Pénzcsináló (2011) 80

Moneyball
133' · amerikai · dráma, életrajzi, sportfilm 12

0 díj · 13 jelölés

Billy Beane igazi őstehetség volt. A baseball szupersztárja lehetett volna belőle, ám maga sem hitte, hogy képes lehet erre. Ha kiváló játékos nem is, de remek játékosfigyelő, majd csapatfőnök lett belőle. Azután találkozik Peterrel, a Yale-n végzett fiatal közgazdásszal, aki saját programot… [tovább]

Angol · Magyar

Képek 3

Szereposztás

Brad PittBilly Beane
Jonah HillPeter Brand
Philip Seymour HoffmanArt Howe
Robin WrightSharon
Chris PrattScott Hatteberg
Stephen BishopDavid Justice
Reed DiamondMark Shapiro
Brent JenningsRon Washington
Ken MedlockGrady Fuson
Tammy BlanchardElizabeth Hatteberg

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

dulkap 

Nagyon jó a film. Érezni rajta a valódiságot és a természetességet. Nincs beleerőltetve semmi felesleges konfliktus (valakinek a halála, elvált szülők háborúja, szülő-gyerek viszály stb.) csak hogy történjen valami, hanem elmeséli azt ami valóban történt. Azt megértem, hogy aki alapvetően nem sport szerető, legyen szó bármilyen sportról, az nem érzi át azt, amit a sport, egy csapat a szurkolónak nyújthat. Valamilyen szinten ez is kell a film teljes élvezhetőségéhez. De itt többről van szó, mint egy szimpla sportfilmről. Kicsit szól az üzleti világról általában, kicsit szól a baseballról. De leginkább az életről, hogy az ember, hogy kezeli, azt ami jut neki. Tudod-e élni a lehetőségeivel és tud-e megfelelő értékrendet felállítani. Legalábbis én így látom.
A színészi játék nagyon rendben volt, bár kiemelkedőnek nem mondanám. Ennek az is lehet az oka, hogy Pitt és Hoffmann képesek olyan természetességgel alakítani a szerepeiket, hogy kvázi fel sem tűnik, hogy milyen zseniálisak.

Corvus_CoRex 

Ohh, basszus… ezt még régebben Chris Pratt miatt akartam megnézni. X,)))
És talán ezért hittem azt, hogy ez valami vígjáték lesz… :l
Úgyhogy jó nagy csalódás volt már az első néhány perc után. =(
Szóval már a legelején az volt bennem, hogy basszus ezt nem kéne megnéznünk, uncsi lesz. De ugye mindig úgy vagyok vele, hogy egyszer bármit megnézek. + hátha jó lesz idővel és/vagy tanulok belőle valamit.
Hát itt nekem egyik eset se jött be. :s

Nem tudom… szerintem ez baseball rajongóknak, Amerika fanoknak és/vagy olyan Brad Pitt rajongóknak való, akik bármilyen szerepben szívesen megnézik a fickót. :s Mondjuk kiskoromban egyike volt azoknak, akik bejöttek, nyilván külsőre, de most itt se külsőre, se alakításra nem dobtam magam hanyatt tőle. Sőt! A dührohamos jeleneteket meg hagyjuk inkább… olyan lagymatag volt, jesszus. Legalábbis az én dührohamaimhoz képest. =D

Meglepő módon egyedül Jonah Hill-t bírtam benne. De az ő szerepe nem volt akkora, ami miatt érdekes lett volna számomra ez a film. Chris Pratt is 5 percig ha volt benne és nem is volt jópofa. XD
Egész idő alatt Brad Pitt mereng. Brad Pitt üzletel. Brad Pitt gondterhelten mereng. Brad Pitt megint üzletel. Brad Pitt dühösnek próbál tűnni, de elég gagyin tombol. Brad Pitt még többet mereng. X,) Meg a számok, amikből nem sokat értettem. De azért vártam, hogy majd csak látom a gyümölcsét, de végül nem. + rohadtul idegesített, hogy B.P. mindenkit adott-vett-kirúgott, Philip Seymourt meg nem bírta kirúgni. :s A másik fickót egy F.U. vagy mi után kirúgta, szóval Philipet is ki kellett volna azután, hogy nem azt küldte pályára, akit mondtak neki.

Lényeg a lényeg, ez az uncsi fajta igaz történetek közé tartozik. Sokszor majdnem elaludtam közben. Nem is értem hogy tudtak ebből a semmiből bő 2 órát legyártani… :/

Renita144

Elgondolkodtató volt, ahogyan végig vitte Billy a csapatot a szezonon. A sport valóban arról szól, hogy egy pillanatnyi teljesítmény alapján ítélnek meg játékosokat, amivel teljes mértékben szembe megyünk. Peter ötlete nagyon újszerű és hogy ezt meg is próbálják alkalmazni a gyakorlatban elég kockázatos. De aki nem kockáztat nem is nyer alapon, megpróbálják. Nekem teljesen életszerű volt az is, hogy az edző nem fogadta meg Billy tanácsait. Mikor fogadja meg egy edző a menedzser tanácsát? Mondjuk a mód ahogy keresztül vitte az akaratát Billy, elég formabontó volt, de legalább hatásos. Hogy a film végén nyer-e vagy veszít-e a csapat, szinte már nem is releváns. A végén Billy dilemmája teszi kerek egésszé a történetet.

TribeBubu 

„Hogy hagyhat valakit hidegen a baseball?“ mondja Billy a filmben. Engem hidegebben nem is hagyhatna. Ugyan nincs bajom vele, de semmilyen sportközvetítés nem tud lekötni és sportolni is csak úgy szeretek, ha nem győzelemre megy ki a játék.
Ennek ellenére nagyon tetszett a film. Szép történet arról, hogy ki kell tartani és ha padlóra kerülünk, akkor is fel kell kelni és megpróbálni újra, mindezt csak úgy, ha szeretjük, amit csinálunk. Mindegyik színész színvonalasan alakított, remek a rendezés, a forgatókönyv (bár a regény nem tudom, mennyire volt nagy segítségére a szkript íróinak) pörgős és ügyes.
Még annyit, hogy a magyar szinkront csak kemény mazochistáknak ajánlom. Mindegyik karakter hangja telitalálat, de Pitté, aki a főszereplő, fizikai fájdalmat tud okozni.

Istris

Nagy film. Végre nem Pitt charmeja vitte a mozit, ez egy nagyon jó film arról, hogy ne félj új utakat keresni. Nem a baseballról szól, csak azon keresztül mutatja be. Persze a baseball szerelmesek sem fognak csalódni :) 10 pont.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján