Pénzcsináló (2011) 69

Moneyball
133' · amerikai · dráma, életrajzi 12

0 díj · 13 jelölés

Billy Beane igazi őstehetség volt. A baseball szupersztárja lehetett volna belőle, ám maga sem hitte, hogy képes lehet erre. Ha kiváló játékos nem is, de remek játékosfigyelő, majd csapatfőnök lett belőle. Azután találkozik Peterrel, a Yale-n végzett fiatal közgazdásszal, aki saját programot… [tovább]

Angol · Magyar

Képek 3

Szereposztás

Brad PittBilly Beane
Jonah HillPeter Brand
Philip Seymour HoffmanArt Howe
Robin WrightSharon
Chris PrattScott Hatteberg
Stephen BishopDavid Justice
Reed DiamondMark Shapiro
Brent JenningsRon Washington
Ken MedlockGrady Fuson
Tammy BlanchardElizabeth Hatteberg

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

dulkap 

Nagyon jó a film. Érezni rajta a valódiságot és a természetességet. Nincs beleerőltetve semmi felesleges konfliktus (valakinek a halála, elvált szülők háborúja, szülő-gyerek viszály stb.) csak hogy történjen valami, hanem elmeséli azt ami valóban történt. Azt megértem, hogy aki alapvetően nem sport szerető, legyen szó bármilyen sportról, az nem érzi át azt, amit a sport, egy csapat a szurkolónak nyújthat. Valamilyen szinten ez is kell a film teljes élvezhetőségéhez. De itt többről van szó, mint egy szimpla sportfilmről. Kicsit szól az üzleti világról általában, kicsit szól a baseballról. De leginkább az életről, hogy az ember, hogy kezeli, azt ami jut neki. Tudod-e élni a lehetőségeivel és tud-e megfelelő értékrendet felállítani. Legalábbis én így látom.
A színészi játék nagyon rendben volt, bár kiemelkedőnek nem mondanám. Ennek az is lehet az oka, hogy Pitt és Hoffmann képesek olyan természetességgel alakítani a szerepeiket, hogy kvázi fel sem tűnik, hogy milyen zseniálisak.

Bubu 

„Hogy hagyhat valakit hidegen a baseball?“ mondja Billy a filmben. Engem hidegebben nem is hagyhatna. Ugyan nincs bajom vele, de semmilyen sportközvetítés nem tud lekötni és sportolni is csak úgy szeretek, ha nem győzelemre megy ki a játék.
Ennek ellenére nagyon tetszett a film. Szép történet arról, hogy ki kell tartani és ha padlóra kerülünk, akkor is fel kell kelni és megpróbálni újra, mindezt csak úgy, ha szeretjük, amit csinálunk. Mindegyik színész színvonalasan alakított, remek a rendezés, a forgatókönyv (bár a regény nem tudom, mennyire volt nagy segítségére a szkript íróinak) pörgős és ügyes.
Még annyit, hogy a magyar szinkront csak kemény mazochistáknak ajánlom. Mindegyik karakter hangja telitalálat, de Pitté, aki a főszereplő, fizikai fájdalmat tud okozni.

Istris

Nagy film. Végre nem Pitt charmeja vitte a mozit, ez egy nagyon jó film arról, hogy ne félj új utakat keresni. Nem a baseballról szól, csak azon keresztül mutatja be. Persze a baseball szerelmesek sem fognak csalódni :) 10 pont.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján