A szoba (2015) 333

Room
118' · amerikai, angol, kanadai, ír · dráma, thriller 16

3 díj · 6 jelölés

Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

Brie LarsonMa
Jacob TremblayJack
Sean BridgersOld Nick
Wendy CrewsonTalk Show Hostess
Sandy McMasterVeteran
Matt GordonDoug
William H. MacyRobert
Joan AllenNancy
Tom McCamusLeo
Cas AnvarDr. Mittal
Hirdetés

Kedvencelte 66

Várólistára tette 277


Kiemelt értékelések

kiruu 

Nehéz pszichológia hallgatóként úgy nézni egy ilyen filmet, hogy ne a szereplőket próbáld analizálni. Egy tanárom mondta nekem, hogy ahogy elkezdek pszichológiát tanulni, máshogy fogok nézni a filmekre, főleg az ilyen jellegűekre – és igaza lett.
A történet első fele durva, nyomasztó, és leginkább elképzelhetetlen. Egy dobozban, szobában élni és felnőni? El sem tudjuk képzelni. És mégis, Jack számára mennyit jelent az a szoba. Az információk többsége a film első felében derül ki.
Aztán éles váltás, és hirtelen a világban folytatódik a történet. Egyértelműen arra koncentráltam, hogy az anyától el kellene választani a gyereket, és mindkettejüket terápiára kell küldeni, külön. Hiszen Joy még mindig ugyanaz a 17 éves kamasz lány. Nem nőtt fel. Nem tudott. 7 évvel később egyértelműen PTSD-je van, komoly segítségre van szüksége, és meg kell tanulnia, hogy hogyan legyen jó anya.
Jack. Jack nekem lány. De komolyan. Képtelen voltam fiúként tekinteni rá, sőt, végig azt vártam, hogy benyögik, hogy hoppá, mégsem fiú, hanem lány. Ez sajnos nem történt meg, Jack tényleg Jack. Ő egy érdekes karakter. Annak ellenére, hogy milyen körülmények között nőtt fel, nagyon élénk a fantáziája, és épelméjű.
Számomra nagyon fontos karakter volt Leo, aki egyértelműen az a szereplő lett, akit meg is kedveltem. A kutyájával együtt. :) Kíváncsi lettem volna, hogy a nagyapa miért tette azt amit tett, illetve, hogy a nagymama és lánya között mi történt a múltban. Ezeket hiányoltam a filmből.
Durva volt, érzelmileg felkavaró, hirtelen, és gyors, de cselekmény szempontjából lassú. Engem az éles váltás zavart. A film első és második fele szöges ellentéte volt egymásnak, és az átvezetés nem volt fokozatos, hanem hirtelen történt minden. A végét pedig túl idillinek éreztem.

11 hozzászólás
Charityy 

Szóhoz sem jutok. Ez valami fantasztikus. A kisgyerek színészi játéka egyszerűen lenyűgöző :o
Meg a történet maga. Eléggé nyomasztó, hatásos és rendesen maga alá gyűr.
spoiler

Zajec_Sternenkind 

Édes istenem… mit láttam? A valóság tévévilágát – a hideg ráz még most is, ez ugyanaz a világ, amiben én élek. Ki tudja, hány szoba van még itt, mennyi Jack és Anya. Iszonyat erős és nyomasztó film, hihetetlen jó színészi játékkal (a kisfiút játszó gyerek valami elképesztő!). Nem is tudok érdemben nyilatkozni erről az egészről, írhatok bármit, úgysem tudná tisztán visszaadni az érzelmeimet.

Lehet akármekkora a világ, de ha nincs melletted az, akit szeretsz, végtelen és hideg űr itt minden – és legyen bármilyen szűkre húzva életed négy fala, nem számít, csak az, hogy együtt vagy azzal, aki a világot jelenti neked.

Köszönöm ezt a filmélményt, rettenetesen sok dologra ébresztett rá.

Lunemorte 

Először félbe hagytuk párommal, majd ma végig néztem, de irtó unalmas és kiszámítható.
Végig szenvedtem a filmet, a film közepénél kiderült, hogy a gyerek az nem lány, hanem fiú. Oké.

Törpillaa 

Nagyon tetszett a film. Megható és szívet tépő. Együtt izgultam velük mikor szabadulnak már ki végre, és annyira sajnáltam őket főleg a kis Jacket. Annyira elszomorító, hogy ez bárkivel, bárhol megtörténhet és a csodának köszönhetően egyszer végre ki is szabadulhatnak. Nyomasztó, izgalmas és tele érzelmekkel érdemes volt megnéznem ezt a filmet. A színészek jók voltak, de nálam Jack volt a nyerő annyira aranyos volt, és annyira ragaszkodott az anyukájához. Nagyon megkedveltem. Ezt a filmet csak ajánlani tudom

MLauri

Nyomasztó film rendkívül sok mondanivalóval..csomószor elbőgtem magamat közben..fantasztikus, ajánlom mindenkinek.

Bee

Ez a film olyan , hogy ha van is benne valami amit lehetne kritizálni , én nem akarom kiemelni. Nekem tetszett. Érzelmekre ható , izgalmas és érdekes … Csak ajánlani tudom .

szigiri

Elég klisés és nagyon-nagyon kiszámítható film, DVD-n is tökéletes, felesleges ezért moziba menni. Semmi különös a kicsit bizarr alapsztorin kívül. Szerintem egy Natasha Kampush dokumentumfilm többet adott volna a témában.

Laren_Dorr 

Kamradráma – poénkodhatnám el az értékelést, de ez a film megérdemli, hogy felhívjam rá mások figyelmét.
Egy sajnos a valóságban is előforduló történetet mesél el, mesteri módon, és közben minden szájbarágás nélkül annyi réteget, mondanivalót érint, hogy a nézése közben csak úgy ugráltak a gondolataim egyikről a másikra: a boldogság mibenléte, a világnézet perspektívája, morális dilemmák, a felfogás pszichológiája és még sok minden más.
A kisfiú játéka hihetetlen
Nézzétek meg!

Blissenobiarella 

Kellemesen csalódtam. A könyvet egy nem túl jól megírt, de remek, lebilincselő történetnek tartottam, amikor olvastam. A történet megmaradt, kiegészítve a remek színészi alakításokkal – a két főszereplő csodás, főleg a kissrác –, pont annyi érzelmességet beleírva a forgatókönyvbe, amitől egy cseppet sem válik gejllé, pedig ettől nagyon tartottam. Külön örültem neki, hogy a neccesebb dolgokat is megtartották a történetben, bátor dolog, de ettől lesz ez egy jó film, mert így tud hitelessé válni a történet.
Szóval ez egy közepes könyvből kovácsolt kiváló film. Jó szívvel ajánlom. Remek, remek, remek.


Leo-t egyszerűen imádtam.


Népszerű idézetek

lipotdorka 

I've been in the world 37 hours. I've seen pancakes, and a stairs, and birds, and windows, and hundreds of cars. And clouds, and police, and doctors, and grandma and grandpa. But Ma says they don't live together in the hammock house anymore. Grandma lives there with her friend Leo now. And Grandpa lives far away. I've seen persons with different faces, and bigness, and smells, talking all together. The world's like all TV planets on at the same time, so I don't know which way to look and listen. There's doors and… more doors. And behind all the doors, there's another inside, and another outside. And things happen, happen, happening. It never stops. Plus, the world's always changing brightness, and hotness. And there's invisible germs floating everywhere. When I was small, I only knew small things. But now I'm five, I know EVERYTHING!

lipotdorka 

– You're gonna love it.
– What?
– The world.

lipotdorka 

I'm sorry that I'm not nice anymore, but you know what? Maybe if your voice saying „be nice” hadn't been in my head, then maybe I wouldn't have helped the guy with the fucking sick dog!

Zakuro 

Jack: Amíg kicsi voltam, csak pisis dolgokat tudtam, de most, hogy 5 éves lettem, már mindent tudok.

Zakuro 

Joy: Nem tudom, mi van velem. Boldognak kéne lennem!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján