Kedvencelte 24

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Nem tudok nem elfogult lenni. Ahogy meghallottam énekelni Sethet beleszerettem. És a cuki mosolya… Olvadok. *.*

Na de a sorozatról. Csodás. Annyira komoly és mély dolgok vannak benne, de mégse veszi magát komolyan ezért jót lehet rajta szórakozni. A látványvilág gyönyörű, a szereplők imádnivalóak, a felvetéseken pedig tényleg el lehet gondolkodni, akit érdekel, de nem tolja a képünkbe. Szóval az is élvezheti, aki csak nevetni akar.

A 2. évad szintén nem okozott csalódást a 2x06 pedig messze az egyik kedvenc részem. spoiler Mintha álmodtam volna.

S_Bíborka 

A „hivatásos” kritikusok megint csak azt hiszik, hogy még a nehéz időkben is azt akarjuk, hogy minden sötét és komor legyen. Megragadtak a 2000–2010-es évtizedben, ahol mindenkit padlóra küldött Christopher Nolan Batman-előadása és a Walking Dead debütálása, ami a popkultúra sötétebb fikció felé való elmozdulását jelentette. A kritikusok nem értik azokat, akik vissza akarnak térni egy olyan univerzumba, ahol senkinek sem kell keményen megdolgoznia az ételért, a szállásért, a vízért és az egészségért. Minden, amire szükséged van, bőséges energiából keletkezik, bárhová mehetsz az ismert galaxisban, ahová csak akarsz, és ott van a csoda, a félelem és a kaland érzése. Olyan jövőt akarunk, ahol az emberek nem agyatlan, humortalan drónok, akik a mindennapjaikat élik, egy olyan jövőt, ahol az energiád és a figyelmed nagy részét azokra az emberekre fordítod, akik fontosak számodra, és a hobbijaid, képességeid és tudásod gazdagítására, nem pedig a mindennapi élet fáradságára, félelmére, egyhangúságára és negativitására.

Eltekintve attól, hogy egy pilóta repülés közben sört iszik, függetlenül attól, hogy mennyire durván vagy gyerekesen viselkednek egymással, nem tűnt sokkal valószínűtlenebbnek, mint egy normális közösség vagy a munkatársak kapsolata. Ez teszi a legénységet rokonszenvessé, és nem olyan nehéz elhinni, hogy az emberek az ő helyzetükben a humort használnák a kötelékek kialakítására és a stresszes helyzetek eloszlatására. Mivel ez volt a legelső évad számomra, volt néhány pillanat, ahol lehetett volna javítani a párbeszédeken vagy a tempón, de összességében egy remek sorozat. Egyébként a Star Trek TNG-nek több mint egy teljes évadba telt, mire „szakállt növesztett” és megtalálta a ritmusát.
Szeretem Sethet (bármilyen furcsán is hangzik ez egy olyan fickóról, akit egy olyan karakterrel tettek híressé, mint Peter Griffin.) Az egyik legfontosabb dolog, amit fontos megjegyezni, hogy függetlenül attól, hogy mit gondolsz Seth Macfarlane-ről, élvezheted ezt a sorozatot. Nem kell szeretni a humorstílusát. A hangsúly a történeten és a karakterek bemutatásán van az első évadban, és nagyon kevés időt pazarolnak arra, hogy minden beinduljon. A komédia elég jól eloszlik ahhoz, hogy jelen legyen és élvezhető legyen anélkül, hogy elvenné a figyelmet a sorozat szándékától.

3 hozzászólás
Kemiviki 

1. évad: Hihetetlenül jó sorozat lett!! Le a kalappal a készítők előtt!!
Kellő egyensúlyban volt végig a poén és a komolyság. A témát amiket boncolgattak, nagyon is komolyak, érdekesek és elgondolkodtatóak voltak.
A díszletek, a maszkok, a jelmezek egyszerűen szemet gyönyörködtetőek lettek! Nagyon sok munkát fektettek ebbe az egészbe az látszik!
Kedvenc részeim a 3.,6.,7. rész lett. Kedvenc karakterek: Bortus, Gordon, LaMarr és Isaac lett.
Tűkön ülve várom a következő évadot!!
2. évad: Nem csalódtam a sorozatban, megint csak sikerült egy szuper erős évadot produkálni.
Nagy örömömre, s az idegrendszerem nagy bánatára sok szerepet kapott a Moklan társadalom. Külön öröm volt számomra, hogy Gordon és Kelly is lehetőséget kapott arra, hogy megmutathassák mennyire érős karakterek tudnak lenni, ha megkapják a lehetőséget.
És Isaac :) Szerintem ő volt az évad legnagyobb meglepetése.
Kedvenc részek: 1,3,6,7,11,12.
Kedvenc karakterek: Szerintem felesleges lenne megint felsorolnom a fél csapatot :D Bortus és Gordon vezetik még mindig a listát, ami egyre csak bővül :)

4 hozzászólás
Sizzy 

Oszinten szolva feltem hogy fog tetszeni, Seth MacFarlane Ted filmje miatt, de kellemesen csalodtam. Minden elismerem, hogy megirta ezt a sorozatot, hogy ilyen batran foglalkozik ezekkel a temakkal. Tobb ilyen oszinte sorozat kene legyen, ezekkel a fontos temakkal kell foglalkozni. Szokimondoan beszel tobbek kozt a felelmekkel valo szembe nezessel, ha egy ember velemenye befolyasolja a tobbi emberet, na meg a noi egyenloseg, imadtam azt az epizodot ♥ ahogy a tobbit is, de orulok hogy ezt is beletettek. Nagy kedvencem lett a sorozat. Csak ajanlani tudom mindenkinek. :)
Ket reg latott szinesznonek kulonosen orulok: Jessica Szohr es Leighton Meester :D

csokidani 

Imádtam.
Az első 1-2 résznél még voltak fenntartásaim, de aztán olyan gyorsan végigszaladtam a sorozaton mint kiéhezett Nutella fan, az akciós üveg megkaparintása után.
Nagyon működik, jók a szereplők, a sztorik szuperek, annyira veszik komolyan magát amennyire éppen kell, de többnyire szerencsére nem (és ezt sem viszi túlzásba).
A ST Discovery-t úgy veri kenterbe mint ételkóstoláson a szilvás gombóc a spenótot.
És ez a faszi, hogy csinált magának egy ST szerű sorozatot; le a kalappal.
Már most hiányzik és várom a kövi évadot.

Tíci

Star Trek kedvem volt, de az tiltott gyümölcs, mert férjjel együtt nézzük, így megpróbáltam az Orville-t. Tudtam, hogy MacFarlane szereti a Star Treket, de nem gondoltam, hogy ennyire érti és érzi is. Mintha a TOS és NGT lett volna egybegyúrva. Az egész egy szerelmeslevél Roddenberrynek. Aki szereti a Star Treket, annak kötelező belenézni. Nekem speciel jobban bejött, mint a Discovery. És a poénok sem eröltetettek, inkább olyanok, mint a TOS-ben.
Alig várom az új évadot, rettentően hiányzik.

Szerk.: Épp hogy befejeztem, de újra kellett kezdenem. Függő vagyok!

Szencsike 

2 évad után (2019. december26-30.): Seth MacFarlane neve egészen idáig számora egyet jelentett a Family Guy, Ted és hasonló hülyeségekkel, amiket egy ideig el tudok viselni, de maradjunk annyiban, hogy nem feltétlenül hiányzik, ha mégsem látom ezeket. Annak idején mikor mondták a hírek, hogy lesz a The Orville sorozat tőle, ettől sem vártam más színvonalat és úgy voltam, hogy „akkor majd egyszer megnézem ezt a hülyeséget is”. Aztán csak eljutottam idáig, hogy nézzük meg, és mit kaptam…
Egy nagyon értelmes, egészségesen szórakoztató, nagyon szerethető, és szinte biztos, hogy többször nézős sorozatot. Piszok jó élmény volt az első két évad, persze itt-ott kiszámítható, de mégis olyan jó élmény az egész, hogy fenébe a vélt vagy valós hibákkal, nézném tovább is ha lenne több része, de mint minden jó sorozatnál itt is várni kell a folytatásra sajnos. Igaz addig újra lehet nézni őket. Nagyon jó a társaság, szerethető mindenki, legyen az ember vagy idegen. Az epizódok első látásra nagyon kis könnyed témákat dobnak be, ha az ember elgondolkodik, akkor ott van az a bizonyos mondanivaló (én főleg a Bortus központú részeknél éreztem ilyet), és lehet gondolkodni, hogy talán a távoli jövőben is vannak problémák. Nálam mindenképpen előkelő helyen áll a társaság a kedvenc sorozatok listáján, és nagyon remélem, hogy még sok-sok évadon keresztül lehet a csapattal az űrben kalandozni.


Népszerű idézetek

Anna93 

A béke csak olyan erős, mint azok, akik fenntartják.

2. évad 10. rész – A hazafiak vére
Anna93 

Ed: She lied to me. I didn't lie to myself. There's a difference.

2. évad 11. rész – Kitörölhetetlen emlékek
Kemiviki 

[They are standing at the entrance of a house and a woman opens the door.]
Ed Mercer: Hi, I'm Captain Ed Mercer of the…
[The woman slams the door in his face.]
Ed Mercer: Jehovah's witnesses.

1. évad 4. rész – Ha felragyognak a csillagok
MrsCumberbatch 

Dr. Claire Finn: Sok ember szerint az otthon ott van, ahol teremtesz egyet.
Isaac: Egy emberi közhely?
Dr. Claire Finn: A közhelyek azért váltak azzá, mert megszámlálhatatlan alkalommal bizonyultak igaznak.

2. évad 9. rész
Kemiviki 

Ed Mercer: Alara, open a hailing channel. Attention Krill ship, this is the U.S.S…
Alara Kitan: Oh, I haven't done it yet.
Ed Mercer: Oh, sorry.
Alara Kitan: Okay, you're on.
Ed Mercer: Now?
Alara Kitan: Yeah.
Ed Mercer: All right.

1. évad 6. rész – Az ellenség arca
Kemiviki 

Gordon Malloy: Should we tell them their God is a twentieth-century car rental company?

1. évad 6. rész – Az ellenség arca
Anna93 

Lysella: Everyone deserves a voice. That's what we're taught.
Bortus: A voice should be earned, not given away.

1. évad 7. rész – Döntő többség
Sunshine 

[Mercer anyjáról/Kelly volt anyósáról beszélgetnek]
Grayson: You can tell me, y'know. We never talked about it. What did she say about me?
Mercer: It's nothing too terrible.
Grayson: You can tell me.
Mercer: It wasn't that bad.
Grayson: Just be honest.
Mercer: She once called you a bitch forty-six times in one sitting.
Grayson: Wow.
Mercer: Yeah, the people at the next table complained.

1. évad 2. rész – Parancsnoki próbatétel
1 hozzászólás
Sunshine 

Kitan: Oh, Claire, I have bad news.
Finn: What's wrong?
Kitan: You're the ranking officer which means you have command. Enjoy.
Finn: Son of a bitch

1. évad 2. rész – Parancsnoki próbatétel
Anna93 

Heveena: Captain, Do you suppose Dolly Parton would be proud of us?

2. évad 12. rész – Menedék

Népszerű triviák

Anna93 

Az Orville forgatása során a CGI mellett, igazi Orville modellt is használnak.

[mobile.twitter.com]

Kapcsolódó filmek: Orville (2017–)

Orville (2017–)

Kapcsolódó művészek: Seth MacFarlane


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján