Több mint testőr (1992) 221

The Bodyguard
129' · amerikai · dráma, romantikus !

1 díj · 14 jelölés

Frank Farmer (Kevin Costner) olyan ember, aki hisz a fegyelemben. Az egykori titkos ügynök profi testőrként dolgozik, és szakmájának egyik legjobbja. A sors egy nap összehozza Rachel Marronnal (Whitney Houston), a népszerű popsztárral. A fiatal énekesnő felfelé ívelő karrierjét úgy tűnik, semmi… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Whitney HoustonRachel Marron
Kevin CostnerFrank Farmer
Gary KempSy Spector
Bill CobbsBill Devaney
Ralph WaiteHerb Farmer
Tomas AranaPortman
Michele Lamar RichardsNicki
Mike StarrTony
Christopher BirtHenry
DeVaughn NixonFletcher

További szereplők

Kedvencelte 39

Várólistára tette 54


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Szeretem ezt a filmet. Romantikus, egy kis izgalom, jó szereplők, jó sztori, jó zenék. Nagyon szép hangja van Whitney Houstonnak, lenyűgöző, csodálatos. Jó páros voltak Kevin Costnerrel, bár én sose voltam elájulva a pasitól. De ebben nagyon jó volt ő is.

Greylupus

Halálosan szerelmes voltam itt Kevin Costnerbe és csak azért akartam sztár lenni, hogy egy ilyen testőröm lehessen:)))).
A mai napig imádom a filmet, bár a végén meglepődtem – de így volt jó a történet:).

KyKy

Szerintem ez megint egy olyan film, amit kiskoromban kellett volna látnom ötvenszer, és akkor most is imádnám minden hibája ellenére… De sajnos nem láttam még egyszer sem, soha, most pótoltam, de azt kell mondjam, semmiről nem maradtam volna le, ha ez az alkotás kimarad az életemből. Maga az alapötlet, hogy testőr és védence összejön tetszik, de ebben az esetben a kivitelezés számomra nem az igazi. Nem nagyon jövök rá, hogy Farmer miért is lett szerelmes Rachelbe, mert ennél a nőnél kevés idegesítőbb karaktert lehetne találni, egyáltalán nem éreztem köztük kémiát, és nem tetszett az sem, hogy Farmer karakterét ilyen „gyengének” állították be azzal, hogy pikkpakk elcsábul. A fordulatokat megint kicsit bénának találom, semmi nagy bumm, igazából nagyjából folyamatosan sejteni lehet a dolgokat. Az akciójelenetekről ne is beszéljünk. Rég volt már 1992.
Na de ez van. Tényleg azt gondolom, hogy újonnan nehéz szeretni ezt a filmet, aki régről hozza magával, az más, nekem is vannak ilyen filmek az életemben. Akkoriban bizonyára jónak számított.

Filmdoki 

A betétdal ikonikus, maga a film viszont pusztán középszerű. Ez a se veled, se nélküled jellegű kapcsolat inkább volt megmosolyogtató, valamint fárasztó, mintsem megindító. A dramaturgia, a jelenetek összefűzése csak ront az összhatáson, az egész mozi ingadozik. A nagyívű befejezés is belesül ebbe, ugyanis a kétórás játékidőnek hála szinte belefáradtam a moziba. Az alakítások sem kiemelkedőek, bár Costnernek van egy-két jobb pillanata. Legalább elmondhatom, hogy láttam, de ettől egy tucat jobb romantikus film van.

szilva81

Eletem elsö önallo mozifilmje baratokkal. Örök kedvenc marad emiatt is.

Chrissie_és_JAGMAN

Nem vagyunk nagy romantika rajongók, de ezt a filmet mindketten szeretjük :)

Kelly_Olvas

Kedvenc, nem a színészek játéka miatt, hanem a zenéjéért, amiért akkor nagyon odavoltam. Többször is láttam moziban.

1 hozzászólás
KHLexa 

Ez a film most úgy kellet, mint egy falat kenyér. Lehet, hogy csak azért tetszett ennyire, mert pont egy olyan időszakomat élem amikor érzékenyebb vagyok az ilyen filmekre. De a végén csak úgy ömlöttek a könnyeim. Nincs túl spékelve de mégis annyi érzelem van benne. Csak ajánlani tudom.

otaksa

Mikor a moziban láttam, hetekig búbánatos voltam a vége miatt, ez igy nem járja…

Alvarando 

A 90-es évek egyik kultfilmje, ahol Whitney Houston először csapott fel színésznőnek, elég jól alakította magát. A korszak egyik szívtiprója, Kevin Costner hozta a kötelezőt. Jó kis film, néha vontatott, de szerencsére beindul a közepére.


Népszerű idézetek

Pandalin

Frank: Onnan tudjuk, hogy valami fontos nekünk, hogy félünk, hogy elveszítjük.

Sunshine 

Frank Farmer: Az ember választhat, hogy milyen akar lenni.

Sunshine 

Rachel: Ugye elviselhetetlennek tart?
Frank: Ekkora luxust nem engedhetek meg magamnak.

Sunshine 

Rachel: Mi az, talán fél, hogy tréningruhában találnak lelőni?
Frank: Nem. Attól félek, hogy nekem is futni kell magával.

Sunshine 

egy nő: Egész este figyeltem magát onnan szemből.
Frank: Akkor menjen vissza és figyeljen tovább.

Sunshine 

Rachel: Szóval ő fog megvédeni minket?
Frank: Igen, ő egy gyakorlott zajcsapó.

Sunshine 

Rachel: Mióta tart ez a [sakk]parti?
Frank: Három éve.
Herb: Az első évben vesztésre álltam.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján