Holdfény (2016) 14

Moonlight
110' · amerikai · dráma

2 díj · 13 jelölés

Little, Chiron és Black. Három név, melyek ugyanazon embernek három különböző életszakaszát jelölik meg, végig kísérve jellem- és személyiségfejlődésének legfontosabb részeit. A kisgyerek Little Miami leszakadó részén él egyedülálló és drogfüggő anyjával. Itt ismerkedik meg a drogdíler Juannal,… [tovább]

angol · magyar

Szereposztás

Mahershala AliJuan
Shariff EarpTerrence
Naomie HarrisPaula
Janelle MonáeTeresa
Ashton SandersChiron
Trevante RhodesBlack
André HollandKevin
Alex R. HibbertLittle
Jaden PinerKevin (9 éves)
Jharrel JeromeKevin (16 éves)
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 89


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Ez most nekem nem. Kétségtelen, hogy bizonyos tekintetben valami újat mutatott, és bizonyos tekintetben más volt, de nem tudok szabadulni attól az érzéstől, hogy erőltetett volt. Chiron karaktere nagyon érdekes lett volna és nagyon egyedi, de valahogy nem sikerült annyira kidolgozni. Sem gyerekként, sem kamaszként, sem felnőttként nem ismerhettük meg egészen. Persze, akinek van képzelőereje az át tudja érezni, hogy min mehetett keresztül, az tudja mindazt, amit a film nem mondott ki, csak sugallt, de azért én szeretem, ha néha kimondja.
Bár a film próbált egyedi lenni, mégis elhelyezett olyan kliséket benne, amik zavartak és már tucatszor láttuk őket. Lehet, hogy én ítélem meg rosszul, de nekem nem ez az év filmje.

22 hozzászólás
Midnightsp

Szerintem ezt a filmet látni kell, nem is nagyon spoilereznék, inkább csak röviden ami tetszett.

A színészek – igen, az ÖSSZES – baromi jók. Mahersala Alit hypolják nagyon, de szerintem mindhárom Chiron simán beférne a mellékszereplő Oscar-kategóriába. Főleg a két kisebbik nagyon meglepett.

A zene is NAGYON tetszett! Általában nem szoktam rá figyelni, de – ahogyan a Manchester…-ben és a Jackie-ben kifejezetten idegesített – itt a zenére azért figyeltem fel, mert nagyon illett a hangulathoz. Hozzátett a filmhez, nem is keveset.

A film látványvilága valami csodálatos. Persze a La La Land az…hát az a La La Land, és az elkövetkező 10 évben én olyat nem fogok átélni az fix, de ez a film is simán ott van. Ezek a lilás színek a sötétben… az egész… áh, látni kell. Gyönyörű. Ez a film egy vizuális orgazmus, aki vevő az ilyesmire.

Érzelmileg ettől a filmtől nem voltam oda meg vissza, a spoiler kívül szerintem egy viszonylag sablonos „fekete” film. Biztos lesz, akihez közelebb áll és lesznek azok, akik a téma miatt fogják lehúzni az értékelést.
De érdemes megnézni. Mindenképp.

dulkap 

A filmnek a legnagyobb hibája, hogy túl sokat akar markolni és ettől elveszti az erejét. A színészi játékok egytől-egyig kiválóak, nem harsányak, de mégis hitelesek. Sajnos az egész film olyan, mintha három rövidfilmet raktak volna egymás után, de igazából egyiket sem fejezték volna be kellően. Mikor végre kezdene kialakulni a történet, akkor félbe vágják. Ráadásul az életszakaszok egyre gyengébbek is. Ha lehet így fogalmazni én az első fejezetből néztem volna meg egy teljes filmet. A második is érdekes volt a maga kérdéseivel, ám ott már elkezdett billegni a sztori. A harmadik meg totál semmilyen, csak jó zenék vannak benne és jó alakítások.
Nem érzem benne azt az átütő erőt , amitől megszórnám díjakkal, de azért onkább ez érdemelné meg, mint a….


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján