Sully – Csoda a Hudson folyón (2016) 281

A film igaz történetet dolgoz fel: Chesley „Sully” Sullenberger kapitány 2009. január 15-én New York fölött, egy madarakkal való ütközés után a Hudson folyóra tett le csodával határos módon egy utasszállító gépet, megmentve ezzel 155 ember életét. Az eset médiaszenzáció lett, ám a repülésügyi… [tovább]

angol

Képek 16

Szereposztás

Tom HanksChesley 'Sully' Sullenberger
Aaron EckhartJeff Skiles
Anna GunnDr. Elizabeth Davis
Laura LinneyLorraine Sullenberger
Autumn ReeserTess Sosa
Mike O'MalleyCharles Porter
Michael RapaportPete
Valerie MahaffeyDiane Higgins
Delphi HarringtonLucille Palmer
Jamey SheridanBen Edwards

További szereplők

Kedvencelte 16

Várólistára tette 142


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Megint ezt az amerikai hőskultuszt láttam. De tetszett. Megható. A kényszerleszállás részleteit nem volt túl kellemes végig nézni. Magát a vizsgálatot nem mondanám, hogy nagyon végig izgultam volna. Hihetetlen, de ennél a 1,5 órát kevésnek éreztem. Tipikus nő. Semmi se jó. :D Még egy fél órát lazán elnéztem volna. Viszont többször nem hiszem, hogy előkerül. Maximum, ha véletlenül belebotlok. Igazából elég lájtos és nem igazán éreztem a feszültséget sem. Inkább a drámai, érzelmi szál volt a lényeg, hiszen tudjuk, hogy mi történt, mindenki él és virul. Emiatt elég nehéz izgulni. :D

Emerson 

Emlékszem, amikor a híradóban mutatták a jeges folyó közepén csücsülő gépet, szárnyán a sok didergő emberrel. Hűhaaaa! Mindezt abban a rovatban adták le, ahol bukfencező pandákkal vagy önjelölt jackass stílusú youtube sztárokkal próbálják kitölteni a hátralévő műsoridőt… Na gratulálok! Ha egy gép nem zuhan le és az utasok életben maradnak, nem szakad le egy végtagjuk se, nem fulladnak meg, nem égnek szét, stb. akkor az már nem hír. Mint ahogy a csőcselék számára is az válik híressé, aki embereket öl, nem pedig az, aki embereket ment meg. Chesley Sullenbergert Tom Hanks tette híressé (nem igazán értettem a szereposztást. Vagyis de… Hanks Amerika kedvenc „hőse”, vagy Liam Neeson, de ő biztos nem ért rá). Amúgy meg annyit mondok: Robert Piché. Tegye fel a kezét, aki hallott róla. Pedig ott nem 155, hanem 306 fő volt a gépen. De ha odacsapta volna a repülőt a betonba, akkor már mindenki tudná, ki is ő. Szomorú.

3 hozzászólás
Charityy 

Jól lett feldolgozva a történet, de lehetett volna egy kicsit hosszabb is. Meg nekem furcsa volt, hogy néhány jelenetet többször is lejátszották és ilyenkor nem tudtam, most mi van. Mindig azt hittem, hogy valahogy visszapörgettem véletlenül xd

Törpillaa 

Csodás film, csodás tett. Tetszett, bár nem lett a kedvenceim egyike. Izgalmas volt, bár alig vártam már az elején, hogy történjen valami, mert az elejét kicsit untam. A szereplőkkel semmi bajom nem volt, bár nem vagyok odáig értük. De, hogy lehet az, spoiler

