Utóhatás (2017) 63

Aftermath
94' · amerikai · dráma, thriller 16 !

A megtörtént eseményeken alapuló történetben két vadidegen élete elkerülhetetlenül összefonódik egy tragikus repülőgép-szerencsétlenséget követően. Az építőipari munkás, Roman Melnik már nagyon várja, hogy felesége és várandós lánya hazaérkezzen Kijevből. A reptéren azonban a lehető legszörnyűbb… [tovább]

angol
angol · magyar

Szereposztás

Arnold SchwarzeneggerRoman
Hannah WareTessa
Mariana KlavenoEve Sanders
Christopher DargaAndrew Berg
Maggie GraceChristina
Scoot McNairyJake Bonaos
Martin DonovanRobert
Kevin ZegersJohn Gullick
Glenn MorshowerMatt
Mo McRaeSaab

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 65


Kiemelt értékelések

bonnie9 

Nem emlékszem a balesetre, de a film végén utánaolvastam. Tény, hogy jónéhány dolgot megváltoztattak az amerikanizálódás és a piaci eladhatóság jegyében, de még így is azt mondom, igazából nem számít. Csak azt tudom, hogy 94 percig csendben ültem.
Nem tudom, hogy azért, mert egy másik, 10 évvel ezelőtti repülőgépbaleset jutott eszembe, ami fájdalmas emlékeket idézett.
Nem tudom, hogy azért, mert családom van.
Nem tudom, hogy azért, mert Arnoldnak szerintem működött ez a fáradt, megtört, elveszett, dühös és kétségbeesett gyászoló ember.
Nem tudom.
Nem is fontos.
Csönd volt és kész.

Popovicsp87 

Ezen a filmen pontosan látszik, hogy Arnie gyenge a drámaibb szerepekben.
A film maga is nagyon unalmas, egyáltalán nem tudta kifejezni, amit szeretett volna.
A szereplők érdektelenek, hasonló témában sokkal jobb filmeket lehet találni.

Emerson 

Emlékszem a balesetre, meg arra is, amikor 2 évvel később jött a hír a bosszúgyilkosságról. Pár napig csámcsogott rajta a sajtó, aztán feledésbe merült, ahogy az lenni szokott. Azt hittem, egy az egyben a valóság alapján készítik a filmet és nem átírják, kiszínezik, amerikásat csinálnak belőle. Pedig de… (már megint naiv voltam)
Annyi stimmelt, hogy két gép összeütközött (mondjuk az áldozatok számát rögtön be is szorozták, hogy nagyobb legyen a dráma), aztán oroszunk se az asszonyt és a két kisgyerekét vesztette el, hanem a feleségét és terhes lányát, mert két gyereket üt egy terhes lány (vagy hát nem is tudom…) A bűnbak pedig amerikai volt, nem svájci, csak hogy ne kelljen sokat utazni. Na de nem is ez a lényeg, mert alapból a dráma nagyon átjött. Számomra megdöbbentő volt az, hogy civileket beengedtek a baleset helyszínére takarítani. WTF?!? Nyugtasson meg valaki, hogy ez azért nem így működik a valóságban. Tulajdonképpen ez egy lassú film (nem a katasztrófáról, hanem a gyászról), nálam elérte a hatását és sokat agyaltam a film közben, hogy én mit is tennék…
A film végét sajnos nagyon elbaltázták (az amerikai csavarnak köszönhetően)… az, hogy Schwarzi miscast volt-e vagy sem, nem tudtam eldönteni. Ha a valóságos alakot vesszük, akkor az, de mivel el lett ferdítve az esemény, hát belefér… mindenesetre az alakításával szerintem nem volt gond (mondjuk orosznak egy percig sem hittem). McNairy hozta a formáját és megint idegösszeomlott másfél órán keresztül, ahogy az általában lenni szokott a filmjei alatt.
Bevallom, majdnem 10 csillagot adtam a filmnek, aztán rájöttem, hogy ez enyhe túlzás (főleg a vége miatt), de ha azt vesszük az élet is produkál hülyeségeket. Lásd, hogy az igazi Roman, vagyis Vitaly Kaloyev hős lett a tette után és rögtön politikust csináltak belőle (és persze könyvet is írt). Ez számomra legalább akkora WTF mint a film vége.

Imoran 

Van Svarzinak egy jellegzetes színészi játéka, ami miatt nekem inkább színházba való színésznek illene, mert ha nem Terminátor vagy Conan, vagy iker és meg kell szólalni, a szövegei olyan szájbarágósak lesznek, a test és arcjátéka meg olyan művi, de mégis jó, szeretem nézni :D Amúgy imádom az arcberendezését, ahogy tud nézni, aggodalmasan, bánatosan, aztán egyre mérgesebben, ahogy mélyülnek a ráncok az arcán…mindegy, a sztori is jó volt, tetszett.

EBrody

A film, aminek a világon semmi értelme nincs.

Mr_Catharsis91 

A film nagyon akart valamit, csak azt nem tudom, mit. Eredetit biztos nem, mert ilyesfélét más formában már láttunk.
A történetvezetés jól indult, de a végére nem volt elég jó az íve, nem éreztem a kifutást, hogy normálisan elérkezzen a katarzishoz. Swarcit jó volt szerepidegen környezetben látni, megkockáztatom, hogy valamilyen szinten még jól is állt neki a lerobbant, megtört öreg-ember szerep.
De többet nem láttam a filmből, jobban nem szippantott be. Idővel talán el is felejtem majd, hogy láttam, ki tudja. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján