Jupiter felemelkedése (2015) 427

Jupiter Ascending
127' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, fantasy 16

1 díj · 5 jelölés

Jupiter Jones éjszaka született, és a jelek az mutatták, kivételesen nagy jövő áll előtte. Ám ez a jövő nem akar megérkezni: a lány hiába álmodozik, csupán vécéket takaríthat. Ám váratlanul megjelenik Caine, és mindent megváltoztat. A genetikailag átalakított ex-szuperkatona egyetlen okból jött… [tovább]

magyar

Szereposztás

Mila KunisJupiter Jones
Channing TatumCaine Wise
Sean BeanStinger Apini
Eddie RedmayneBalem Abrasax
Douglas BoothTitus Abrasax
Tuppence MiddletonKalique Abrasax
Edward HoggChicanery Night
Bae Doo NaRazo
Nikki Amuka-BirdDiomika Tsing
Christina ColeGemma Chatterjee

További szereplők

Kedvencelte 35

Várólistára tette 119


Kiemelt értékelések

Mongúzparéj

Gyönyörű szép és a végletekig ötlettelen bullshit film ez. A fő baj nem az vele, hogy rossz – nem, ez nem rossz film. Hanem szürke. A hideg leves sem rossz – egyszerűen csak hiányzik belőle a hő ahhoz, hogy jó legyen. Azt pedig elfogadom, hogy valakinek hidegen jön be a leves… én nem az vagyok.
Ez a film elképesztően jó lehetett volna, ha a W brother-and-sister (vagy mi van már) nem unalmában írta volna. Mert hogy kb. ez a helyzet: ők unták megalkotni ezt a filmet, és ez minden ponton átjön. Emiatt ennek a filmnek a legizgalmasabb jelenete is unalmas, a legnagyobb meglepetést is előre látod, a legnagyobb klisék csattognak a homlokodon ebben a fergeteges vizualitású közhelybukkakéban. Egyedül Sean Bean szolgál egy kis meglepivel… de spoiler lenne ha elmondanám, miért.
Egy erőssége van a filmnek: a látvány. A gázóriás felső légkörét átszakító város méretű gótikus-barokk űrhajók libabőrös érzést keltenek – na, így kéne egy Dűne filmnek kinéznie. És az ilyen pillanatokat úgy pukkasztják ki a Star Wars gagyi-űrcsatákat megszégyenítő űrháborús bullshit jelenetek (amikből meglepően kevés van), mint bosszúszomjas cserkész körme a mellbimbóból kitépett kullancsot. Volt abban a Star Warsban jól sikerült űrcsata is, nem lehetett volna inkább arról koppintani?…
Na, mindegy, lényeg a lényeg: kerüld, messzire és következetesen, ha kicsit is okosan vagy izgalmasan szereted a sci-fidet. Ha látványorgiára vágysz, akkor egyszer nézd meg, bár igazából akkor már az új Unreal motor tech demóit is nézegetheted…

7 hozzászólás
Nihilchan 

A látvány tetszett. A film nem igazán. Voltak szórakoztatóbb részei, de összegészében kegyetlenül lapos és langyos volt. A főszereplő páros színészi teljesítménye sem nyűgözött le. Kár érte, pedig a címe alapján érdekesnek tűnt.

Bea_Csakegyolvasólány 

Nagyon csalódtam benne pedig két kedvenc színészem is főszereplő volt. Viszont film…egyáltalán nem érdekelt. Végig untam az egészet. Semmit nem tudok kiemelni a látványon kívül, ami meglepően jól sikerült. Csak ezért kap tőlem 2 csillagot.

walksdowonders 

1. csillag: nagyon tetszett a Jupiter, mint keresztnév
2. csillag: spoiler

3 hozzászólás
Kopaszkutya 

Valahol már leírtam, hogy nem kéne Wachowskiéknak pénzt adni ekkora kaliberű filmekre. Gyártsanak sorozatokat, ott nem köti őket a játékidő. Itt úgy éreztem, hogy az volt a baj, hogy ezt egy hosszabb filmnek, netán univerzum-építő első fejezetnek szánták. Kunis és Redmayne tudna ennél jobbat is. Tatumnak meg ez a plafon, ami a színésztudományát illeti.

Kija

Én ezt a filmet a 30. perc környékén, az első túlnyújtott akciójelenetnél meguntam és utána már nem volt visszaút. Ugyan sikeresen leszenvedtem a maradék 1,5 órát, mert kellett egy kihíváshoz a film, de igazándiból nem tudnám megmondani, hogy mit is láttam. A látvány szép, de egy idő után nekem már sok volt a CGI és ugyan van egy-két érdekes ötlete a filmnek, de ezeket nem igazán bontják ki a Wachowski tesók. Én pl. tök szívesen elnéztem volna 3 Abrasax testvér hatalmi harcát mélyebben is, de csak valami gyenge szurkálódásokat kapunk tőlük és spoiler. Maga film háttere és világa is izgalmasnak tűnik, de mivel a főszereplőnőt jobban érdekli az, hogy hogyan tudna közelebb kerülni az ex farkas katonához, ezért ebbe sem merülünk bele igazán. Nekem a románc is tök légből kapott volt és érthetetlen, Sean Bean szálát pedig egyáltalán nem értettem. Persze van egy-két jó jelenet is a filmben, pl. az űr bürokráciás rész nagyon jó, a kosztümök is szépek, de összességében ez egy űr katyvasz, feleslegesen hosszú akciójelenetekkel, amit szerintem nem éri meg megnézni. A lezárása meg végképp borzalmas.

Wee

Lehet rá fújjolni, látom én is a hibáit, de nekem bejött :)

5 hozzászólás
Bee

Ez egy űrbaromság … ritkán mondok ilyet , de ez az. Kunis semmi, Tatum röpköd,azon kívül semmi, Radmayne irtózat … A sztori összevissza, olyan nevekkel mint valami gagyi fantasy… Túl sok minden, kevés magyarázattal egy csomó mindenre … kiszámítható… A látvány az látvány oké … de olyan irritáló volt az egész,hogy alig bírtam végignézni.

Eszchan

Bealudtam rajta valamikor a felénél, és a stáblistánál tértem magamhoz a zene miatt.

Hópárduc 

Hát, ahhoz képest, hogy én nem vagyok oda a sci-fiért….elég jó volt.
Hozta a formáját az ilyen tipusú filmekhez képest.


Népszerű idézetek

Negative_Singularity

A jó szándék csak arra jó, hogy mindig újabb sebeket szerezz.

Kontra_Judit 

A szerelem kislányoknak szóló mese. Az életben csak vágyak vannak és kötelességek.

Mentavirág

Titus: Van, hogy csak azért kelek fel reggel, hogy hazudhassak.

Mentavirág

Kalique: A Földetek csak apró alkatrész egy hatalmas gépezetben.

Kontra_Judit 

Az emberek többsége nem akarja tudni az igazságot.

Kontra_Judit 

– Én mért csak 5 rugót kapok, ha te 10-et, hisz ez az én petesejtem?
– Kapitalizmus van. A sz@r legurul, a pénz felszáll.

Pandalin

Kalique Abrasax: A ti világotokban más dolgokért folyik a harc. Az ásványkincsekért, az olajért. De ha az ember előtt kitárul a világegyetem, rájön, hogy csak egy olyan kincs van, amiért érdemes küzdeni, sőt akár ölni is, és az az idő. Az idő a legértékesebb, legbecsesebb kincs az univerzumban.


Hasonló filmek címkék alapján