Valahol, valamikor (1980) 11

Somewhere in Time
103' · amerikai · dráma, romantikus, fantasy

Richard Collier tehetséges drámaíró. 1972-ben, első színdarabjának bemutatóján egy titokzatos idős nő egy zsebórát ajándékoz neki „Gyere vissza hozzám” felirattal. Néhány évvel később, Richard élete romba dől. Alkotói válságban szenved, ezért elutazik egy gyönyörű fekvésű tengerparti szállodába.… [tovább]

angol

Szereposztás

Christopher ReeveRichard Collier
Jane SeymourElise McKenna
Christopher PlummerWilliam Fawcett Robinson
Teresa WrightLaura Roberts
Bill ErwinArthur Biehl
William H. Macykritikus
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 22


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

Olyan szép, amilyen csak egy film lehet. Ez legalább annyira fantasy, mint a Gyűrűk ura, mégis olyan csodálatos, olyan szívfacsaróan gyönyörű, mint kevés film.
A híres sci-fi író, Richard Matheson (Legenda vagyok) alkotta meg ezt a furcsa időutazós romantikus filmet, amiből a rendkívül alulértékelt rendező, Jeannot Szwarc csinált korokon átívelő szépséges alkotást.

Ha nem lenne elég John Barry lélekemelő, lenyűgözően lírai, vadromantikus filmzenéje, akkor kapunk még egy karrierje abszolút csúcspontján járó Christopher Reeve-et, aki nagyszerűen alakítja a reménytelenül szerelmes drámaíró szerepét, és Jane Seymourt, aki olyan sugárzóan szép, hogy elhomályosít mindent, ami körülötte látható. Gondolkodás nélkül visszamennék az időben, hogy vele lehessek.

Ez a film a végtelenül – mondhatni, javíthatatlan – romantikusoknak ajánlott, akik hisznek benne, hogy van örök, sosemmúló szerelem. Én közéjük tartozom, annak ellenére is, hogy számtalanszor bizonyította be számomra az élet, hogy nem szabad ezt hinnem. Nem tehetek róla, hinni akarok. Nem tudok úgy élni, hogy ne higgyem teljes szívemből, hogy lehet így szeretni, ahogy Richard Collier és Elise McKenna szereti egymást. Azért vagyunk emberek, hogy szeressünk és szeretve legyünk. Ennek a filmnek pedig az az elementáris üzenete, hogy merjünk így szeretni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján