The Mist (2017–2017) 19

Stephen King regényeiből nem egy mozifilm készült már, és úgy tűnik a TV sem tesz le a az író munkásságának feldolgozásáról. Most éppen annak a A Ködnek a legújabb feldolgozásával próbálkozik az amerikai Spike, amit legtöbben természetesen a 2007-ben készült, és azóta híres/hírhedt státuszba… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

Gus BirneyAlex Cunningham
Dan ButlerRomanov atya
Luke CosgroveJay Heisel
Danica CurcicMia Lambert
Shane DalyDuncan Garf
Christopher GrayTyler Denton
David Wm. MarshGerald
Greg HovanessianWes Foster
Morgan SpectorKevin Copeland
Alyssa SutherlandEve Copeland

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

Kedves_Könyvek 

Imádtam. Nem igaz, hogy nincs több rész… legjobb sorozat pedig.

walksdowonders 

Anno a 6. rész után eldöntött volt, hogy az utolsó, a 10. rész lesz a következő és az utolsó, amelyet megnézek. Ez történt az imént.
A befejező rész elején viszont szomorúan tapasztaltam, hogy vannak még túlélők (de bizakodó voltam, hogy ez változni fog és happy end lesz a vége). Szomorúan, ugyanis a sorozat karakterei 4 csoportba sorolhatóak:

1. Irritálóak (néhányan)
2. Irritálóbbak (sokan)
3. Legirritálóbbak (minden főbb szereplő)
4. Szimpatikus, megértem, szurkoltam neki (A KÖD)

Azoknak ajánlom, akik szeretnék átérezni, hogy milyen is a szereplők túlélése helyett azok űrbe való kilövéséért szurkolni.

Bastia 

Eddig még nem sikerült jó Stephen King sorozatba belefutnom, gondoltam majd most. Hát tévedtem. A könyvet nem olvastam, így nem tudom ahhoz képest milyen, de önagában a sorozat első évada nem volt valami jó.

lilla_dudas

Miért is kezdtem bele ebbe a sorozatba? Talán azért mert horror, de én nem sorolnám bele ebbe a kategóriába. Még sose olvastam Stephen King könyvet, de lehet el kéne kezdenem, mert ez az első évad nem volt jó. Általában könyvben minden sokkal jobb.
A karakterek közül nem igazán kedveltem meg senkit, sőt, volt akit kifejezetten utáltam. Annyira irritáló volt a karaktere. Volt, akit sajnáltam (pl. Jay és Kevin). Azért kíváncsi leszek, hogy mi lesz a folytatásban, mert hát jó páran túl élték a Ködöt.

EeNii

Az egyetlen dolog, ami tetszett a sorozatban az alapfelállás, hogy emberek egy helyre vannak összezárva, és kétségbeesésükben bekattannak. Amúgy annyira nem nyűgözött le a dolog…

Timi98 

Tetszett, bár nem annyira, mint a film. Sajnálom, hogy vége, kár, hogy elkaszálták, hiszen pont a végére kezdett a sorozat igazán jó lenni, sokat fejlődött. Az első részek nem igazán tetszettek és a szereplők sem voltak túlságosan meggyőzőek, de a végére valamennyijüket megkedveltem. Kicsit máshogy dolgozza fel a ködöt, mint a film. King novelláját még nem olvastam, de ezek után mindenképpen sort kerítek rá, igazán izgalmas történet. Nyilván ez esetben is több mint valószínű, hogy igaz ami más filmeknél: King művéhez nem ér fel (ahogy szinte egy adaptáció sem). Apró hibája, hogy 10 rész hosszú egy ilyen storynak, elveszti a feszes és izgalmas cselekményvezetését. 5 rész jobb lett volna :) A casting-ba is bele lehet kötni spoiler Ami nagyon nem tetszett még: az idős nő karaktere spoiler alig vártam hogy feldobja a bakancsot, nagyon idegesítő karakter.
De vannak pozitívumok: látványilag igen jó ez a sorozat bár az effektek néha felületesek voltak . Kevin karaktere szerintem kiemelkedő. A sorozat vége nagyon izgalmas lett, tanulsága és mondanivalója is remek: az emberek őrülten tudnak viselkedni és cselekedni, amikor veszélyben érzik magukat, illetve az összezártság hasonlóképpen hat rájuk. Bárkit képesek feláldozni, bárkin átgázolnak, ingerlékenyebbek és bosszúszomjasak, manipulálhatók lesznek. Pánik helyzetben elveszítik a kontrollt. Mindenki a saját démonjainak áldozata lesz. Persze a sorozat nemcsak erről szól, de ez is egy része.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján