Vacsora tizenhármasban (Hercule Poirot 3.) (1985) 11

Thirteen at Dinner
87' · amerikai, angol · krimi 12

Jane Wilkinson híres színésznő és egyben a dúsgazdag Lord Edgware felesége. Egy estély alkalmával különös szívességre kéri a szintén ott tartózkodó Poirot-t. Megkéri a nyomozót, hogy beszélje rá férjét a válásra. Poirot, nem tudván ellenállni a bájos hölgy kérésének, teljesíti a számára kínos… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Peter UstinovHercule Poirot
Jonathan CecilArthur Hastings kapitány
David SuchetJapp felügyelő
Faye DunawayJane Wilkinson / Carlotta Adams
Bill NighyRonald Marsh
Hirdetés

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

Sister

Ez már sokkal jobban tetszett! A címéből nem jöttem rá rögtön, ám mint utólag kiderült, ez nem más, mint a Lord Edgware rejtélyes halála. Kellemes meglepetés volt viszontlátni Japp főfelügyelő szerepében David Suchet-t, az ifjú lordként pedig a fiatal Bill Nighy-t. :)

Végre nem húzták szét, mint a rétestésztát, viszont számomra szokatlanul modern környezetben játszódott a cselekmény. Továbbá Hastings borzasztóan teszetosza, ügyefogyott ebben a filmben – Hugh Fraser sosem volt ennyire szánalmas figura. Mindezeket leszámítva egészen pozitív csalódás, de azért én továbbra is a sorozat elkötelezett híve maradok. :)

Arwen

A Lord Edgware könyvet nagyon szeretem, de valamiért eddig egyik adaptáció se tetszett. Mondjuk legalább ebben nem keverték össze a két nő karakterét. Viszont cserébe Hastings borzasztó irritáló volt. És jé, David Suchet játssza Japp felügyelőt!

encus625

Rettenetesen idétlen ebben a Hastingset alakító figura. Ustinov sem a kedvencem…


Folytatása

Összehasonlítás

Hercule Poirot


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján