Üvegtigris 2 (Üvegtigris 2.) (2006) 238

103' · magyar · vígjáték 16

Ha minden jól megy, a dolgok gyakran rosszra fordulnak. Az Üvegtigrisnél akkor is rosszra fordulnak, ha előtte se ment jól. Lalit, a büfést és simlis, fél-bűnöző vagy csak félkegyelmű barátait komoly veszély fenyegeti. Érzik, hogy itt az idő, cselekedniük kell! De nem teszik, mert mindig… [tovább]

Szereposztás

Rudolf PéterLali
Csuja ImreCsoki
Reviczky GáborGaben
Gáspár SándorRóka
Szarvas JózsefCingár
Horváth Lajos OttóSanyi
Selmeczi RolandBajusz, rendőr
Szilágyi TiborOszi
Besenczi ÁrpádRezső, a rendőr
Gesztesi KárolyFeri

További szereplők

Kedvencelte 44

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

ercypici

Nekem ez a kedvenc részem. Az igazi magyar humor:)
Sokat lehet rajta nevetni. Általában nyáron veszem elő:P

DittaV 

Az első résznél rosszabb, nem olyan élvezetes, talán nem kellett volna még két rész…

Traclon

Méltó folytatása az első résznek, bár -mint általában- messze nem üt akkorát.
Ezért nem a kedvenceim között tartom számon, de megérdemli a maxpontot.

Lulu23

A magyar filmekben valahogy népszerű ez a kisemberek ügyeskedéséről szóló alaptörténet, és ez a film – akárcsak az első része – nagyon jól eltalálja a harmóniát kisstílű ügyeskedés és túljátszott ripacskodás, kivárásos helyzetkomikum és unalomba csúszó túlnyújtás, ismételt geg és lerágott csont humor között.
A másik érték filmtechnikailag, amit én személy szerint nagyon élveztem, az egy helyszínes forgatás. Valahogy kap egy színházi adaptáció hangulatot az egész film azzal, hogy szinte végig a büfé környékén vagyunk, bár meg kell jegyeznem, hogy abban a kis kitérőben, amikor mégis elhagyjuk egy kicsit, külön növeli a filmélményt ez a kis dinamika és látótérbővülés.
A karakterek, a dramaturgia és a színészi játék professzionális. Utóbbi vonatkozásában szeretném kiemelni – és ebben Rudinak rendezőként is érezni a keze nyomát – hogy a színésztársak nagyon lendületben tartják a közös ökörködést és mégis kordába szorítják a ripacskodásra egyébként hajlamos játszótársakat.

Eszbordé

Legnagyobb magyar alkotások egyike szerintem. Ilyen karaktereket felépíteni egy filmben! :))) Szenzációs színészek szenzációs alakítása szerintem. Esküszöm ebből a bandából már csak Scherer Péter hiányzott vagy, Mucsi Zoltán. :)))
Ui. Esti mese turbó változatban? :)))

Alvarando 

Bolond egy rész ez, mint a többi. Lalit túszul ejti a részeg Oszi bácsi, majd a Tigris kerül veszélybe egy nagyképű vállalkozó miatt, aki lakóparkot akar építtetni a helyén. Mellette meg azt hiszik elütik a kedvenc rendőrüket és ettől majd megőrülnek.

ChEebor 

Ugyanaz, mint az első rész, de nekem jobban tetszett, mert egyrészt kicsit koherensebb volt, másfelől pedig Gesztesi is szuper választás volt a rosszfiú szerepére.

ptagi 

Mennyire vagy túsz? – a mondat, ami szerintem nálunk heti rendszerességgel hangzik el.
És a film, ami sokadszor is vicces :)

Chris90

Továbbra sem értem a rajongást ekörül a film(sorozat) körül. Számomra egyáltalán nem vicces, erőltetett és többnyire kínos.


Népszerű idézetek

Csodaautista

Itt vagyok, Lalikám, segítsek? Mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Bogesxd 

Oszi: Ez az! Nem krokodil, nyaligátor!

Bogesxd 

Gaben: Van alkoholmentes söröd, Lali?
Lali: Van.
Gaben: Akkor dobd ki a picsába. Rendes sört kérek.


Folytatása

Összehasonlítás

Üvegtigris


Hasonló filmek címkék alapján