Taxidermia (2006) 59

Három történet. Három kor. Három férfi. Nagyapa, apa, fiú. Egy tisztiszolga, egy élsportoló és egy preparátor mester. Az egyik szerelemre vágyik, a másik sikerre, a harmadik halhatatlanságra.
A nagyapa fantáziál; lázas képzeletével fűti be magának fagyos kis kamráját a hideg téli estéken.… [tovább]

magyar

Képek 4

Szereposztás

Trócsányi GergőBalatony Kálmán
Marc BischoffBalatony Lajoska
Czene CsabaMorosgoványi Vendel
Molnár Piroskaa hadnagy felesége
Gyuricza IstvánHadnagy
Máté Gáborid. Balatony Kálmán
Gyuriska JánosFiatal hadnagy
Hegedűs D. GézaDr. Regőczy Andor
Nagy MariÁpolónő
Növényi NorbertOttó bá

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 57


Kiemelt értékelések

Remake

Nohát, aki ezzel a filmmel próbálkozik, annak a nyitottnál is nyitottabbnak kell lennie (nem tudod most elképzelni, mennyire) a Parti Nagy – Pálfi alkotásra. Gyanítom, hogy 14 perc 30 másodperc után többen is úgy döntenek, hogy nem bírják tovább ezt az értelmetlennek tűnő, felzaklató, kíméletlen testnedv – filmet. Pedig a filmművészet nem mindennapi látványvilágát hagyják ki, ha kihagyják. Pontos, precíz, leleményes képek, igaz ugyan, hogy trágár és gyomorforgató a szöveg is, de nincs idő se hányni, se kezünket a szemünk elé kapni. Jól meg van ez csinálva! De, aki nem bírja az ilyesmit és érthetően nincs is szüksége ilyenfélékre, az ne nézze meg. Tulajdonképpen senkinek sincs szüksége rá, de vannak akik mégis megnézik és tetszik is nekik. Ezek közé tartozom én is.

Zajec_Sternenkind 

Szétpattogok az emlékére is, egyszerűen imádom, mi ez, MI EZ?!

Magyar, európai, világvalóság
Fáj
Nyomaszt, simogat, fojtogat
A zsenialitás.

slawter

Provokatív, unikális, rendkívül erőteljes és az ember érzékeit maximálisan igénybe vevő alkotás a Taxidermia, ami sajnos sokak számára megreked egy olyan szinten, ahol már csak az undorító, értelmetlen és gyalázatos jelzőkkel képesek illetni ezt a remekművet. Pálfi György filmjét nem szabad maradian, az újdonságok felé zárkózottan és elvből elítélően nézni: nyitottnak, befogadónak és a látottakra érzékenynek, ugyanakkor értőnek kell lennünk, ha pedig ez sikerül, akkor életünk egyik legjelentősebb mozgóképeként fogunk a Taxidermiára tekinteni.

mandu

*Minden idők 10 legbrutálisabb és legbetegebb filmje – 8. helyezett*
Magyar film a listán… Nem nagyon gondoltam bele, hogy hazánk is tud beteget alkotni filmek terén, de ezek szerint tévedtem. Láttam már az előzetest, de akkora hülyeségnek tűnt az egész, hogy meg sem fordult a fejemben a mű megtekintése… Aztán mégis itt vagyunk a kihívásom miatt. :D
Tényleg óriási baromság, de én élveztem! Olyan jókat röhögtem közben, hogy az hihetetlen. Ekkora abszurd f*shalmazt… Szerencsére ez az a fajta ratyi, amit nem akarsz egyből kikapcsolni, hanem csak nézed, kínodban felvisítasz néha, elküldöd a haveroknak, hogy ezt a sz*rt nézed, ők meg ilyen dafaq fejjel fogadják a képeket és a videókat, aztán egyszer csak vége és ülsz a gép/tévé előtt, hogy ez mi a retek volt. :D

fayakezdet

Én is azok közé tartozom akiknek tetszett ez a film. Nem sok magyar filmet szeretek, de az a kevés amit igen az okkal érdemelte ki. Nem is nagyon mennék bele a történet elemzésébe, ezt mindenkinek magának kell látnia és eldöntenie tetszik e neki vagy sem. A kamera munkát viszont kiemelném, nagyon szép vágások, kameramozgások vannak benne!

kkata76 

Ez egy nagyon beteg film. Nagyon. Beteg. Úgy magyar módra.
Szürreális, olyan buñueles-monty pythonos-gunther von hagenses módon (Az élet értelme több helyen beköszön).
De közben meg érdekes volt. (Nem véletlen nyert magyar és nemzetközi szinten is díjakat). A látványvilága, főleg a végén nagyon érdekes, az a fajta elborzasztó, sokkoló, magábaszippantó képvilág, ami nem engedi, hogy félrenézz, bármennyire is szeretnél. Annyira szörnyű, hogy már szinte szép. (Operatőr: Pohárnok Gergely).
Véletlenül sem vígjáték, és nem tudom, mennyire lehet ráaggatni a horror címkét, szerintem ez nem az, inkább az a fajta nagyon erős szatíra, mint a fent említettek, de kétségtelenül használ horrorra is jellemző (képi) eszközöket. Hangulat kell hozzá, meg hogy rászánja magát az ember, hogy megnézze, de ha egyszer látta, biztosan nem hagyja hidegen, ezt a filmet nem lehet egy vállrándítással elintézni. Aki megnézi, arra hatással lesz, hogy milyennel, az a befogadótól függ.

Kingslayer

Jaj, de régen láttam már! A legfőbb ideje újranézni, és egy kihíváshoz is éppen jó lesz!

GomBagoly

Állandó újranézős kategória nálam, egyike a legjobb magyar filmeknek, bizarr, morbid, undorító, de nem elrettentő, hanem inkább lélekbeevős módon. Zseniális darab, érzékeny lelkűeknek nagyon nem ajánlom!

Mr_Catharsis91 

Pont olyannyira groteszk és naturalista volt mint a novellák, amikből adoptálták. Tudtam, hogy a képi világa eléggé különleges és mások is mondták, hogy milyen undorító, így nem is ért meglepetésként amit láttam. :) Többet nem hiszem, hogy valaha is megnézem. Azért azok a beállítások eléggé adták. Pohárnok szuperközelijei meg visszaköszöntek, a Hukkle-ból.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján