A katasztrófaművész (2017) 47

The Disaster Artist
98' · amerikai · dráma, vígjáték, életrajzi 16

2 díj · 7 jelölés

A film Tommy Wiseau 2003-as A szoba című filmje elkészültének körülményeibe nyújt betekintést.

angol
angol

Szereposztás

Sharon StoneIris Burton
Zac EfronDan Janjigian
James FrancoTommy Wiseau
Josh HutchersonPhilip Haldiman
Alison BrieAmber
Seth RogenSandy Schklair
Dave FrancoGreg Sestero
Zoey DeutchBobbi
Kate UptonRobyn Paris
Kristen BellKristen Bell

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 99


Kiemelt értékelések

Lili98 

Kövezzetek meg de ez nekem nagyon tetszett! :D
Nagyon sokat nevettem rajta, mondjuk én bírom is az ilyen humort. Az, hogy ez a film igaz történet alapján készült… Na az viszont durva. Mármint senki de senki sem állította le és mondta el neki, hogy „Figyelj ezt leheeeeeeet nem kéne, mert oltári nagy baromság?”
Bár nem mintha sokra mentek volna vele, amilyen makacs egy ember.
Amúgy én nem láttam az eredeti filmet MÉG, de nagy kultusz filmnek minősítik szóval ez még várat magára…:D
Ha ez a Tommy nem létezne esküszöm ki kéne találni. A vicc az, hogy ez tényleg megtörtént. Tényleg így hasraütött „csinált” egy zseniális forgatókönyvet. Igazából azért csodálatra méltó, hogy mennyire kitartott az álmai mellett és tett magasról mindenki véleményére… :DD
De amúgy nem tudom, hogy tudja-e, hogy nem a hatalmas zsenialitásáért szeretik az emberek, hanem mert egy világi hülye… Talán jobb is így. Mindenesetre íme a példa, hogy bárkiből lehet tényleg akármi. Haaaaaaaaaaa megvan hozzá a megfelelő mennyiségű összeg… de komolyan hogyan szerzett annyi pénzt???
Komolyan fogtam a fejem, hogy ez TÉNYLEG megtörtént és nem állította le senki az ég világon.
Nekem nagyon tetszett, jól szórakoztam rajta. Ha egyedi sztori lenne mondanám, hogy az egyik legjobb vígjáték.. De mivel sajnos nem kitalált, így „csak” 7-8 csillag.
Őrület belegondolni, hogy valakinek tényleg ilyesmi történt az életében, ami már megállna a helyét egy vígjátékban. És ez a vicc emberek, ez a film megtörtént. És kultusszá nőtte ki magát. Bele íródott a történelembe. Értitek??? Ez. Ez a zseniális mestermű. Hát lol.
De abban biztos vagyok, hogy ez mégegyszer ilyen sikerrel senkinek sem jönne össze.
az, hogy az igazi Tommy meg ott volt az idei Golden Globe-on és valószínű, hogy az OSCARON IS OTT LESZ…Na gyerekek…ez a hihetetlen.

