerint még ezzel nem túl bonyolult sztorival is teljesen vállalható film lett volna, ha nem sikerül valahogy összeszedni a lehető legalkalmatlanabb „színészeket” főszereplőnek, de így tényleg csak a lenyűgöző látványvilágért érdemes megnézni.

züzzentdamo

Egy túltolt film. Bizonyos értelemben. De egy valamit érdemes lenne a filmeseknek megfogadni: ha kiválasztanak egy műfajt, akkor azt akarják előtérbe hozni, ne elmenni tök egyenesen más irányba. Itt kaptunk egy sci-finek csúfolt rózsaszín űrnyálat.

Legalább a látvány szép volt.

1 hozzászólás
brena

Lehetett volna 1 órával rövidebb…valahol Disney akciofilmnek hatott valahol Disney hercegnősnek…kicsit ez is kicsit az is…igazabol lekotott. A főszereplő személyekkel nem voltam kibekulve teljesen.
látványra 10-es. Ahhhh nagyon szépek voltak a „gyöngyök” .
3D és felirattal láttam (életemben először neztem így filmet)
Eltelt 3 nap es még mindig eszembe jutnak jelenetek képek a filmből,így feljebb pontoztam.

Juci

Ó, de kár érte. Szépnek szép volt, viccesnek negyedannyira se volt vicces, mint az Ötödik elem, a történet elég egyszerűcske volt, és az egész filmen végigvonuló „addig nyaggatom a csajt, amíg össze nem jön velem” szerintem 2017-ben már vérciki. (Arról nem beszélve, hogy Dane DeHaan kb. 22 évesnek néz ki, ami eléggé megnehezítette, hogy elhiggyem a karakterét.) Örülök, hogy nem ismerem ezt a képregénysorozatot, mert biztos szomorú lennék, hogy csak ezt sikerült kihozni belőle.

LaBelle 

Első gondolatom a film után az volt, hogy ebből remek sorozatot lehetne készíteni. Oké, nyilván nincs olyan költségvetés egy sorozatra, amiből ilyen színvonalon össze lehetne rakni valamit. Viszont ez így nekem nem adott sokat. Tény, hogy a látvány nagyon szép, de engem sokkal több háttérinfó érdekelt volna a világról. A fő bonyodalom viszont szerintem nem ért meg két órát. A szerelmi civódás nekem tetszett, de ezzel is azt éreztem, hogy belevágunk a közepébe, aztán otthagyjuk a csudába.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján