Dellamorte Dellamore (1994) 21

Cemetery Man
105' · francia, német, olasz · dráma, vígjáték, horror

Francesco Dellamorte a helyi temető gondnoka, aki barátjával és segédjével, Gnaghi-val tengeti mindennapjait a sírok között. Azonban a halottak feltámadnak és zombik formájában főhőseink életére törnek, így a két jó barátnak össze kell fognia.

Képek 3

Szereposztás

Rupert EverettFrancesco Dellamorte
François Hadji-LazaroGnaghi
Mickey KnoxMarshall Straniero
Anna Falchia nő
Fabiana FormicaValentina Scanarotti
Clive RicheDoctor Verseci

Kedvencelte 8

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

Ekhal 

Sokrétű, különleges hangulatú filmes csemege. :-)

Egy éjszakába nyúló sörözgetés alkalmával került szóba és azonnal felkeltette az érdeklődésem. Az egyedi atmoszférájú, sokszor szimbolikus és fekete humorral bőven átitatott alkotás végignézése során igazi hangulat-hullámvasúton vehetünk részt, borzongunk, néha fintorgunk, van, hogy őszintén elnevetjük magunkat vagy éppenséggel elgondolkozunk az életen és a halálon. Arról nem is beszélve, hogy ebben a filmben van az egyik legfurcsább- és bizarabb csók- és szexjelenet, amit filmes berkekben valaha láttam.
Nem hagyja lankadni a figyelmünket, résen kell lenni, hogy felfedjük az apró részleteket, motívumokat, melyeket a mű az egészen különös befejezésig tartogat nekünk.

Ami még igazán kiemelkedő, az az operatőri munka. Többször érezhetjük azt, mintha egy dokumentumfilm részei lennénk, sok esetben viszont olyan csodálatos képeket, kompozíciókat kapunk, hogy tátva marad a szánk.

Számomra ez egy nagybetűs FILMÉLMÉNY volt. :-)

5 hozzászólás
rocketdog 

Nem egyszerű film.
Műfajilag nagyon változatos: horror, vígjáték (fekete humor dominál benne), romantikus, filozofikus művészfilm, még a lélektani drámát is megkockáztatom, bár ez inkább értelmezés kérdése.
Minősége A és ZS között ugrál :)
Annyi bizonyos, hogy a forgatókönyv nagyon nem szokványos. Sosem lehet tudni mire fut ki egy jelenet, mi történik a következőben, milyen újabb utalást helyeznek el valahol a háttérben. Ugyanis tele van szimbólumokkal, amik értelmezésre várnak.
Nem egyszer nézős, én legalábbis teszek vele még egy (pár) kört.

fayakezdet 

Tetszett a filmnek a sajátos hangulata, bár egyes részeknél untam.. ezért nyolcas.


Hasonló filmek címkék alapján