Midnightsp 

Egész jó, de én személy szerint csalódtam. :S Kicsit vérszegény lett. Azt lehetett tudni, hogy a flashbackek Tommy fiatalkorából ki lesznek vágva a filmből, de azért egy picit végig reménykedtem, hogy valahogy csak beszuszakolják. Viszont a Sestero karakterén végzett módosításokat furcsának tartom. A könyvben – saját állítása szerint – az elejétől fogva cinikusan állt a The Roomhoz, és csak azért lett végül ő Mark, mert Tommy gyakorlatilag a nyakába varrta a szerepet. Végig elég durván savazza Tommy-t, viszont miután felsorolja azokat a bizarrabbnál bizarrabb dolgokat, amiket forgatás alatt és forgatáson kívül is elkövetett, sokkal nagyobb érzelmi súlya van a végének, amikor ő is elismeri, hogy mennyi mindent köszönhet Tommy-nak, mennyit jelentett a barátságuk és Tommy bizonyos értelemben mekkora nyertes.
A filmben Greg szinte végig olyan mint egy vidám kiskutyus.
James Franco jól eltalálta az akcentust meg a nevetést :D tényleg szuper. De Tommy karaktere sem az igazi. Nem írták bele a filmbe azokat a durva érzelmi mélységeket és magasságokat amiket megélt, a néha előtörő paranoiájától kezdve az öngyilkossági hajlamán át az az időszak amikor írja a forgatókönyvet, na az is megért volna egy misét. Meg azok a fura szadista fogások, amivel kínozni kezdte Greget. A Sestero-könyvhöz képest a film eléggé rózsaszínűre festi a kapcsolatukat (is).
Na szóval ki lett herélve a sztori az emészthetőség érdekében, csak a könyv végén gyakorlatilag felváltva nevettem és bömböltem, itt meg semmi. Ment az a hülye Disneys zene minden megható jelenet alatt, a vége meg egyszerűen szájbarágós volt.
Zac Efron viszont a nap meglepetése, először fel se ismertem. A film egyik legjobb 2 perce volt a Chris-R rész. :D Az újraforgatott jelenetek is jók és a closing credits utáni meglepi is. :DDD Ötletes.
All in all, ebből többet is ki lehetett volna hozni.

Marla_Singer

Most ébredtem rá, hogy James Franco és én egyáltalán nem vagyunk kompatibilisek :D Több próbálkozást tettem a filmjeivel, és hiába az impozáns stáblista, valahogy nekem ez vagy túl sok, vagy túl kevés. Biztos azért nem értem a filmjeit, mert nem „Losziban” élek :DDD

Little_Monster 

Feltétlenül meg kell nézzem az eredetit, mert ezelőtt se hittem el, hogy ilyen történhet, most pedig végképp. Ezt nevezik jutalomjátéknak, mert mondhat bárki bármit James Franco személyiségéről és viselkedéséről, de most odatette magát. Az egész egy elképesztő őrület volt, aminek még alapja is van. Szórakoztató volt, legalább annyira, mint amilyen döbbenetes, a jeleneteket pedig precíz pontossággal másolták le. Jó filmet csinálni nehéz, de ezt a sz*rt leutánozni se lehetett könnyű.

Horváth_Evelyn 

Hát ez nagyon tetszett!
James Franco előtt emelem a kalapjaimat. Borzasztóan vicces volt. Közben meg hatalmas munka. Meg kell nézem a The Roomot ezek után. Komolyan azt hittem, hogy rájátszanak, de nem. Ja, és a klubban táncolós jelenet… :D Beteszem a Rhythm of the Nightot végtelenítve.

Novecento

Ez most nagyon jólesett. :D Jól összerakták a filmet, Francóék “csöppet” ügyesebbek mint a címszereplő.


Népszerű idézetek

Everrie

I did not hit her. It's not true. It's bullshit. I did not hit her. I did not. Oh, hi Mark.

1 hozzászólás
Lili98 

Greg's mom: Wow..wow…How..How old are you?
Tommy: Wow what a question, my God.
Greg: That's a personal question, you can't ask people that question.
Tommy: Don't worry, I'm Greg age.
Greg's mom: You're 19? Yeah. I just turned 14.
Tommy: Wow. Happy birthday.

Lili98 

Tommy: No,no I insist. I want you to be my guest. Like Beauty and Beast. I will be Beauty, of course

Destiny

Greg Sestero: Hey, can I ask you something? Why-why do you do it? You have a husband and grandkids. You live about fifty miles from here. And you're waking up at 5 a.m., to drive all this way, for what?
Carolyn Minnott: We're actors, Greg. You and me, people like us, even the worst day on a movie set is better than the best day anywhere else.

Horváth_Evelyn 

Greg: With me everything changed with home alone.
Tommy: Oh, you… You're home alone long time?
Greg: Oh, the movie… The movie, Home Alone…
Tommy: Oh, it's a movie.
Greg: Yeah. With Macaulay Culkin.
Tommy: Okay.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján