A gépek lázadása (Terminátor 3.) (2003) 200

Terminator 3: Rise of the Machines
109' · amerikai, angol, német · akció, sci-fi 16

Egy évtized telt el azóta, hogy John Connornak sikerült megakadályoznia azt a napot, amikor a Skynet csúcsfejlesztésű gépei öntudatra ébredtek, és a világ elpusztítására törtek. Connornak mára, 22 évesen sikerült tökéletesen köddé válnia, lehetetlen a nyomára bukkanni. Mindaddig, amíg egy napon… [tovább]

angol

Képek 9

Szereposztás

Arnold SchwarzeneggerTerminátor
Nick StahlJohn Connor
Claire DanesKatrine Brewster
Kristanna LokenT-X
David AndrewsRobert Brewster
Mark FamigliettiScott Petersen
Earl BoenDr. Peter Silberman
Moira SiniseBetsy
Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

csartak 

Érdekes ez a rész. Ahhoz képest, hogy annyira nem jön be, mégis sokszor láttam már. Lehet hogy a hangulatomtól függ, mennyire tudom értékelni. Vannak benne elég bukta dolgok és maga a sztori sem nagy eresztés. A színészek se jöttek be igazán. Elég súlytalanul játszottak, Claire Danest nagyon nem kedveltem benne. Egyedül Schwarzenegger hozta jól a formáját, de ugye az első kettőben már megmutatott mindent.

1 hozzászólás
Kopaszkutya 

Ez a folytatás sajnos nagyon gyengére sikerült. A T-850-en kívül nincs épkézláb karakter a filmben. A T-X csak eyecandy szerepet tölt be. Nem látom mi értelme volt egy olyan terminátornak, aki félig szilárd, félig folyékony. Ez inkább visszalépés a T-1000-hez képest. John meg túl könnyen veszi a dolgokat és csak a végére képes kicsit megkomolyodni. Kate egyszerűen hisztis, idegesítő. Nem látszik rajta akkora fejlődés, ami alapján el tudjuk képzelni, hogy ő a jövőben majd spoiler.

LoneWolf 

A Terminátor filmek meggyalázása. Bugyuta szövegek / jelenetek, pocsék szereposztás és persze a folyékony, csúcstechnikás T-1000-es után íme egy hibrid példány, ami logikátlan lépés a gépek részéről, hiszen a szilárd alkatrészek miatt sebezhetőbb, amin a bombázó, Kristanna Loken borítás sem segít. Már a csillagszemüveg próbálós jelenetnél is majdnem elsírtam magam, de sajnos volt annál lejjebb. A T3 tehát egy felejtős darab, ami messziről kerülendő.

1 hozzászólás
Alvarando 

Tíz évvel azután, hogy kiiktatták az ítéletnap lehetőségét, Sarah Connor halott, John Connor meg elfelejtette az egészet és egy életunt emberke lett. Pont jókor jön vissza a hiperszuper TX megölni őt és társát, de persze jön a kissé elavult Schwarzi is, hogy megmentse. De itt semmi se olyan mint annak idején volt…. A film se olyan szuper mint az elődje, Schwarzi valamelyest hoz azon, hogy a többször megnézhető kategóriában maradjon.

dulkap 

nem volt olyan rossz, mint amire emlékeztem, de azért a világot nem váltja meg. Pozitívumai közé tartozik, hogy jók és látványosak az akció jelenetek, nincs bő lére eresztve és a vége. Negatívumok közé leginkább a rossz színészválasztást mondanám, leszámítva persze Arniet. Sokat elmond a Stahl, Danes, Loken hármasról, hogy igazából egyikük sem tudott befutni igazi mozis karriert és a tv-ben is csak Danest találta meg a számításait valamelyest. Sajnos a hiteltelen színészi alakítások és karizmák teljes hiánya sokat ront a filmélményen.

Negative_Singularity 

Valószínűleg csak azért nem ítélem meg ezt egy elbaltázott folytatásnak, mert nem vagyok túl nagy Terminátor rajongó. Ennek ellenére azért néhány jelenet kifejezetten kínos és ócska volt, ugyanez igaz a látványra és a cselekményre is. Különálló filmnek viszont annyira nem volt rossz. Egyszer.

NannyOgg 

Bár Arnie a második részben elhangzó, már-már barokkosnak számító összetett mondatok után ismét visszaállt a lényegében kézjelekkel és puskával való kommunikálásra, ez mind rendben van, mert az eyecandy szerepét betöltő terminátorhölgynek, ha jól emlékszem, pontosan két tőmondata volt az egész filmben. Eddig ez mélyrepülés.

(Egyébként meg ébredése lesz az, nem lázadása, de majdnem. Igen, okoskodom, és amúgy is mindig belekötök a magyar filmcímekbe. De legalább nincs benne sehol, hogy „gyilkos” vagy „halálos”, az is valami.)

Hippoforaccus 

Szerintem ez még nem olyan rossz, mint ahogy sokan állítják. Van benne humor bőven, akcióban sem szűkölködik, és a történet sem rossz. Jól zárja a kört.

Nagareboshi_GIN 

Miért kellet folytatni a T2-t? De komolyan. Személy szerint imádom az első két részt, a többit nem csípem. Ezzel az volt az igazán nagy baj, hogy folytatja a kettőt. Na jó, folytatás kell, akkor legyen folytatás! De ne ilyen. A film már történetnél elvérzik, mert a kettő úgy ért véget, hogy megsemmisítettek mindent, ami elhozhatná az Ítélet Napját. Meg miért fejlettebbek ennyivel a gépek, mint amilyenek a kettőben lehettek volna. Az lett volna logikus, hogy kétezer valamennyiben alkotják meg ezt a fajta processzort. És ebből kifolyólag a terminátoroknak sem kellene ilyen fejlettnek lenniük. Később fejlesztették ki a processzort, később jelenjenek meg a jobb robotok. Ami még nem tetszett így a robotokkal kapcsolatban, az a repülő repülő volt. Minek kellett annak a sugárhajtás? A T1-esek pedig eléggé hajaznak az első két részben lévő óriás robotokra, azzal a különbséggel, hogy azok jobban néznek ki. A TX-et úgy akarták megcsinálni, illetve bemutatni, hogy az mennyivel fejlettebb, mint a T1000-es. De a T1000-nek nem volt váza, tehát olyan vezérlőszerkezete volt, ami beépült a testébe és az is cseppfolyóssá tudott válni. De ez, ennek már van váza, ami annyit tesz, hogy nem olyan fejlett a processzor, meg maga az egész gép. Továbbá ezzel a páncéllal is keményebbé akarták tenni, hogy ellenáll minden külső támadásnak. Oké, és mit mondanak arra, hogy ha a T1000-ben felrobbantanak egy bombát, az szétkenődik, majd utána, egy idő múlva ismét visszaáll eredeti formájába, ez meg hopp megsemmisült. Meg maga a váz, hát ha megfagyasztották volna, mint a kettőben és szétlövik, ugyanúgy összeáll? Egyszóval ezt a robotot és félelem keltő hatását egyszerűen elkúrták. Mondjuk ez, hogy egy nő volt a TX, ez nem egy rossz ötlet, csak már ebből is hiányzik a hangulat.
A másik, amin elvérzik ez a film, azok az akciójelenetek. Az első kettőben, de főleg a kettőben az akciójelenetek eszméletlenül, brutálisan jó sikerültek, ebben meg az előző részhez képest kapunk egy nyári teadélutánt. Mondjuk ebben mindenféle akciójelenetet átvettek, ami az előzőben benne volt, kapunk lövöldözést, verekedést, autós üldözés robbanásokat, halálközeli jeleneteket, de egyszerűen semmi nem működik rendesen. Nem rosszak végülis, csak a második részhez képest nagyon kevés.
A zenéről inkább nem is írok semmit, mert szót nem érdemel, csak annyit, hogy komolyan gondolták, hogy jót fog tenni a filmnek, ha már a főcímben sem halljuk azt a libabőröztető dallamot? Elmehetnek a fenébe.
Ami még megint kiborító volt, azok a színészek, volt benne egy-két jó, de ez a John Connor, meg a Kate Brewster szerintem szörnyűek voltak, főleg John. Azért, még ha egy tinédzser is, a világ megmentőjét nem így képzeli el az ember. A többi szereplő nagyjából jó volt, de mégis Schwarzenegger viszi el a hátán az egész filmet. Ő az egyetlen nagyon komoly pozitívum a filmben, meg az egysorosai. „Ezzel véged!”

Debut 

A Terminator Genisys után egy kicsit átértékelődik ez a film, a hibái szerintem nagyrészt a producerek számlájára írhatók. Közepes CGI, helyenként gyenge dialógusok és az időnkénti felesleges vicceskedés. Az első tíz perc alatt egyértelművé válik, hogy egy B film, sem a magas költségvetés, sem az R besorolás nem vehető észre. Claire Danes jól játszik, de minden más csak középszerű.


Népszerű idézetek

virrasztó 

Terminátor: …szenvedett valami fizikai sérülést?
Katrine Brewster: Dögölj meg, te aljas tetű!
Terminátor: Kérés nem teljesíthető.

virrasztó 

Katrine Brewster: Üldöznek a zsaruk, azonnal állj meg!
John Connor: Feleségül ne vegyelek?

Szelén

Terminator: Katherine Brewster? Have you sustained injury?
Kate Brewster: Drop dead, you asshole!
Terminator: I am unable to comply.

Szelén

John Connor: [choking on tear gas] Just leave me here. I'm not the one you want. You're wasting your time.
Terminator: Incorrect. John Connor leads the resistance to victory.
John Connor: How? Why? Why me?
Terminator: You are John Connor.
John Connor: Christ! My mom fed me that bullshit since the cradle! Look at me! I'm no leader! I never was! I'm never gonna…
John Connor: [is choked by Terminator] Let go!
Terminator: You're right. You're not the one I want. I'm wasting my time.
John Connor: Fuck you, you fucking machine!
Terminator: [releases John] Better.
John Connor: What, you were just dicking with me?
Terminator: Anger is more useful than despair.
John Connor: What?
Terminator: Basic psychology is among my sub-routines.

Róka

John Connor: Look, I know this won't help… …but sometimes things happen that we just can't change.


Folytatása

Összehasonlítás

Terminátor


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján