Oroszlán (2016) 18

1 díj · 11 jelölés

Az öt éves Saroo egyszer csak arra ébred, hogy rossz vonattal utazik egyes egyedül, egyre távolabb észak-indiai otthonától. A megrettent és megzavarodott kisfiú másfél ezer kilométerre vetődik el, a nyüzsgő és átláthatatlan Kalkuttába. Valahogy sikerül boldogulnia az utcákon, mígnem egy… [tovább]

angol
angol · magyar

Szereposztás

Dev PatelSaroo Brierley
Nicole KidmanSue Brierley
David WenhamJohn Brierley
Rooney MaraLucy
Tannishtha ChatterjeeNoor
Pallavi ShardaPrama
Nawazuddin SiddiquiRawa
Eamon FarrenLuke
Priyanka BoseKamla
Arka DasSami

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 105


Kiemelt értékelések

Midnightsp

Nagyon éleveztem ezt a filmet! Főleg az első 50 percét.
Aztán megjelent Dev Patel.

Az Oroszlán két helyszínen játszódik: a film első fele az indiai utcákon, a második fele pedig Tasmaniában, ahova Saroo kerül miután egy ausztrál házaspár örökbefogadja.
A film első fele úgy ahogy van, tökéletes. A kisfiú, aki a kicsi Saroo-t alakítja, elképesztően tehetséges! Sunny Pawarnak hívják, csak mert úgy látom, még a szereplők közt sincs felsorolva, pedig szinte többet szerepel a filmben mint Dev Patel. Nálam az idei gyerek/fiatal színészek között ő az abszolút győztes! Nagyjából ilyesmit lehetett érezni tavaly A szoba (2015) után is… Annyira nagyon nagyon tehetségesek!
Öröm volt nézni ezt a gyereket. Állítólag egy darab szót nem beszélt angolul és a forgatás közben tanult meg…

A film második fele jóval gyengébb. Feltűnik a felnőtt Saroo (Dev Patel) és a forgatókönyv is egy nagyon elcsépelt irányt vesz. Volt néhány sor amitől a hideg rázott – rossz értelemben. Saroo szerez egy barátnőt Rooney Mara személyében, aki a történet szempontjából teljesen fölösleges! Értem én, hogy elvileg volt ez a lány, meg a könyvben is van róla szó, leforgatták a jeleneteket, de nem hiába találták fel anno a vágószobát. Az Indiában játszódó jelenetek annyira érdekesnek és – számomra – egyedinek hatottak, itt meg olyan hollywood-i szövegeket kapunk, hogy
„Én ezt nem bírom tovább… sajnálom…”
„Ne… várj…”
„Nem! Te jobbat érdemelsz!”
Hagyjuk már.

A történet vége elég kiszámítható és giccses, de ha így történt, akkor így történt. Dev Patel játékától nem voltam elájulva, lehet én már mindig csak egy szakállas Anwarként fogom látni. :D Másrészről meg a „kicsi verziója” messze túlszárnyalta.
Nicole Kidman Madame Tussauds arcától az ember még mindig frászt kap.
A képi világ nagyon szép, de szerintem a Holdfény (2016), az Érkezés (2016) és a Kaliforniai álom (2016) is sokkal kreatívabbak voltak ebben a kategóriában.
A zenére egyszer figyeltem föl, az is szép. Minden szép.:D

Ha választanom kéne egy embert, aki ebben a filmben elvitte nálam a pálmát, Sunny Pawart mondanám. Imádnivaló volt!!

Ui.
Tudom nem kéne nevetnem de… „egy Google Earth nevű új technológiával…” :D
Nehéz megállni.

h_grett 

Ez most nagyon jólesett a lelkemnek. :)

desertangelable 

Az első 45 percet a magam részéről untam, bár sokaknak ez volt az érdekes rész, így mindenki döntse el maga. Már majdnem ott tartottam, hogy kikapcsolom, mondván, hogy ez most nem fog működni, amikor megjelent a színen Nicole Kidman, és onnantól képtelen voltam otthagyni. Hozzá kell tennem, hogy Dev Patel nagyon szép férfivá érett, én mégis csak azokat a részeket tartottam izgalmasnak, amiben Nicole is ott volt, mert szerintem nagyon meggyőző alakítást nyújtott. Hirtelen úgy éreztem, hogy nem is láttam még ekkorát játszani, mint ebben a filmben, és el is bizonytalanodtam, hogy nem neki adnám-e inkább azt a szobrot. Rooney Marával nem vagyunk haver csajok, most sem győzött meg, de talán egy ici-picivel jobbat hozott, mint a Carolban, bár a karaktere teljesen felesleges volt a történet szempontjából. Egy kicsit olyan érzésem volt, mintha a kötelező dráma miatt kellett volna bele.
Nagyon szép a táj és nagyon szívbemarkoló a történet, de engem mégsem fogott meg. Nekem túl sok idő ment el Saroo hányattatásaira, és aztán hirtelen lett felnőtt és valahogy nem sikerült annyira elhitetniük velem, hogy Saroo tényleg annyira szereti a nevelőcsaládját, mint amennyire mondja. Nem bánom, hogy láttam, de nem nézném meg még egyszer, hacsak nem Nicole Kidman miatt. Jut eszembe, csak én nem figyeltem vagy más számára sem derült ki, hogy spoiler?

Novecento

Nagyon érdekes törtènet, amin még dob az, hogy valós eseményeken alapul. A szereplők szuperül játszottak, különösen Nicole Kidman és a főszereplő kissràc, valamint az idősebb „verziója”, Dev Patel. A zene nagyon szép, a végén Sia Never give up című számát imádom. Az Indiában játszódó rész önmagában is érdekes, ráeszmél az ember, hogy mekkora ország, ahol el lehet úgy veszni, ahogy Magyarországon lehetetlen. Korrekt megvalósítás, de azt hiszem komolyabb nyomot nem fog hagyni bennem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján