A gépek lázadása (Terminátor 3.) (2003) 250

Terminator 3: Rise of the Machines
109' · amerikai, angol, német · akció, sci-fi 16

Egy évtized telt el azóta, hogy John Connornak sikerült megakadályoznia azt a napot, amikor a Skynet csúcsfejlesztésű gépei öntudatra ébredtek, és a világ elpusztítására törtek. Connornak mára, 22 évesen sikerült tökéletesen köddé válnia, lehetetlen a nyomára bukkanni. Mindaddig, amíg egy napon… [tovább]

angol

Képek 9

Szereposztás

Arnold SchwarzeneggerTerminátor
Nick StahlJohn Connor
Claire DanesKatrine Brewster
Kristanna LokenT-X
David AndrewsRobert Brewster
Mark FamigliettiScott Petersen
Earl BoenDr. Peter Silberman
Moira SiniseBetsy
Chopper BernetFőmérnök
Christopher LawfordBrewster segédje

További szereplők

Kedvencelte 12

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

csartak

Érdekes ez a rész. Ahhoz képest, hogy annyira nem jön be, mégis sokszor láttam már. Lehet hogy a hangulatomtól függ, mennyire tudom értékelni. Vannak benne elég bukta dolgok és maga a sztori sem nagy eresztés. A színészek se jöttek be igazán. Elég súlytalanul játszottak, Claire Danest nagyon nem kedveltem benne. Egyedül Schwarzenegger hozta jól a formáját, de ugye az első kettőben már megmutatott mindent.

1 hozzászólás
Kopaszkutya 

Ez a folytatás sajnos nagyon gyengére sikerült. A T-850-en kívül nincs épkézláb karakter a filmben. A T-X csak eyecandy szerepet tölt be. Nem látom mi értelme volt egy olyan terminátornak, aki félig szilárd, félig folyékony. Ez inkább visszalépés a T-1000-hez képest. John meg túl könnyen veszi a dolgokat és csak a végére képes kicsit megkomolyodni. Kate egyszerűen hisztis, idegesítő. Nem látszik rajta akkora fejlődés, ami alapján el tudjuk képzelni, hogy ő a jövőben majd spoiler.

LoneWolf 

A Terminátor filmek meggyalázása. Bugyuta szövegek / jelenetek, pocsék szereposztás és persze a folyékony, csúcstechnikás T-1000-es után íme egy hibrid példány, ami logikátlan lépés a gépek részéről, hiszen a szilárd alkatrészek miatt sebezhetőbb, amin a bombázó, Kristanna Loken borítás sem segít. Már a csillagszemüveg próbálós jelenetnél is majdnem elsírtam magam, de sajnos volt annál lejjebb. A T3 tehát egy felejtős darab, ami messziről kerülendő.

1 hozzászólás
dulkap 

nem volt olyan rossz, mint amire emlékeztem, de azért a világot nem váltja meg. Pozitívumai közé tartozik, hogy jók és látványosak az akció jelenetek, nincs bő lére eresztve és a vége. Negatívumok közé leginkább a rossz színészválasztást mondanám, leszámítva persze Arniet. Sokat elmond a Stahl, Danes, Loken hármasról, hogy igazából egyikük sem tudott befutni igazi mozis karriert és a tv-ben is csak Danest találta meg a számításait valamelyest. Sajnos a hiteltelen színészi alakítások és karizmák teljes hiánya sokat ront a filmélményen.

Negative_Singularity

Valószínűleg csak azért nem ítélem meg ezt egy elbaltázott folytatásnak, mert nem vagyok túl nagy Terminátor rajongó. Ennek ellenére azért néhány jelenet kifejezetten kínos és ócska volt, ugyanez igaz a látványra és a cselekményre is. Különálló filmnek viszont annyira nem volt rossz. Egyszer.

carragher 

Látványos akciófilm és tudom ,hogy nem olyan jó mint az első kettő de nem tudom leértékelni.

NannyOgg 

Bár Arnie a második részben elhangzó, már-már barokkosnak számító összetett mondatok után ismét visszaállt a lényegében kézjelekkel és puskával való kommunikálásra, ez mind rendben van, mert az eyecandy szerepét betöltő terminátorhölgynek, ha jól emlékszem, pontosan két tőmondata volt az egész filmben. Eddig ez mélyrepülés.

(Egyébként meg ébredése lesz az, nem lázadása, de majdnem. Igen, okoskodom, és amúgy is mindig belekötök a magyar filmcímekbe. De legalább nincs benne sehol, hogy „gyilkos” vagy „halálos”, az is valami.)

Debut

A Terminator Genisys után egy kicsit átértékelődik ez a film, a hibái szerintem nagyrészt a producerek számlájára írhatók. Közepes CGI, helyenként gyenge dialógusok és az időnkénti felesleges vicceskedés. Az első tíz perc alatt egyértelművé válik, hogy egy B film, sem a magas költségvetés, sem az R besorolás nem vehető észre. Claire Danes jól játszik, de minden más csak középszerű.

Hippoforaccus 

Szerintem ez még nem olyan rossz, mint ahogy sokan állítják. Van benne humor bőven, akcióban sem szűkölködik, és a történet sem rossz. Jól zárja a kört.

Alvarando 

Tíz évvel azután, hogy kiiktatták az ítéletnap lehetőségét, Sarah Connor halott, John Connor meg elfelejtette az egészet és egy életunt emberke lett. Pont jókor jön vissza a hiperszuper TX megölni őt és társát, de persze jön a kissé elavult Schwarzi is, hogy megmentse. De itt semmi se olyan mint annak idején volt…. A film se olyan szuper mint az elődje, Schwarzi valamelyest hoz azon, hogy a többször megnézhető kategóriában maradjon.


Népszerű idézetek

virrasztó

Terminátor: …szenvedett valami fizikai sérülést?
Katrine Brewster: Dögölj meg, te aljas tetű!
Terminátor: Kérés nem teljesíthető.

virrasztó

Katrine Brewster: Üldöznek a zsaruk, azonnal állj meg!
John Connor: Feleségül ne vegyelek?

Szelén 

Terminator: Katherine Brewster? Have you sustained injury?
Kate Brewster: Drop dead, you asshole!
Terminator: I am unable to comply.

Szelén 

John Connor: [choking on tear gas] Just leave me here. I'm not the one you want. You're wasting your time.
Terminator: Incorrect. John Connor leads the resistance to victory.
John Connor: How? Why? Why me?
Terminator: You are John Connor.
John Connor: Christ! My mom fed me that bullshit since the cradle! Look at me! I'm no leader! I never was! I'm never gonna…
John Connor: [is choked by Terminator] Let go!
Terminator: You're right. You're not the one I want. I'm wasting my time.
John Connor: Fuck you, you fucking machine!
Terminator: [releases John] Better.
John Connor: What, you were just dicking with me?
Terminator: Anger is more useful than despair.
John Connor: What?
Terminator: Basic psychology is among my sub-routines.

Róka

John Connor: Look, I know this won't help… …but sometimes things happen that we just can't change.


Folytatása

Összehasonlítás

Terminátor


Hasonló filmek címkék alapján