Örök kaland (2002) 89

Tuck Everlasting
90' · amerikai · dráma, romantikus, fantasy !

Winnie Foster tizenéves kislány egy kisvárosban él szüleivel. 1914-et írunk, így Winnie korántsem lehet olyan önálló és szabad, mint a mai tinédzserek. Szülei imádják: szinte megfojtják szeretetükkel és aggódásukkal, nem csoda, ha Winnie állandóan kalandokról és a szabad életről álmodozik.
[tovább]

angol

Képek 12

Szereposztás

Alexis BledelWinnie Foster
Jonathan JacksonJesse Tuck
Scott BairstowMiles Tuck
Ben KingsleyA Sárgakabátos ember
Sissy SpacekMae Tuck
William HurtAngus Tuck
Amy IrvingAugusta Foster
Victor GarberRobert Foster
Elisabeth ShueNarrátor
Kosha EnglerMiles felesége

További szereplők

Kedvencelte 19

Várólistára tette 136


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nagyon szép mondanivalójú családi történet. Kedves és bájos. Hihetetlen gyorsan elröppent a játékidő és bár nem kifejezetten eseménydús, mégsem unatkoztam. Valahogy mégis semleges maradt számomra, főleg a karakterek miatt. Nekem túl átlagos volt a színészi alakítás, senkiben nem fogott meg semmi. Egyedül Ben Kingsley csilloghatott volna, de lényegében ő nem szerepelt annyit, hogy ezt megtehesse, ráadásul ez általa alakított szereplő is szűk térben mozgott. A hangulat, a zenék és a ruhák viszont nagyon tetszettek.

Charityy 

Fontos kérdést feszeget a film, amire nagyon nehéz választ adni. A főhős is két válasz között ingázik, végül dönt az egyik mellett. Szerintem jól döntött, mert akármilyen szép és jó is lehet az az élet, így sokkal többet lehet tapasztalni.
A nagy szerelem nem volt olyan hű de izgalmas szerintem, de mindenképp megéri megnézni, így el lehet gondolkodni rajta.

AniTiger 

A film: ZSENIÁLIS.

Szerencsére meghagyta a könyv sztoriját az elejétől a végéig, csak megtöltötte tartalommal és kibontotta a regényben elsikkasztott szálakat. Nem mondom, hogy nem szorult össze a torkom a leányzó döntésénél, és nem kívántam, hogy legalább a filmben döntsön másképp, de ez a történet így kerek.

Kemiviki 

Érdekes gondolatokat indít el a film az emberben. Vajon jó lehet örökké élni? Elgondolkodtató. Szerintem a film sokkal jobban belemehetett volna mindkét oldal boncolgatásába. A szerelmi szál sem volt olyan hú de mély és erős.
Alexis Bledel gyönyörű, és ennyi.
Érdemes megnézni egyszer, de szerintem nem lett egy sokszor nézős darab.

nattyreach

Sokkal többet vártam, keveset kaptam. Alexis Bledel szép, de itt nem sok mást láttam belőle. A történet elég sematikus, pedig mélyen húzódó témákhoz szól, lehetne misztikusabb is. Kicsit az egész olyan túlzás, nem valóságos, de nem is mese, ahhoz kevés. A szereplők pedig önzők.

Az utolsó jelenet vállalja a felelősséget, talán azért éri meg megnézni.

andy332488

Több helyen olvastam véleményt róla (szigorúan csak a filmnézés után, előre nem szeretek véleményt olvasni), sokaknak tetszett, nekem valahogy nem jött be. Ok, hogy elgondolkodtató kérdést boncolgat, hogy válassza-e az ember az örök életet vagy ne, de nekem valahogy „nem jött át”… Túl vontatott volt a számomra, és még azt a hű de nagy szerelmet sem érzékeltem a főhősök részéről. Engem nem fogott meg, na. :P

Fremy18

Évekkel ezelőtt már láttam egyszer, de ahogy akkor most is könnyeket csalt a szemembe ez a bájos kis film. Nagyon tetszett. Volt benne minden szerelem, izgalom meg a többi kis cukiság. :3
Biztos még megfogom nézni az évek során:)

Mr_Catharsis91 

Azért szerintem a könyv sokkal mélyebben és jobban belemegy abba, amit a film felületesen érintett. Szép a befejezése, de nagyobbat csattant volna, ha a film többi része is ugyanolyan erős és atmoszferikus lett volna. Kár volt érte.

carragher 

Ez egy nagy mese gyerekeknek. Aranyos de csak közepes.


Népszerű idézetek

Charityy 

Ne a haláltól félj, hanem a meg nem élt élettől!

Charityy 

Nem kell örökké élned, csak élned kell!

Róka

Angus Tuck: Don't be afraid of death, Winnie. Be afraid of the unlived life.

Osli75 

Az ördög mindenütt jelen van, nincs az a kerítés, ami távol tartaná.

Róka

Do not fear death, but rather the unlived life. You don't have to live forever. You just have to live.

Róka

For some time passes slowly, an hour can seem an eternity. For others, there's never enough. For Jesse Tuck, it didn't exist.


Hasonló filmek címkék alapján