2 hozzászólás
desertangelable 

Igazi hatásvadász film, amit az élet írt. Imádtam! Ha azt mondom, hogy erre a filmre is úgy ültem be, hogy fogalmam sem volt, hogy miről fog szólni, talán nem mondok újat. Clint Eastwood rendezi Tom Hankset. Valakinek kell ennél több ok, hogy beüljön a moziba?!
Az első perctől kezdve a Kényszerleszállás című film volt a fejemben, de azért a két film között van egy nagyon fontos különbség, amit most nem ecsetelnék, de, aki látta, az tudja.
Az élet írta, tehát hiába mentette meg valaki egy egész utasszállítónyi ember életét , egy gép sz@rrá ment, ezért valakinek ezt ki kell fizetni. Meg aztán a pilóta sem száz százalékig biztos benne, hogy jól döntött… Óriási film! Tom Hanks alakítása annyira meggyőző, hogy még úgy is felszállnék egy gépre, amit ő vezet, hogy tudom, hogy szakmáját tekintve: színész. Clint Eastwood neve pedig nekem már egy ideje garancia arra, hogy imádni fogom a filmet. Ez a garancia most is bebizonyította létjogosultságát. Szerettem volna egy csillagot lehúzni az értékelésből, de képtelen vagyok.
Ja és külön köszönet, hogy feliratosan vetítették!

sipiarpi 

Pátoszos, nagyon amerikai. Valóban elismerés a pilótának és a legénységnek. A történet tehát, rendben volt. A megvalósításnál meg volt a kellő drámaiság is, izgalom, de a végén már nekem sok volt az újra összeterelt utasok köszönete a gép mellett, az amerikai zászló alatt, pedig szeretni szoktam az „így néznek ki az eredeti szereplők” részt a filmek végén.

Rekaboni 

Ez a film baromi jó! Az összes repülős jelenetet tátott szájjal néztem végig. Már Tom Hanks neve garantálta, hogy jó lesz, aztán hogy egy Clint Eastwood film és Aaron Eckhart odatette a pontot a mondat végére. Nem volt túl hosszú, ezért minden pillanatát élvezni lehetett. Tetszett, ahogy bemutatták a kapitányt és az is, hogy nagyobb hangsúlyt fektettek az elsőtisztre, pedig róla nem hallottunk eddig sokat. Minden filmnek ilyen dinamika kéne, nagyon jó, mindenki nézze meg, megéri :)

moonchristal

Tetszett is, nem is. Mostanában megkedveltem az életajzi filmeket, de nekem ez a film hosszú és lassú volt. Egyébként a sztoriról nincs mit mondani, mert megtörtént eset, érdekes, hihetetlen és zseniális. Jók a szereplők is benne, úgyhogy összességében jó volt, de egyszer nézős.

Negative_Singularity

Steril és hideg, mint a repülés – elég sokat utazom, és ha repülővel megyek, a reptereken és az egész repülés alatt érzek valami idegent, valami hideget, valami egészen sterilt, amit jó lerázni magamról, ha kiléptem a vasmadárból, és vele együtt a repülőtérről.
Ez a film is ilyen volt a szürkés hangulatszíneivel és a kevés zenével. Egy ember lélekjelenléte és tapasztalata 155 életet mentett meg. Ami igazán megdöbbentő, az a kormány (?) hozzáállása, hogy mindenképpen hibát találjanak a kényszerleszállásban, emberi mulasztást az emberi hőstett helyett. Pedig Amerika híres a hősgyártásról, azért volt érdekes.
Hideg volt és steril, csak ezt tudom mondani, egy precízen felépített film egy kapitányról, aki csak azt tette, amit kellett; letette a gépet.


Népszerű idézetek

Almost_Zed 

Sully: Mennyi a pulzusom?
Orvos: 110.
Sully: Nyugalmi állapotban általában 55, úgyhogy a 110, az nem túl jó.
Orvos: Igaza van, a 110 nem jó; ahhoz képest, hogy min ment keresztül, egyenesen fantasztikus.

Destiny 

Elizabeth Davis: First Officer Skiles, is there anything you'd like to add? Anything… you would have done differently if you… had to do it again?
Jeff Skiles: Yes. I would've done it in July.

Destiny 

Chesley 'Sully' Sullenberger: Everything is unprecedented until it happens for the first time.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján