Üvegtigris (Üvegtigris 1.) (2001) 252

Glass Tiger
100' · magyar · vígjáték 16

Lali, az amerikamániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa, Gaben, az autónepper, Róka, a piti csencselő, Sanyi, a félnótás hajléktalan, Csoki, aki mindig arról szövegel, hogy majd szerez pénzt és elmegy Amerikába és Cingár, aki a többiek idegeit nem kímélve… [tovább]

magyar

Szereposztás

Rudolf PéterLali
Reviczky GáborGaben
Gáspár SándorRóka
Csuja ImreCsoki
Horváth Lajos OttóSanyi
Szarvas JózsefCingár
Selmeczi RolandBajusz, rendőr
Kecskés KarinaBetti
Szilágyi TiborOszi
Básti JuliBetti anyja

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 55

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

Zohannna

@Andro értékelésében benne van minden hozzáfűznivalóm… Amiből a lényeg: „Értékelhetetlen szemét. A magyar filmipar szégyene. Közönséges poénok, alpári humor, ramaty színészi játék, nulla történet.”
:/ szenvedtem…

4 hozzászólás
Traclon

Hogy tud valami közel két órán keresztül úgy lekötni, hogy közben nem szól az égadta világon semmiről?!
A kérdésre a válasz: Üvegtigris.

Röfipingvin

Sanyi most már örökre velünk marad.
Sanyikaaaaaa!

Zakuro 

Szintén gyerekkori klasszikus, szüleim nagy kedvence (mint a Macska-jaj), szerintem most láttam életemben először rendesen, elejétől a végéig. Eddig külön-külön csíptem el a jeleneteket, úgyhogy a lényeget tudtam. Nem egy világmegváltó alkotás, nem is a legjobb magyar film, de iszonyúan vicces, néhol bekönnyeztem. Ráadásul szerepel benne a két kedvenc magyar színészem: Rudolf és Kálloy Molnár Péter (bár utóbbi csak nagyon keveset, de az talán a film legismertebb momentuma). Időnként talán fárasztó, de összességében korrekt kis vígjáték.
Ui: mikor megyek vissza a koliba, mindig elmegyünk ott, ahol forgatták. Olyankor muszáj nevetnem :D

Chris90 

Nem, nem tudom megérteni, hogy mi ez a nagy rajongás a film körül. Többször belekezdtem már, de sosem néztem végig, persze, mindenki idéz belőle meg hogy klasszikus. Most rászántam magam, hogy elejétől a végéig megnézzem, mert hát még sem maradhat ki a magyar filmes listából. Egyetlen poénon sem nevettem, de jóformán még el sem mosolyogtam magam. Nekem nagyon erőltetett és kínos az egész. A hát pont a színészi alakítások miatt jár, mert attól még, hogy a végeredmény nem tetszett, azt el kell ismernem, hogy a magyar színészvilág nagyjai kiválóan játszanak. Igazából itt vár rám a folytatás is, de egyelőre nem tudom, hogy akarom-e.

Alvarando 

Amikor először néztem, 40 perc után kikapcsoltam, mondván dögunalom nem szól semmiről. Aztán Édesapám unszolására újra nekiestem, és az lett belőle, hogy minden évben ilyentájt megnézem mind a három részt.
A semmi közepén van egy büfé, amelynek Lali a tulajdonosa. Őt körülveszi Sanyi, aki egy SNI-s embernek is beillik, egy autónepper, egy huligánnak látszó bolond, egy még hülyébb unokatestvér és egy zenész. Ők vendégeskednek legtöbbször Lalinál, meg akik arra tévednek. Vagy kirabolják őket, vagy a helyi WC-t teszik a földdel egyenlővé, vagy csak a helyi zsaruk járnak arra és szerencsejátékoznak….

Kevin_Krall

Márpedig akkor is az egyik legjobb modernkori magyar vígjáték! :D

gyberna

Sokáig nem engedték szüleim, hogy megnézzem ezt a filmet, mondván, hogy „nem nekem való még”. Aztán egyszer nagymamámnál aludtam mindig mindent megengedett, imádtam is <3 és megnéztük együtt. Tény, hogy vannak benne momentumok, amik nem egy 10 éves gyereknek valók, de azóta minden alkalommal képes vagyok arcfájásig nevetni egyes jeleneteken. Anyukám kifejezetten utálja a bugyuta filmeket és szinte semmi nem köti le, ezt viszont még ő is imádta.
Sanyiiii, Sanyi vagyooook :P


Népszerű idézetek

Marcsi 

Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne legyek kemény?

Panna

– Ki a király Sanyi?
– Koko!
– És még?
– Sanyi!
– És még?
– Sanyi!
– Milyen Sanyi?
– Király Sanyi! Sanyi a király!
– Jól van Sanyi, hajrá.

Panna

Nekem ne mondja senki, hogy ne legyek kemény. Anyámmal élek, babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?!

Baly

– Tudod mi kéne nekem?
– Mi?
– Fekvőrendőr!
– *gondolkodik* Egyenruhás?
– Beton, te állat!

Panna

– Szevasz Csoki bácsi!
– Szabadlábon?
– Szondát kérsz?
– Én mindent megfújok!!!

Panna

– Jó volt?
– Most jó volt, vagy nem volt jó?!

Zakuro 

Lali: Miért Üvegtigris? Mér, mi legyen? Fapuma?

Zakuro 

Lali: Az egybubis az egy kicsit drágább, mert hát abból ki kellett vennem a többi bubit.


Folytatása

Összehasonlítás

Üvegtigris


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján